in

Screenshot Sunday #87

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshots in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Vandaag heb ik weer een aantal screenshots klaarstaan. Vergeleken met sommige andere weken zijn het er in totaal wat minder, maar aan de andere kant komen ze weer eens van wat meer leden, wat ik sowieso mooi vind om te zien. So let’s go!

Rainking

Toen ik vorige week Crisis Core: Final Fantasy VII Reunion had gespeeld, smaakte het wel naar meer, maar was ik nog niet overtuigd. Daarom heb ik nog maar een stukje gespeeld. Het verhaal moet nog een beetje op gang komen, maar de gameplay is niet verkeerd.

Ifrit mag natuurlijk niet ontbreken in een Final Fantasy game.

Achter je! Draai je om!

Anyone home? Hello!?

Meneer? Ik zoek de baas van dit gebied. Heeft u hem gezien?

Zo zit ik er ook wel eens bij als ik tekst bij de spellen moet verzinnen, ghehehe.

Get to da beach!

He slices, he dices..!

Deze week heb ik Elden Ring weer eens geïnstalleerd. Daar had ik opeens even zin in. Maar zoals ik nou eenmaal ben, ben ik niet verder gaan spelen met één van mijn andere karakters. Nee, ik moest natuurlijk een nieuw karakter aanmaken. En ja, daar heb ik wel vaker last van. In eerste instantie had ik een wretch gemaakt, wat in principe de zwakste klasse is. Na een paar uur spelen heb ik die verwijderd en ben ik voor een andere klasse gegaan. Deze zijn nog van de wretch.

Ik las laatst dat ze deze mededeling hadden toegevoegd, omdat teveel mensen de tutorial misten.

Ik weet niet, maar dat kasteel lijkt me niet up to code.

Ik geloof nooit dat dat lekker ligt.

Stay awhile and listen.

Grimes

Ik ben gewend dat de inzendingen voor Screenshot Sunday pas redelijk laat op gang komen. Lavalera stuurt het meestal op zondagochtend en als Rpenning wat heeft, dan wil het nog wel eens vroeg in de zondagmiddag worden. Een enkele keer zelfs laat in de zondagmiddag. Je snapt dat ik verbaasd was toen ik donderdag voor de grap even keek of er al iets was binnen gekomen en er daadwerkelijk al een inzending was. Het is misschien maar één foto, maar deze shot van Aloy uit Horizon: Forbidden West ziet er gewoon hartstikke mooi uit. Prachtig!

Coola

Hij levert dan niet wekelijks screenshots in, maar hij weet er wel zijn eigen stempel op te drukken. Dat zie je erg goed aan zijn foto van Star Wars Jedi: Fallen Order. In de enige echte Coola stijl betreft het een executie, maar deze is wel erg creatief en mooi getimed.

Daarnaast had hij ook nog een screenshot van Grim Fandango Remastered. Of, in zijn eigen woorden:

“Één van mijn meest favoriete games ooit. Nu zovaak gespeeld dat ik de game in 3 uur uitspeel, de puzzels ken ik nu letterlijk uit mijn hoofd.”

Het voor- en nadeel van een spel heel vaak gespeeld te hebben. Zeker als er puzzels in zitten. Maar als je er nog steeds van kan genieten, dan is dat alleen maar goed. Het grappige is dat ik sinds de release alleen maar goede dingen over dit spel hoor en lees, maar geen idee heb waar het over gaat.

Lavalera

“Marvel’s Midnight Suns. Ik had eerst nog een beetje twijfel of ik de card battles wel interessant genoeg zou vinden. Maar nu is dat het beste gedeelte van de game. Per missie krijg je een doel en je moet proberen om met de kaarten die je krijgt en met behulp van de omgeving zo goed mogelijk de missie te voltooien. Hoe beter je het doet hoe meer rewards je krijgt. Stiekem zijn de missies best verslavend. De gok is voor mij dus goed uitgevallen.”

Kijk, dat is mooi. Eerst twijfelen en dan weet het je juist te boeien. Als comic nerd vind ik het zelf ook leuk om Marvel karakters voorbij te zien komen.

Mama?

Vijfendertig cent!? Dat zijn prijzen van eind jaren ’70.

It’s ma boi!

Oh jee, de helghast zijn de verkeerde wereld in gestapt.

Lekker relaxed genieten.

“In mijn zoektocht naar een spel om te spelen totdat Persona 4 komt kwam ik uit op 2 spellen. De eerste is Pentiment. Een old school text rpg van Obsidian. Het spel heeft een unieke artstyle. Het is vooral veel text en veel praten waarbij je keuzes invoeld hebben op de rest van het spel. Het spel zal daardoor niet voor iedereen zijn, maar het is een uniek spel en goed om te zien dat niet alle exclusieve mega aaa action adventure games hoeven te zijn.”

De art stijl vind ik wel heel erg goed gedaan. Het lijkt echt op van die oude, middeleeuwse tekeningen. Het klinkt wel interessant en ik wil ‘m zeker ooit een keertje proberen.

Zo, nu eerst een…

Ah, I see you’re a man of culture as well.

“Daarnaast ben ik begonnen aan Deus Ex: Mankind Divided. Volgens mij heb ik ooit vroeger de originele Deus Ex wel gespeeld maar veel weet ik er niet van af meer. Aangezien ik nog niet echt veel gespeeld heb kan ik er ook nog weinig over zeggen.”

Ik heb zelf ook alleen maar een stukje van de allereerste Deus Ex gespeeld en heb hier geen ervaring mee. Ik weet alleen nog wat een bende het hele pre-order gebeuren hiervan was. Hopelijk is het spel beter, hahaha. We zullen het ongetwijfeld van je gaan horen.

Kept you waitin’, hunh!?

Als je goed kijkt, kun je je toekomst in die man z’n voorhoofd zien.

Die is volgens mij uit The Hunger Games weggelopen.

En dat was ‘m voor nummer 87. Lekker veel variatie qua genres en franchises. Hou jij ook van variatie? Stuur je screenshots dan deze kant op en toon jouw capture kunsten. Tot de volgende!

Wist je dat…?

BD-1’s paars met groene Day Of The Dianoga skin een verwijzing is naar LucasArts’ Day Of The Tentacle?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 jaar geleden

Dat screenshot van Aloy is wel echt super gaaf geworden. Horizon is ook wel echt een voorbeeld van een next gen game. 1 van de spellen die uit is in deze generatie en echt oon hoe mooi spellen kunnen zijn. 1 van de redenen waarom ik dat spel zo vet vond, omdat het echt super mooi gemaakt is.

Pentiment speelt tot nu toe wel echt fijn. Het is vooral rond lopen en praten wat je doet, dus voor mensen die niet daar van houden is het niets. Maar voor mensen die houden van een semi accurate historische setting en ouderwetse RPG gameplay zullen dit spel echt goed vinden. De historie wordt ook eer aan gedaan. Er is veel aandacht besteed aan hoe het leven er in die tijd uitzag (1518) en je ziet ook teksten uit het Duits, Latijn, Grieks en wordt zelfs het ontstaan van het dorp Kinderdijk uitgelegd.

Deus Ex is wel grappig. Het is een actie avonturen spel, waar stealth erg belangrijk is. Niet zon spel waarvan je denkt wow dit is me een spel, maar slecht is het ook weer niet. Dus we houden het maar op prima spel. Of ik het uit ga spelen is dan weer een 2e haha.

Review: Wii Sports Resort

Musical Monday(-ish): K’s Choice – Paradise In Me