in

Screenshot Sunday #90

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshots in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Deze week kwamen er twee grote spellen uit waar ik interesse in had. Eentje werd heel goed ontvangen, de andere… ietsje minder? Ik heb het natuurlijk over Dead Space en Forspoken. Van Dead Space wist ik wel een beetje wat ik ervan kon verwachten. Forspoken heb ik soortvan op de gok gekocht. Die krijgt niet de beste recensies. De demo sloeg ook niet echt aan, maar die vond ik nog niet verkeerd, dus ik heb ‘m toch maar aangeschaft. Of ik er screenshots van heb…?

Rainking

Ik las een hoop gezeik over Forspoken. Het kreeg lage cijfers en er waren comments dat het spel keihard zou gaan floppen, maar ik kom er graag zelf achter. De demo vond ik niet slecht, maar je viel midden in het verhaal en de actie, dus ik wou gewoon zien hoe het begint. Nou, het eerste hoofdstuk kreeg er online ook van langs. Ik moet zeggen dat ik het geeneens zo slecht vond. Ik ben nog niet superver, maar ik ben toch wel benieuwd hoe het verder gaat.

Frey is niet onder de indruk van haar bling.

Ik zie dat Felines ondertussen niet meer speelt.

Eh, you good?

De nieuwe rage onder jongeren is het katsnuiven.

Dat moet een dappere wolf geweest zijn die heeft gemate met de Gaping Dragon.

Tijd om Ikea eens te bezoeken.

What’s in the box!?

Dat is geen slecht plan.

Dead Space had ik in principe al voor de PlayStation 3, maar die heb ik nooit uitgespeeld. Ik raakte altijd vast bij de eerste turret section. Toch wilde ik de remake hebben, omdat de aanpassingen wel goed klonken. Het voelt wel weer als vanouds. Donkere gangen door lopen, met de plasma cutter getrokken. Opeens schiet er een necromorph uit een ventilatieschacht vlak voor me. Ik heb een kleine schrikreactie, maar ik trek het nog wel. Ik schiet dat ding aan flarden en draai me meteen om om te kijken of er toevallig nog eentje van achter aanvalt. Na 180 graden gedraaid te zijn, staat er een necromorph vlak voor mijn neus, klaar om aan te vallen. De rillingen schieten over mijn rug en in paniek leeg ik een heel magazijn, waarna ik even op adem moet komen. Even rust voor ik weer verder loop, want even verderop kan ik waarschijnlijk iets vergelijkbaars verwachten. Alright, let’s go!

‘Business or pleasure’, vroegen ze. Die laatste gaat het zo te zien niet worden.

Iets zegt me dat het welkom niet zo warm aan gaat voelen.

Here’s Johnny!

Zo voel ik me ook wel eens.

Zou je alsjeblieft even uit mijn aura willen vertrekken?

Would you kindly…?

Oh, ik moet naar rechts? Dan ga ik eerst naar links.

Some parts missing.

Ik heb er al eens een heel artikel aan gewijd, maar Bloodborne is een spel dat ik kan blijven spelen. Deze week begon het weer eens te kriebelen. Voor de grap wilde ik een BL4 run starten, wat inhoudt dat je de zwakste class kiest en die niet mag levelen. Wapens en kleding geen probleem, maar de doll mag je niet gebruiken. De Cleric Beast had ik redelijk makkelijk neer, maar Father Gascoigne heb ik na een poging of tien nog steeds niet verslagen. Een paar jaar geleden heb ik een video gemaakt, waarin ik hetzelfde deed en toen had ik hem na twee pogingen liggen. Het enige verschil is dat ik toen de saw cleaver gebruikte. Dat is een sneller wapen, dus dat zou nog wel eens net het verschil kunnen maken, maar ik wil het toch nog een paar keer met de hunter axe proberen.

Ze bedoelt natuurlijk ‘hoonter’.

Take that, @$$hole!

Ja, kom je nog naar beneden?

Nog maar eens een poging wagen.

Ja, dat mag dus niet tijdens een BL4 run.

Jij mag dus lekker blijven liggen.

Chaaaaaaaaaaarge!!!

Sounds about right…

Coola

Zo af en toe wipt hij even langs met een mooi stapeltje screenies. Deze keer van een toffe anime game.

“Ik vind One Piece: Odyssey echt wel een toffe game, ik loop qua de Anime ongeveer 500 episodes achter maar het verhaal van de Game heel erg goed te volgen. Combat is aan de makkelijke kant, al moet je wel echt je Health etc goed managen doe je dat niet zullen je teamleden vaak k.o. gaan. Wel is de combat erg strak en verveelt het geen moment, enemies zijn makkelijk te ontwijken maar ik ga ze juist actief opzoeken.”

