in

Screenshot Sunday #92

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Deze week zou er een spel uitkomen dat ik graag wilde hebben. Ik kan er omheen gaan draaien, maar jullie snappen allemaal dat ik Clash: Artifacts Of Chaos bedoel. Dat leek me wel een bizar spel met een aparte art stijl. Dus ik koop ‘t op PSN en wil het downloaden, maar dan zie ik opeens een countdown timer. Ik begreep ‘t even niet, maar toen ik op de pagina van het spel ging kijken, zag ik dat het spel op 9 maart uit zou komen in plaats van 9 februari, zoals ik dacht. Nou, daar zit je dan met je goede gedrag. Was er maar een ander interessant spel dat deze week is uitgebracht…

Rainking

Ja, joh! Tuurlijk was dat er. Of je het nu wilde of niet, je kon niet om Hogwarts Legacy heen. Ik heb nooit zo heel erg veel met de films gehad, ook al vond ik ze best vermakelijk, maar van het spel had ik wel zoiets dat dat best wel eens wat zou kunnen worden. Ik heb gewoon braaf tot vrijdag gewacht. Die drie dagen kon ik nog wel uitzitten. Vrijdag heb ik er nog niet veel mee gedaan, maar gisteren ging ‘t wél hard. Er zit nu dertien uur in, maar qua verhaal ben ik volgens mij nog helemaal niet ver. Mijn tijd ging meer naar sidequests, collectibles en verkennen. Bij deze ook mijn excuses voor de hoeveelheid screenshots. Ik kon niet kiezen, ghehehe.

Dit is Meridia Brightbeak…

…de nieuwe inwoonster van House Ravenclaw.

Dit is toch met gemak de mooiste common room?

Haar haar was eerst een beetje blauwig, terwijl ik eigenlijk wit wilde. Gelukkig kun je dat later nog veranderen.

Eeeehh… geen commentaar?

En toch doen, he!?

De combat is verrassend leuk.

Ben ik de enige die haar een beetje op Kelsey Lewin vind lijken?

Shortcut!

Even een kip plagen.

Er is een punt langs de rand van het kasteel waar ik door de grond blijf vallen. Patch, please!

Deze week kwamen er ook een paar demo’s uit van spellen uit die me wel interessant leken. Eentje daarvan is die van Octopath Traveler II. Heel eerlijk, ik heb het vorige deel nog niet uitgespeeld, maar dit zag er toch weer leuk genoeg uit om toch aan te schaffen. Het zal wel hetzelfde werken als met Final Fantasy, dat de verschillende delen geen directe link hebben. Ik ben er alleen nog niet uit welke versie het moet gaan worden. Aan de ene kant speel ik voornamelijk op de PS5, maar het vorige spel heb ik op de Switch en dat staat weer mooi naast elkaar. Ik weet ‘t, luxeproblemen, maar ik moet er nog even over verzinnen.

Die ziet er wel tof uit. Dat wordt mijn main.

Oh! Eh, ik ben van gedachten veranderd. Dit wordt mijn main.

De combat voelt weer als vanouds aan.

Ik vind dat tilt shift effect erg mooi.

En natuurlijk kon-ie niet ontbreken. Bloodborne! Ik heb nog wat verder aan zitten modderen met mijn BL4 run poging en tot nog toe ben ik best tevreden. Als je het vergelijkt met toen ik het voor het eerst speelde in 2017, dan is het echt een wereld van verschil. Op het moment zit ik nog vast bij Vicar Amelia, maar ik hebt het idee dat dat nog wel te doen is. Maar daarna…?

Puppy!

Clean up, isle 2!

I hoonted!

Denk je dat ik ooit daar zal gaan komen met deze run?

NOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!! So close.

Kunstschilder1987

Tijd om weer even terug in de tijd te gaan. Als eerste heeft heer Schilder een paar screenshots van Castle Crashers, een komische, cartoony beat ‘m up. Ik kende het niet, dus had ik er even een video van bekeken en daar zag ik wel een paar grappige dingen.

Hahaha, wat een chaos!

Ik dacht eerst dat die vlag een paardekop, eh, hoofd was.

