in

Screenshot ‘Sunday’ #93

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form

Hé, hallo. Leuk dat je er bent. Kom binnen, ga zitten. Iets te drinken? Goeie keuze, pak ik effe. Hier, alsjeblieft. Nu, waarom ik je langs heb laten komen… Het was je waarschijnlijk opgevallen dat er gisteren geen Screenshot Sunday was. Ik vond het zelf ook wel jammer, want er waren inzendingen genoeg. Gistermiddag begon ik me niet zo lekker te voelen, dus ben ik maar even gaan liggen. Het bleek langzaam maar zeker erger te worden, dus zodoende ben ik maar in bed gebleven. Daardoor gisteren dus geen Screenshot Sunday, maar ik heb vandaag genoeg tijd aangezien ik nu ziek thuis zit, dus ik hoop dat jullie genoegen nemen met een episode die een dag later is. Extra voordeel is dat de foto’s van Rpenning er hierdoor ook bij kunnen worden gevoegd, want als het normaal had verlopen, dan had de aflevering nog wel eens online gestaan kunnen hebben voordat ik die binnen kreeg. Toch nog iets positiefs, ghehehe.

Rainking

Natuurlijk ben ik verder gegaan met Hogwarts Legacy. Het speelt hartstikke lekker en ik ben nog steeds niet erg ver, maar het bevalt me uitstekend.

Meneer de buffel, Jessica Simpson heeft wat vragen over uw vleugels.

Omlopen duurt te lang, dus we gaan gewoon binnendoor.

Zien jullie daar ook een kameleon in?

Altijd al een variant op Superman 64 willen spelen.

Vindt u het lekker om zo op de grond te zitten?

Eindelijk vliegles!

Komen de Atelier spellen tóch nog eens van pas.

Ook al ben ik nog lang niet klaar met m’n Ravenclaw, ik heb voor de grap toch alvast maar een Slytherin aangemaakt, waar ik alle klootzakken antwoorden en reacties mee ga geven.

Afgelopen weekend kon je weer eens gratis online spelen op de PlayStation. Ik heb zelden PS Plus, omdat ik meer een single player gamer ben. Tijdens deze weekenden start ik Street Fighter V nog wel eens op. Gewoon even een paar potjes. Toevallig bleek Ultra Street Fighter IV nog geïnstalleerd te staan en die had ik alweer even niet meer gespeeld, dus die leek me ook wel geschikt om me eens goed door te laten vernederen.

Het eerste potje was tegen een Ryu speler. Nou, zou te doen moeten zijn, toch? Nope, dat werd helemaal niets, hahaha.

Oké, nog maar eens proberen, dan. Ah, nee he!? Een Oni speler! Die laten me meestal alle hoeken van de arena zien. Ik heb wel een ronde weten te winnen, maar ik moest tóch het onderspit delven, inclusief een beating met een Satsui No Hado. Bedankt!

Daarna werd ik weer gematched met de Ryu speler. Mooi, revenge, daar gaan we! Helaas viel de verbinding weg.

Nog één potje, dan? Hé, dat is diezelfde Ryu speler weer. Let’s give it all I’ve got!

Coola

Het was natuurlijk bekend dat hij Hogwarts Legacy ook speelt. Sterker nog, hij neemt het op en plaatst het op zijn kanaal.

Met natuurlijk zijn signature paarse lokken.

The Coola The Koala Gaming Show – Hogwarts Legacy Episode 1

Lavalera

“Als eerste Hogwarts Legacy. Inmiddels zijn we ruim 45 uur in het spel en het blijft een geweldig spel. Als ik het speel voel ik me als de leerling op hogwarts die langzaam de spells leert door opdrachten uit te voeren en naar lessen te gaan. Wat dat betreft is het rpg gedeelte echt goed in elkaar gezet. De wereld is mooi en divers en er is genoeg te doen. Ik zit qua verhaal denk ik redelijk richting het einde maar er is nog genoeg te doen voor de platinum dus ik vermaak me nog wel even, vooral met de enorme hoeveelheid Merlin Trials, dat had wel wat minder gemogen.”

Zo dan! Jij laat er geen gras over groeien. Ik heb nog niet zoveel Merlin Trials gedaan, maar ik begrijp dat ik mijn borst nat kan maken.

Die ziet er cool uit.

Gelukkig trek ik dat wel, maar niet iedereen heeft zoveel mazzel.

Is dit het strand van Rockanje?

Wat een schatje!

