in

Screenshot Sunday #94

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form

Deze week kwamen Atomic Heart en Octopath Traveler II uit. Beide heb ik nog niet gekocht, maar staan wel op de planning om een keer aan te schaffen. Met name met Octopath Traveler II zit ik een beetje met een luxeprobleem. Het origineel heb ik logischerwijs op de Switch. Het zou in de kast natuurlijk het mooist staan als beide delen naast elkaar staan. Aan de andere kant speel ik meer op de PS5 dan op de Switch, dus zou dat ook wel logisch zijn. Voor allebei de systemen kopen gaat me ook weer veel te ver. Afijn, niet jullie probleem. Jullie komen ergens anders voor…

Rainking

Wel kreeg ik deze week Little Witch Nobeta binnen. In principe is dat geen nieuw spel, want ik heb er vorig jaar al eens een demo van op de PC gespeeld. Ik zag ‘t toen voorbij komen in een video van Iron Pineapple, waarin hij allemaal minder en onbekende soulslikes uitprobeert. Nobeta is een superschattig heksje, dus ik zou ‘t bijna een cute souls willen noemen. Maar oordeel zelf. Wat ik zelk een leuk detail vind is dat ze struikelt als je te lang achter elkaar blijft rennen, waardoor je stamina op raakt. Beste spel ter wereld? Nope, verre van, maar ik vind ‘t best vermakelijk.

Je moet voornamelijk met je wand schieten, maar af en toe kun je er ook lekker mee meppen.

Zoals in elk witch spel, kun je katten aaien.

Natuurlijk zijn er ‘souls’ om te spenderen.

Temper tantrum!!!

The hell’s going on!?

Kattenliefhebbers zullen dit herkennen.

Tuuuurlijk is er een swimsuit…

En ze is weer eens onderuit gegaan.

In de demo stond hier nog ‘The kitty is in dangerous.’

Om nog maar een keer te laten zien hoe cute Nobeta is.

Iron Pineapple – Steam Dumpster Diving Episode 4 (Little Witch Nobeta is het eerste spel dat hij bespreekt)

Ik zat deze week ziek thuis en had dus alle tijd van de wereld. Op een dag zat ik even op PSN te kijken wat voor demo’s er voor de PS5 waren en toen zag ik Who Wants To Be A Millionaire? ertussen staan. Niet dat ik echt interesse in dat spel had, maar ik was gewoon even benieuwd hoe het eruit zou zien.

Ik dacht een wizard, maar dat telt overduidelijk niet.

Jaaaaaaaaa, hier komt m’n nerdkennis eindelijk eens van pas.

Na even na te hebben moeten denken, had ik ‘m toch goed.

Het goede antwoord bleek ‘bomb’ te zijn. Helaas.

En het bleek goed, al heb ik een tijdje staan twijfelen voordat ik gokte.

Blijkbaar vind ik het leuk om mezelf te pijnigen, want na het kijken van wat soulsborne ranking video’s op YouTube, kreeg ik weer eens zin om Dark Souls III te proberen. Dat heb ik al veel vaker gedaan, maar meestal kom ik niet zo heel erg ver. Het verste dat ik ooit ben gekomen was tot aan de Abyss Watchers. Als in niet kunnen verslaan. Well, not anymore. Those bastards are gone, ghehehe.

Ah shit, here we go again.

Laat me raden, die komt tot leven als ik dat zwaard eruit haal?

Eh, kan ik misschien helpen, meneer?

Soms heb je even een schouder nodig.

En BLIJF liggen!

Never skip arm day.

Dit gaat noooooooit vervelen.

Lemme go!

This is a boss room, isn’t it?

Ah, crap…

Kom dan naar beneden als je durft!

De vorige keer dat ik een poging deed had ik wel een leuk momentje. Ik was in het tweede gebied wat souls aan het farmen, toen mijn controller opeens besloot dat-ie leeg was.

Kunstschilder1987

Retro time! Nou ja, het ziet er retro uit in dit geval. Fox N Forests kwam vijf jaar geleden uit. Zoals misschien bekend hou ik erg van 16 bit graphics en dit vind ik dan ook leuk om naar te kijken.

Maar kijk nou, dit is hele andere koek. Blijkbaar speelt hij ook moderne spellen als Immortals: Fenyx Rising. Ik vond de demo hiervan errug leuk. Die heb ik zelfs nog gespeeld op Stadia, wat ik verrassend soepel vond lopen. Het volledige spel moet ik nog steeds eens voor gaan zitten. Heer Schilder heeft daar gelukkig geen last van, hahaha.

De flauwe humor van dit spel vind ik echt kostelijk.

Zou Zeus familie van Grease zijn?

Lavalera

Deze konden we natuurlijk verwachten. Hij is een groot fan van de Yakuza spellen en onlangs kwam Like A Dragon: Ishin uit, wat als ik me niet vergis een remaster is van een deel dat nooit Japan heeft verlaten. Vorige week zagen we hier ook al wat foto’s van en ik hoop volgende week weer.

“De game waar ik het meest naar uit keek. Qua opzet is het precies een Like a Dragon spel. Ijzersterk verhaal, veel soms wacky zij missies, activiteiten om te doen en natuurlijk vechten. Alleen dit keer niet vechten met de vuisten maar zwaarden en geweren. Het was even wennen in het begin maar ik begin het nu aardig door te krijgen. Ik spendeer zoals vaker de meeste tijd aan de zij content. Even visje vangen, langs de boerderij om mijn groenten te verbouwen die ik kan verkopen voor geld, even een challenge dungeon in om vervolgens weer tegen een zij missie aan te lopen. Zit ruim 40 uur in het spel en ben nog niet eens op de helft van het spel. Zeer verslavend.”