Maar dat was overduidelijk nog niet retro genoeg, want hij had nog een paar foto’s.

Sonic Drift 2 op de modded gamegear. Heerlijk vermakelijke kartgame.”

Ik heb sowieso wat minder ervaring met handhelds, maar dat ziet er wel geinig uit.

Lekker cruisen.

Oh, nee! Tegenstander!

Yay, het is Tails!

Battle mode?

Rpenning

“Weer een beetje laat zoals altijd. Maar hier heb ik een paar screenshots van The Witcher 3: Wild Hunt. Ik was erg benieuwd naar de next gen update en hij is zeker goedgekeurd! Dus ik ben van plan ook zeker weer een playthrough te doen.”

Laat? Je was voor jouw doen zelfs vroeg, hahaha. Maar dat ziet er wel goed uit, zeg. Dat gaat weer genieten worden.

Call Of Duty: Modern Warfare II, deze heb ik de afgelopen tijd heel wat gespeeld en de multiplayer kwam me lichtelijk de neusgaten uit dus heb ik het verhaallijn maar is gespeeld. En het is wel vet gemaakt hoor en toen ik Amsterdam tegen kwam moest ik natuurlijk even van het uitzicht genieten!”

The fuuuuuuuuuuu……!!!!! Niet normaal! Je kan zeggen wat je wil, maar dat ziet er echt prachtig uit.

Echt bizar hoe dat eruit ziet.

“Aangezien ik mijn playstaion 5 had gekregen…”

Gefeliciteerd!

“…wou ik natuurlijk even zien wat dat ding op het scherm kan toveren.”

YES! Astro’s Playroom, daar gaan we!

“Dus ik had meteen Horizon: Forbidden West gekocht.”

Oh…

“En het is wel een mooi plaatje om naar te kijken en weer een interessante wereld om te ontdekken. Ik hoorde altijd wel een klacht over de game dat hij alles voor zegt en holy shit dat doet het zeker! Je kan nog geen grot in lopen zonder dat de game zegt zie je dat richeltje boven daar kan je op klimmen zie je dat dat richeltje zie je dat. Dan denk ik ja game ik zie het hou je waffel dicht xd”

Dat is wel een geschikt spel als je je nieuwe console wil uitproberen. Bij God Of War: Ragnarök krijg je als het te lang duurt ook hints bij puzzels. Ik dacht dat je dat ook niet uit kan zetten.

Hahaha, dit is wel een leuke, speelse foto.

Hierbij krijg ik het Horizon deuntje wel in mijn hoofd.

Lavalera

“Als eerste nog even een paar screenshots van Yakuza 6: The Song Of Life. In afwachting van Like a Dragon Ishin die vrijdag als vroege toegang komt en ik zin had in een Yakuza spel, nog maar eens stukje Yakuza 6 gespeeld. Dit soort spellen kan ik blijven her spelen en het net zo gaaf vinden als de eerste keer.”

Yup, we zitten overduidelijk in Japan.

Ja, ik weet ‘t zeker.

“Ik heb nog een iets meer safe for work foto kunnen maken van de chat dame dus die toch maar toegevoegd.”

Die ziet er wel leuk uit, ja. Maarreeeeeeee… Ik ontdekte iets dat ik niet aan zag komen. Die chat site? Die is echt. Ik heb er voor de zekerheid dus maar even een zwart balkje overheen gedaan, hahaha.

Hogwarts Legacy. Ik ben nou niet echt een Harry Potter fan. Heb de films wel gekeken maar het is niet dat ik ze zo fantastisch vind. En toch trok dit spel mij vanaf het moment dat ik het zag. Een open wereld fantasy game met magie als centrum middel. Dat is wel een beetje mijn ding. De wereld van Hogwarts is prachtig. Niet alleen de school zelf maar ook de natuur buiten. Alles is ontzettend gedetailleerd en je kan zien dat de makers veel tijd hebben gespendeerd aan het polijsten van het spel. Ik sta dan ook regelmatig stil om te genieten van de wereld om me heen. En natuurijk moet elke kat geaaid worden, elke wereldbol krijgt een draai en elk eten of drinken pak (verder ben ik heel normaal hoor haha). Het is in ieder geval een erg mooie en goede rpg. We hebben een super begin van het jaar zo. Maar hopen dat de rest net zo goed wordt.”