“Lang op moeten wachten maar daar is die dan Like A Dragon: Ishin. Ook wel Ishin Kiwami genoemd. Een remake van een ps3 spinoff uit de Yakuza serie. In het spel gebruiken ze de beeltenissen en stemmen van de hoofdrollen uit de main serie. In het origineel waren het karakters uit 1-5 en voor deze versie hebben ze ook karakters uit 0 en 6 erbij gedaan. Het speelt zich af in hetzelfde universum maar dan zo’n 200 jaar voor de main series. De combat is nog steeds action combat maar dit keer met je vuisten, zwaarden en zelfs pistolen. De combat is dus heel anders en even wennen maar wel een leuke afwisseling. Natuurlijk is er genoeg zij content om te doen. Na de vaak wacky side quests zijn er dit keer oa kippen races, dance battles, vissen, mahjong, shogi en karaoke. En dan heb ik uit gameplay videos nog meer gezien die ik niet unlocked heb. Dat is ook wel 1 van de redenen dat de serie mijn favoriet is, naast de verhalen die altijd aangrijpend zijn is de content zo veel en divers dat je er makkelijk 100 uur in stopt en je niet verveelt.”

Dat ziet er wel goed uit. Misschien toch die demo maar eens proberen.

Andere medicijnen zijn gewoon niet goed genoeg.

Hoe tof zou het zijn om door zo’n dorp te lopen?

Ik krijg opeens weer nachtmerries van de basisschool. Bedankt, man!

Rpenning

Star Wars Jedi: Fallen Order. Ondanks dat ik absoluut geen star Wars fan ben was ik erg benieuwd naar deze game. Ik had er dan ook alleen maar goede dingen over gehoord. En tot nu toe bevalt het goed ik ben dan ook nog in het begin en heb net me robotje bb1 die overigens super schattig is!”

Zo’n instelling had ik dus met Hogwarts Legacy. Tof dat het bevalt, want het is zeker een gaaf spel. Ik kijk ook erg uit naar het vervolg, dat binnenkort uit moet komen.

Erg mooi effect, zo.

Horizon: Forbidden West. Ik heb het verhaallijn uitgespeeld en ik was een beetje teleurgesteld. Niet perse omdat het super slecht was ofzo maar ik had er echt totaal iets anders van verwacht. Maar ik heb de helft van de map nog niet gezien dus we kunnen nog lekker op ontdekkingstocht en de gebieden zijn weer lekker gevarieerd zoals in het eerste deel.”

Ik sta elke keer weer te kijken van de screenshots die van dit spel komen. Elke keer krijg ik weer zin om ‘t te gaan spelen, maar dan bedenk ik weer wat anders, hahaha.

Erg goeie dingen gehoord over Horizon: Breath Of The West.

Dat was ‘m voor nummer 93. Iets later dan de bedoeling, maar toch weer met genoeg te zien. Tot de volgende!

Wist je dat…?

Het woord ‘mini’ niet altijd de lading dekt?

Bonus: KT Tunstall concert mini review

Ik weet ‘t, ik weet ‘t. Die screenshots zijn allemaal leuk en aardig, maar hoe was het concert van KT Tunstall!? Leuk dat je het vraagt. Dat wil ik best uit de doeken doen. Ik weet niet of je toevallig mijn Musical Monday stukje over haar album Tiger Suit hebt gelezen, maar daarin bestempel ik haar als mijn favoriete zangeres. Ik vind lang niet alles van haar leuk, maar een flink aantal liedjes vind ik echt geweldig. Daarbij moet ik wel vermelden dat ik het meeste heb met de eerste vier albums en wat minder met de drie erna, al zitten daar ook nog wel wat leuke nummers tussen.

Een paar maanden geleden kwam ik erachter dat ze weer eens naar Nederland zou komen. Er zijn een paar bands en artiesten die ik meer dan één keer live heb gezien, zoals Counting Crows en Live, maar KT Tunstall MOET ik gewoon naartoe als ze weer eens optreedt. Ik had haar al twee keer eerder zien optreden in 2017 en 2019, dus dit zou de derde keer worden. Het eerste concert was zonder band, maar met een drumcomputer. Milde teleurstelling, maar het was toch erg gaaf om haar een keer live gezien te hebben. Twee jaar later kwam ze nog eens langs en deze keer gelukkig mét volledige band. Dat was een hartstikke tof optreden met een voorprogramma van Pictish Trail, waar ik nog een cd van heb gekocht bij de merch booth, aan mij verkocht door de artiest zelf.

