in

Screenshot Sunday #9

We zijn al weer aangekomen bij de 9e week van Screenshot Sunday. Ik heb een regel met mijzelf afgesproken dat ik maar 1 game per keer probeer te spelen. Daarom zit ik ook deze week nog steeds in Death Stranding. Ik kan er echter geen screenshots van delen zonder te spoilen, dus tover ik weer wat oudere screenshots uit den ouden doosch.

Ik begin met een screenshot waar weinig moeite in zat. Het is, toegegeven, een screenshot uit een cutscene. Die zien er altijd wel goed uit. Dat wil niet zeggen dat het ontzettend makkelijk is, want bij cutscenes moet je je screenshot timen. Seconde te laat en je kans is weg. Kijk maar naar de screenshot van Coola van in Screenshot Sunday #8. Mijn screenshot vereiste niet veel timing. Ik vond hem vooral mooi door het pak dat ik droeg. Het MCU Spider-Man pak heeft een stoffig textuur dat erg realistisch overkomt in cutscenes. Met deze belichting leek het net een film dus mijn duim vloog naar de screenshot knop. 


Mijn favoriete pak in de game! Yup, I said it. 

De volgende screenshot maakte ik ergens in het begin van Control. Ik speelde de PS5-versie en de belichting met de reflecties maakten dit (iconische) stuk extra mooi. Ik kon hier nog niet vliegen (noch wist ik dat het kon). Vliegen was handig geweest want ik wilde mij bewust positioneren in de lucht ‘tussen’  de andere zwevende lichamen. Ik moest hier dus vanaf hoog springen en twee keer naar voren dashen, snel de game pauzeren en de photomode erbij halen.


Eigenlijk wel raar, alsof mijn personage ook dood is en rondzweeft. 

Tot slot een lekkere non-photomode foto. Ik speelde eerder dit jaar Infamous: Second Son opnieuw. Voor de platinum trophy moet je sowieso twee playthroughs doen. Gezien ik er al een achter de rug had, kreeg ik wel trek in een tweede. Ik heb altijd genoten van de soepele gameplay en de manieren van rondverplaatsen in de game. Superkrachten zijn nooit verkeerd. Na een missie werd ik precies op dit punt geplaatst en mijn mond vloog gewoon even open hoe goed de game er nog uit ziet. Mooie belichting en vrij gedetailleerde reflecties in de puddles. Second Son draait in 4k60fps op PS5. Een game uit 2014…


Puddles!

Doordat ik maar 1 game per keer speel missen mijn screenshots soms wat variatie. Wat ik nu bijvoorbeeld oplos met oudere screenshots. Iemand die wel goed is in variatie is Gourami. Hij ging van 188 laps racen, naar een boerderij onderhouden, naar Day of the Tentacle. Ook deze week speelt hij weer wat anders, namelijk R-Type Final 2. Heerlijk arcade dus. Ik geniet erg van Gourami’s afwisseling in games. 


Het begint spontaan te kriebelen bij mij om weer zo’n game te spelen.

Coola is daarentegen nog steeds bezig met zijn game van vorige week: Dragon Ball Z: Kakarot. En dat is zeker niet erg. Naast dat ik hem volledig snap met mijn 3 weken op Death Stranding, heeft hij wederom een prachtige screenshot gemaakt. Ik ga mijn steenkolen Dragon Ball Z-kennis me voor schut laten zetten maar: als het goed is zie ik Vegeta die een behoorlijke.. blast uit zn handen gooit? Een flinke ka me ha me ha? Alvast excuses als ik vloek in de kerk :P. 


Coola stuurde ook een geweldige gif van Cell die een beste trap tegen zijn kaak krijgt. Zien? Check Screenshot Sunday #8 in de comments.

We sluiten af met Erik07, wiens foto dit keer het plaatje van deze Screenshot Sunday wordt. Als iemand die flink wat uren in No Man’s Sky heeft gestopt heb ik dit nog nooit gezien. Prachtige foto. Ik krijg zo veel zin om de game weer te gaan spelen. Het is vooral erg leuk dat de game blijft verbeteren. Het is historisch hoe ontwikkelaar Hello Games zich heeft weten te herpakken na de problematische launch van de game. Chapeau naar hen, maar ook Erik07 voor deze mooie foto!


Ik weet niet wat dit magische gras is waar ik naar kijk. Maar ik wil het nu zelf vinden in de game. Tijd voor een herinstallatie!

En dat waren de screenshots van deze week. Tot de volgende!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Gourami
Gourami
2 jaren geleden

Ja het is bij mij altijd weer een verrassing wat ik in een weekend speel. Meestal speel ik totaal andere games dan ik in de planning had.

Dit weekend heb ik voornamelijk Mario Kart 8 Deluxe gespeeld met vrienden online en daarnaast ben ik wat aan het racen geweest in Project Cars 3. Laatst genoemde ook een foto van genomen in de photo mode.

[imgcomment image[/img]

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Gourami
coola
2 jaren geleden

Erg leuke screenshots weer.

Van mijn kant dit keer geen screenshots. Ik ben de komende tijd niet aanwezig op de site. Als je wilt weten waarom stuur dan een privé bericht via gamer.nl of de discord van Inside gamer.nl

Erik07
Erik07
2 jaren geleden

Nice, ik ga ook Second Son maar herinstalleren, ik moet die laatste trophy wel hebben natuurlijk

Voor mensen die weer eens No Mans Sky opstarten, ik kan aanraden op zoek te gaan naar manen 🙂

Nu eindelijk bezig met de remaster van m’n favoriete gameserie, Mass Effect!
comment image
comment image

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Erik07
Rainking
2 jaren geleden

Ik zat redelijk lekker in Resident Evil: Village. Ik was al blij dat-ie tot dat punt niet zo heel erg eng was. Ik was wel een paar keer licht geschrokken, maar niet echt hartverzakkend hard. Toen liep ik op een gegeven moment naar de volgende locatie.

comment image

“Moet ik daar naar binnen? Echnie!” So I noped out en ik heb de Resident Evil Village schijf uit de PS5 gehaald en vervangen door Mass Effect: Legendary Edition. Daar geniet ik heerlijk van de rust om me heen. Shepard loopt graag langs de fonteinen en is vaak te vinden bij het krogan monument, genietend van een goed boek.

comment image

Óf ik heb niet goed genoeg opgelet, óf het kan echt niet, maar ik zag zo gauw geen mogelijkheid om die Capcom copyright regel te verwijderen bij die screenshot van Resident Evil: Village. Dus heb ik het maar omgedraaid en er in de photo mode een logo van het spel bijgeplaatst, waardoor het opeens meer op officieel promotiemateriaal lijkt.

Laatst bewerkt 2 jaren geleden door Rainking

Knockout City tien dagen na lancering gratis speelbaar

Resident Evil: Village en het survival horrorgenre