Het lange wachten heeft z’n vruchten afgeworpen. Het is een hele leuk game geworden. Ik ben aardig wat wereldbollen tegen gekomen, dus daar ben je wel even zoet mee, hahaha.

Wat? Dwergwerpen?

Het kasteel ziet er zowel van binnen als van buiten erg mooi uit.

Je kan dan wel geen Quidditch spelen, maar wel naar de arena.

Come over here!

Dat ziet er wel ietsje beter uit dan Vroom In The Night Sky.

Oeh, daar is ze weer. M’n favoriete Hogwarts lerares.

Heeft die armour ook lagen, net als een ogre?

Dat was ‘m voor nummer 92. Ho-lee sheet! We zijn ruim over de HON-DERD foto’s gegaan deze week! Dat zal vast geen gewoonte gaan worden, maar ik vond ‘t wel tof, ook al kwam de helft van mezelf. Volgende week waarschijnlijk meer Zweinstein en dan komt The Settlers: New Allies eindelijk uit. Tot dan!

Wist je dat…?

Ik vorige maand een Ravenclaw sjaal had besteld en die zoek is geraakt in de post?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
14 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Ik dacht gister dat het indd al zondag was, ik rennen en vliegen om nog optijd te zijn haha.

Ohja ik heb trouwens wel astro playroom gespeeld zoals je zei en het is erg vet gedaan! De Controller kan erg coole dingen doen. En de kleine hints naar het verleden van playstaion vond ik ook erg leuk gedaan.

Ik zie dat iedereen aan het toveren is in Hogwarts, ik ben er snel langs heen gescrold want ik wil zo weining mogelijk spoilers zien. Maar het ziet er zeker magisch uit.

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  rpenning

tof dat je m binnen hebt, hopelijk ga je vele uurtjes plezier tegemoet. ik heb astro ook weleens gespeeld, en ik schrok toen er geluid uit de controller kwam 😀 een retrogamer kent die gekkigheid niet 😉

Kunstschilder1987
1 jaar geleden

vraagje, is er nog een game uitgekomen afgelopen week waar enkelen van jullie mee gestart zijn? 😀 holy cannoli!

Kunstschilder1987
1 jaar geleden

Wist je dat…?
een magische sjawl schijnbaar ook magisch kan verdwijnen? 😉

Lavalera
1 jaar geleden

En ik maar bang zijn dat het een Hogwarts editie zou worden. Maar gelukkig alsnog een enorme diversiteit aan games gelukkig! Goed om te zien dat er zoveel wordt ingestuurd!

Call of Duty ziet er wel echt geweldig uit zeg wow. Het is dat die campagnes altijd zo kort zijn en ik niets heb met multiplayer games, anders had ik die ook nog wel een keer gehaald.

Over professor Garlick (ik lees nog steeds garlic, maar zo knoflokerig is ze niet :p), ik heb echt geen idee wie Kelsey Lewin is, dat moest ik even opzoeken. Maar als ik die foto’s zie, zie ik de gelijkenis wel een beetje. Die do not push button heb ik uiteraard ook gewoon ingedrukt.Je bent toch nieuwsgierig. Het is een beetje als de deur op het schip in Guardians of the Galaxy, waar je waar de deur dicht wil blijven doen om te kijken of er wat anders gebeurt.

Ik wist niet dat die site van Yakuza echt was, ik had het nog nooit getest eerlijk gezegd haha. Dus maar goed dat jij het wel zag op tijd.

Zonde van de sjaal die kwijt is. Hopelijk krijg je wel gewoon je geld terug.

coola
1 jaar geleden

comment image

Coola Kakihara a wizard more evil than Voldemort and Grindelwald combined

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  coola

comment image

Uil

coola
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Om eerlijk te zijn dit is de eerste game waar het goede in mijn hart iets van een glimp laat zien.

Uno seconde effe iets checken qua paars haar

Yup, paars haar is mijn ding in games

comment image

Coola speelt Hogwarts Legacy

Buiten de comfortzone met de ‘beste JRPG ooit’