Op dit punt kan ik een heel verhaal ophangen over Corona, maar dat hebben jullie allemaal meegemaakt, dus dat slaan we gewoon lekker over. Eind vorig jaar kwam ik er dus achter dat ze in februari weer in Nederland zou optreden. In die periode gingen de kosten voor gas enzo flink omhoog, dus voor de zekerheid heb ik niet meteen een kaartje gekocht, maar wachtte ik even af. Uiteindelijk bleek het er makkelijk af te kunnen. Ze is niet gigantisch groot, dus een kaartje was relatief goedkoop. Ik bestelde er eentje, maar er was een probleem. Nou ja, probleem, meer een minor inconvenience. De zaal ging om zeven uur ‘s avonds open. Het concert was op een vrijdag en van waar ik woon kon het nog wel eens krap kunnen worden qua tijd. Ik heb dus maar lekker een dag vrij genomen. Dat doe ik sowieso niet vaak, dus dat kon wel een keertje. Mijn weekend begon dus vroeg. Sterker nog, ik kon er even een leuk dagje Amsterdam van maken.

Een vriendin had me een paar tips gegeven van nerd shops om langs te gaan. Daar zat comic shop CIA tussen. Ik had er al vaker van gehoord, maar was er nog nooit geweest. Ik was erg benieuwd of het een leuke winkel zou zijn. Ja, wat zal ik erover zeggen? Het is hier en daar erg krap. Maar ze hebben wel weer heel erg veel. Ik denk dat ik er uiteindelijk iets van anderhalf uur heb rondgelopen. In die tijd heb ik meerdere medewerkers en klanten gesproken, honden geaaid en kasten en kasten doorgespit. Lichtelijk chaotisch? Ongetwijfeld, maar wel een leuke ervaring. Uiteindelijk heb ik vier trades meegenomen. Daarna ben ik nog snel de American Book Center ingedoken, maar daar heb ik uiteindelijk niets gekocht.

Daarvandaan was poptempel Melkweg goed aan te lopen. Er was alleen geen Kentucky Fried Chicken in de buurt. Daarvoor zou ik terug richting het station moeten en dat was me net wat te ver. Gelukkig was er wel een McDonald’s. Maar… waarom is de verlichting uit? Ah crap, ze zijn aan het verbouwen. Je gaat me toch niet vertellen dat ik zal moeten gaan zondigen? En hier moet ik helaas vertellen dat dat heeft moeten plaatsvinden. Er is een reële kans dat ik hiervoor in de hel ga komen, maar ik had honger en zag geen andere uitweg. Van ellende ben ik naar Burger King geweest. Ik weet ‘t, er alleen al over praten voelt gewoon vies. Ik ga mijn best doen om dat gedeelte van mijn leven te vergeten, ghehehe.

Er stonden al genoeg mensen in de rij. Het verbaast me elke keer weer hoeveel mensen fan van haar zijn. In het dagelijkse leven ken ik bijna niemand die weet wie ze is en hier staan gewoon tientallen mensen die haar op de voet volgen. Waarschijnlijk zelfs meer dan ikzelf. Na een half uur koukleumen ging de tent open en liep ik meteen naar de merch afdeling. Helaas zag ik niet echt veel dat er leuk uitzag, dus sloeg ik het maar over. Ik ben 44 jaar oud en heb soms moeite met lang rechtop staan. De pit voor het podium is dan ook al lang geen optie meer voor me. Gelukkig heb je aan beide zijkanten een verdieping, waar je lekker over een railing kan hangen. Ik was nog redelijk vroeg en kon nog een plekje vooraan krijgen.

Een half uur later begon het voorprogramma van Andy Burrows. Ik kende hem nog niet, maar ik was wel aangenaam verrast. Het waren veel gevoeligere nummers zonder percussie, maar wel met ondersteuning van een extra gitaar of ukelele. Het klonk zeker goed genoeg om een keer een cd van hem aan te schaffen. Mijn favoriete nummer van de set was Hometown. Tijdens het concert was het akoestisch, maar hier heb je in ieder geval een videoclip, zodat je er een beetje een idee van kan krijgen.

Andy Burrows – Hometown

Een half uur later begon the main show! Het was natuurlijk een tour van haar nieuwe album, maar er zouden zeker oudere nummers voorbij komen. Zoals ik eerder al aangaf heb ik meer met het oude werk, maar live heeft een concert sowieso wel wat, waardoor liedjes waar je minder mee hebt, toch wat meer impact hebben, door bijvoorbeeld de drums die door je hele lichaam dreunen. Één van de eerdere nummers die ze speelden (en mijn persoonlijke favoriet) was Other Side Of The World. Daar kan ik naar blijven luisteren.