Hadden ze toen ook al van die BOA’s die overal over vallen?

Het had toch wel erg grappig geweest als die lamp rood was.

Pfff, bring it on! I’m gonna ace it first try.

Aan tafel!

Waarom ziet dit er zo leuk uit?

Nou ja, komkommerTJE.

Oh jee, daar gaan we weer.

En dat was ‘m voor nummer 94. Er was deze week weer van alles te zien. Als je graag variatie ziet, dan kun je eraan bijdragen door je screenshots in te sturen. Tot de volgende!

Wist je dat…?

Who Wants To Be Millionaire? oorspronkelijk een brits programma was?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
18 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
1 jaar geleden

Leuk. Fox n Forest ziet er wel geinig uit. Ken het spel helemaal niet.

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Het speelt aardig met een mechaniek waarmee je de jaargetijden kunt veranderen. Wanneer je tegen n blok ijs aanloopt kun je t bvb veranderen van herfst naar winter en heb je doorgang etc. Na een paar lwvels heb je een bossfight en je kunt met collecten in levels ook tussendoor upgraden. Ik vind t niet top maar best aardig. Ik zou zeggen, wacht op n sale, geen mustplay 🙂

Mocht je de tallarico-intellivision-amico saga gevolgd hebben: “finnigan fox” was eigenlijk in de maak, das deze game maar dan zonder pixelart… eerder een downgrade in mijn ogen.

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Uiteraard van winter naar herfst, niet andersom haha

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Helemaal eens 🙂

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Helemaal mee eens. Zowel wat spelen we dit weekend en deze rubriek heeft mij al kennis laten maken met spellen die niet op mijn radar stonden en nu wel. Het is door de overvloed aan spellen soms lastig om door de bomen het bos te zien. En op deze manier wordt je toch geinspireerd om dingen te proberen die je anders niet zou proberen.

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Klopt, en soms is je ook meteen duidelijk waarom je iets niet hoeft te proberen. Ook nuttig 🙂

Lavalera
1 jaar geleden

Wow zo maar geen Hogwarts deze week. Zelf had ik niet zo veel nieuwe screenies gemaakt het meeste hebben we daar wel van gezien denk ik.
Little witch Nobeta ziet er wel schattig uit op de 1 of andere manier. Tis dat ik niets met souls games heb.
Ik zit zelf ook nog wel eens te neuzen in die demo secties. Van de week had ik ff een stukje van Theatrhythm final bar line geprobeerd. Door Hi Fi rush en de vele ritme dingen in Ishin wou ik het toch eens testen. Het is best grappig. Final fantasy muziek en je doet dan gevechten op basis van hoe goed je het ritme aan houdt. Was alleen vergeten screenies te maken oeps. Maar ooit haal ik hem nog wel eens in een sale haha.
Na alle retro spellen van Kunstschilder ben ik nogal verbaasd om immortals te zien. Dat is niet echt retro haha. Het is wel enorm humoristisch en een leuk spel. 1 van de grote verrassingen van 2020.
Ishin is ook echt grappig. Het blijft leuk hoe je gewoon het main verhaal uren kan laten liggen omdat je aan het vissen, koken of met de farm bezig bent. In bijv iets als stardew valley vind ik dat 3 keer niets maar hier klikt het. Ik doe mijn best om meer screenies te maken maar het nadeel is net zoals met Hogwarts hoe verder je komt hoe meer hetzelfde de screenies zullen worden. Maar doe mijn best

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

De eerste console die hier begint te verstoffen is de xb1, mijn meest moderne console, dus toch maar eens aangeslingerd, haha
Ja immortals had ik gekregen van n goede vriend, normaal zou ik dat soort moderne games niet gauw spelen. Maar t is een leuke afwisseling. Inderdaad de zelfspot doet t goed!

Stardew valley heb ik ook kort gehad maar deze jongen heeft meer actie nodig hahaha

Laatst bewerkt 1 jaar geleden door Kunstschilder1987
Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Wel mooi om te zien dat ook al zijn moderne games niet echt je ding dat je je er toch mee vermaakt. Ik ben eerder andersom ik heb niet zoveel met retro games en sla een spel al snel over als het pixelart heeft. Maar goed ieder zo zijn eigen voorkeuren 🙂 daarom vind ik het ook zo mooi om te zien dat hier mensen zitten die toch ook andere smaak hebben. Zo zie je ook eens de andere aspecten van gaming en games die ik zelf nooit zou spelen.

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ik had t niet beter kunnen verwoorden 🙂

Lavalera
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik heb wel eens filmpjes gezien van DDR en Guitar Hero, maar ze zelf nog nooit gespeeld. Als ik die filmpjes soms zag van Guitar Hero ging dat zo snel dat mijn hersenen het niet meer bij konden houden haha. Wie weet haal ik ooit nog wel eens iets als Theatrhythm of Persona Dancing of zo. Zo lang het maar een easy mode heeft is het best grappig om een keer tussendoor te doen :p

Kunstschilder1987
1 jaar geleden

Wanneer “who wants to be a millionaire?” de moeilijkste vraag vd quiz was, had ik ook n kans gemaakt!
Wel na gebruik van n hulplijn 😉

Wat spelen we dit weekend? 25 en 26 februari

6 GBA games die ik graag zie verschijnen op Nintendo Online.