Top dat je er zoveel plezier uit haalt. Het ziet er erg leuk uit en, van wat ik ervan weet, lijkt het ook op de anime.

Oeh, die is pissig!

Godrick, is that you?

Yup, definately Godrick.

“Ik kan nu wel gaan zeggen ik heb deze foto gemaakt voor de scenic background maar eigenlijk vond ik het gewoon een goed excuus om Nami d’r kont op de foto te zetten.”

Ik heb altijd het idee dat Nico Robin en Boa Hancock populairder zijn, but I see you’re a man of culture as well.

Kunstschilder1987

Wederom van de partij en hij gaat deze week weer lekker oldschool.

“Evercade exp liefde – Nessy The Robot. Een vermakelijke 8 bit platformer met een grote knipoog naar ieders geliefde 8bit console uit het verleden uiteraard. Wel wat makkelijk, deze game is snel uitgespeeld. Stond op de Indie Heroes Collection 2″

De Evercade serie is toch wel een groot succes gebleken, mede door de gemakkelijke toegang tot oudere spellen.

“Op de gba heb ik Mario Tennis: Power Tour uitgespeeld.”

Dat lijkt me uitermate geschikt voor een handheld. Daarvan gesproken, die custom GBA ziet er wel vet uit, zeg.

“Uiteraard moest Pokémon Sapphire in de (kabelbaan)wachtkamer tijdelijk 😀 gaan we later weer aan verder”

Hahaha, even pauze. Dat betekent dat we er binnenkort meer van gaan zien?

“En nog een rondje Mario Power Tennis op de gamecube 🙂 Deze is met een hdmi upscaler gespeeld, das wel zo fijn op moderne tv.”

Lavalera

Ondertussen niet meer weg te denken uit deze rubriek en zoals bijna elke week met lekker veel variatie.

Marvels Midnight Suns. De platinum is binnen. De Deadpool dlc is helaas kort en de achievement zijn gebugged. Dus het spel gaat nu aan de kant tot alle dlc chars er zijn. Dus voorlopig de laatste screenies.”

Dat van die achievements is wel jammer, maar ik geloof niet dat je je ermee verveeld hebt. Beter!

Oh, ze kan ook lachen?

Daar is de fourth wall break!

Aan tafel!

En nog meer fourth wall-achtige humor, hahaha.

“Van de week was de Xbox direct. 4 spellen zouden er getoond worden. Uit het niets was er stiekem een 5e spel Hi-Fi Rush. Het spel sloeg in als een bom. Geweldige art style, leuk verhaal. Maar vooral een echte gamers game. Het veelal vergeleken met begin jaren 2000 spellen. Het voelt alsof Devil May Cry gecombineerd met een ritme stijl. En het mooie is, je hoeft niet eens goed te zijn in ritme spellen. Je slaat altijd raak alleen hoe dichter op de beat hoe meer damage. Voor mensen met een pc of een Xbox een absolute must play.”

Dat was een leuke verrassing, ja. Ik geloof dat het ook best wel aanslaat. Mooi, want de Xbox kon wel weer goed een toffe exclusive gebruiken. Ik hoef ‘m niet per sé nu meteen te hebben, maar deze gaat er zeker een keer komen.

Welkom in ADHD City.

Lijken wel DDR invloeden.

En zelfs Guitar Hero-achtige beelden.

Weet Tony Stark dat je zo’n ding draagt?

Die kat heeft-ie gejat van Sailor Moon!

Sword And Fairy: Together Forever. Inmiddels deel 7 uit deze Chinese Rpg serie. De eerste die ik speel. Wat mij betreft mogen er wel meer Chinese Rpg games deze kant op komen, maar door de censuur daar wordt dat lastiger. Het is als je van mythologie houdt een vermakelijk spel. Beetje budget gevoel hier en daar maar dat drukt de pret niet.”

Erg mooie screenshots weer. Hoe meer ik ervan zie, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat ik deze ook een keer ga halen.

Grappig genoeg krijg ik opeens zin om met Xianghua te spelen in de Soul Calibur spellen.

Die reactie heb ik ook altijd als iemand dubstep op heeft staan.

Oh nee, ik word aangevallen door Britney’s spears!

Dat is overduidelijk niet het strand van Rockanje. Dat zou allang vol liggen.