KT Tunstall – Other Side Of The World (Melkweg, 2023)

Wat ze ook leuk vindt om te doen is een ander lied ertussen te gooien. In dit geval deed ze dat tijdens Hold On, wat ik sowieso al een geweldig nummer vind. Hier wist ze Walk Like An Egyptian van The Bangles ertussen te voegen en het publiek deed hartstikke leuk mee.

KT Tunstall – Hold On (Melkweg, 2023)

Later deed ze datzelfde truukje nog eens over tijdens Black Horse And The Cherry Tree. Daarin kwam Sweet Dream van Eurythmics voorbij.

KT Tunstall – Black Horse And The Cherry Tree (Melkweg, 2023)

Dat bleek allemaal maar opbouw, want langzaam maar zeker werkten we richting één van mijn favoriete nummers van haar, namelijk Push That Knot Away. Niet haar mooiste nummer, maar wel haar tofste. Ik vind het dan ook wel leuk dat juist bij dit nummer ik best veel in beeld ben. Voor mij het hoogtepunt van het concert.

KT Tunstall – Push That Knot Away (Melkweg, 2023)

Een ander nummer dat ik altijd erg feestelijk vind is Saving My Face. Ook dat speelden ze. En ook al zijn er veel meer nummers die ik erg goed vind, ik was op dat moment meer dan tevreden. Voor mij was het concert geslaagd.

KT Tunstall – Saving My Face (Melkweg, 2023)

Maar natuurlijk speelden ze tijdens de encore nog Suddenly I See, toch wel één van haar bekendste liedjes. Dit bewees het nogmaals. De volgende keer dat ze in Nederland is ga ik gewoon wéér.

KT Tunstall – Suddenly I See

Tegenwoordig ga ik, nadat ik thuis kom van een concert, eerst op YouTube kijken of er iemand er video’s van heeft geüpload. In dit geval was het YouTuber JvtR68 die een hele hoop nummers had opgenomen en geplaatst. Erg gaaf dat ik het concert opnieuw kan beleven door zijn of haar video’s te kijken en/of luisteren.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
1 jaar geleden

hey daar is ie dan!
jullie hebben flink gehogwarts weer onder anderen!
en verder nog wat mooie screenshots, gaaf stuk weer.
Daarbij tof dat je de review van kt tunstall erbij zet. leuk om te zien dat je zon mooie dag hebt gehad, al met al!
fijn dat je met goede tips amsterdam aankon 😉

Kunstschilder1987
1 jaar geleden

en volgende keer doe ik ook weer mee, was zelf effe druk met alles 🙂

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Wat zeg je daar?! Burger King?! Kom op, man! Er zijn grenzen!! Dat is net zo erg als Pepsi zuipen. Er zijn gewoon dingen die je niet doet! Dan maar honger. Jammer, jammer, jammer.
😉

Leuk dat het concert goed beviel. Ik vind 1000 years nog wel een aardig nummer van haar. Mijn dochters kwamen ermee aanzetten omdat het in een Disney film voorkomt en die mocht zowaar op mijn eigen playlist, haha.

rpenning
rpenning
1 jaar geleden

Ah hier is onze screenshot monday xd.

Die jakuza game ziet er erg goed uit! Zijn helaas niet mijn soort games maar Japanse sfeer is erg tof.
Voor de rest weer lekker veel Harry snotter na dat ik star wars klaar heb ga ik die als eerst kopen voordat ik alle gebieden al ken van alle screenshots haha.

Jij nog beterschap gewenst!

Luigi1985
1 jaar geleden

Leuke post weer. En Burger King of Mc Donalds is toch eigenlijk wel een beetje om t even: soms heb je zin in zo’n burger, maar als je m eenmaal op hebt denk je mehh.

Lavalera
1 jaar geleden

Screenshot monday is weer een mooie afwisseling zo 😉 Hopelijk voel je je al weer een beetje beter en ben je snel helemaal de oude. Dacht al wel dat er iets aan de hand was toen ik zondag avond geen screenshot post zag. Maar gelukkig is die daar :). Het is veel Hogwarts, maar dat is natuurlijk ook een geweldig spel 🙂 Maar ondanks dat toch een goede afwisseling met games nog.

De Merlin trials zijn er 91 zag ik ergens in de lijst staan, als dat er pak em beet 40 waren geweest was het ook prima geweest.
Leuk om te zien dat je ook je concert impressie er bij hebt gedaan en je het erg naar je zin hebt gehad!

Wat spelen we dit weekend? 18 en 19 februari

Wat spelen we dit weekend? 25 en 26 februari