Dat was ‘m voor nummer 90. Nog maar tien weken tot aflevering 100. Getting real close now. Maar eerst maar uitkijken naar #91. Tot de volgende!

Wist je dat…?

We deze week bijna op de 100 foto’s zitten!!!???

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 jaar geleden

Tof die GBA screens. Ik zat er laatst aan te denken om er een keer een te kopen. Puur voor de heb.

Damn Bloodborne. Die wil ik ook wel weer een keer spelen. Maar ik verwacht eigenlijk een keer een remake.

Dead space ziet er goed uit. Heb nog geen tijd gehad om te gamen dit weekend. En ik moet Elden ring uitspelen voor ik eraan mag beginnen.

Forspoken vind ik er niet zo tof uitzien. Dat ritme spel wel. Houd wel van cell shaded.

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

ik speel er echt vele uurtjes op, icm een flashcart (de ez flash). echt ik vind het heerlijk spelen op de originele hardware maar dan net effe lekkerder met zon schermpie inderdaad. Heb naast deze ook een gbc en een sega game gear met modern schermpje en flashcart erin. het speelt heerlijk.

Ben zelf ook een cell shaded liefhebber trouwens. laatst wat modellista gespeeld op de gamecube, heerlijke racegame look.

Kunstschilder1987
1 jaar geleden

Weer top geschreven stuk!
“Wist je dat?”
Ja ergens wist ik dat…

Lavalera
1 jaar geleden

Het is weer een mooie stapel aan diverse games zo 🙂 Ook mooi om te zien dat er ook retro games bij zitten.

De vrouw had Forspoken gekocht op de PC maar heeft er enorme spijt van. Met name de extreem trage laad tijden (en ze heeft geen slechte PC) staan haar enorm tegen. Achteraf gezien had ze het liever niet gekocht, maar het is niet anders. Zelf probeer ik hem wel een keer vanuit de budget bak als ik hem op Ps5 wil spelen.
Bloodborne ziet er wel echt geweldig uit, het is alleen geen game voor mij. Mocht ik het ooit nog gaan proberen zal ik een scherm voor de tv plaatsen zodat mijn controller er niet door heen kan vliegen 😉

One Piece heb ik bewust even geen screenies van gemaakt omdat ik al wist dat Coola het ook speelde en screenies in stuurt en dan probeer ik toch die game er buiten te laten. Wordt nog wat over 2 weken, dan is het Screenshot Sunday Hogwarts editie denk ik :p

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja from soft games is altijd lastig. Ik heb sekiro geprobeerd daar moet je echt goed zijn in parry. En dat klikte bij mij niet. Wel jammer want de setting is geweldig. Elden Ring is het idee van de open wereld prima, maar aan de andere kant voelt het daardoor ongestructureerd. Geen quest log, verhaal of linear iets om te volgen. Dat gaf mij iets te veel het kip zonder kop idee. Dan heb ik liever meer het Skyrim principe. Omdat ik ook spellen heb gevonden in andere genres die ik normaal niets vindt maar nu wel gaaf wil ik toch meer proberen in souls, rogue likes en platformers/metroidvanias te proberen om te kijken wat ik daar kan vinden. Voor souls kan ik nu bloodborne en demon souls proberen op ps plus of wo long en lies of p straks in gamepass. Dus wie weet dat daar dan 1 bij zit die wel klikt. We blijven proberen en als zelfs die niet klikken heb ik het echt geprobeerd en is het gewoon niet voor mij. Dan is het maar zo

RuanMoleman
1 jaar geleden

90! Wat een prestatie weer Rainking. Chapeau! Ook zeker een dikgevulde editie! Ik voel me ook verplicht om weer mee te doen, maar ik heb eigenlijk geen mooie screenshots op het moment. Ik speel voorlopig niet een mooie openwereldgame waarin elke hoek screenshot-waardig is.

Ik ben momenteel The Forest aan het spelen met 3 vrienden. Het is een soort Minecraft maar dan voor volwassenen (niet dat MC alleen voor kinderen is, vind het zelf ook fantastisch).

We zijn al aardig op weg om een grote base te bouwen. Hier twee screenshots. De base kan misschien wat lastig te zien zijn, maar we hebben al 2.5 verdiepingen, een zipline van en naar de base en een mooie hijskraan die vanaf de rivier spullen naar boven in het huis kan tillen (rechts). Erg leuk spelletje wat je vaak in de aanbieding koopt voor nog geen 5 euro!

comment image

comment image

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door RuanMoleman

Wat spelen we dit weekend? 28 en 29 januari

Musical Monday: The Offspring – Smash