in

Screenshot Sunday #95

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Er zijn deze week een paar grote spellen uitgekomen die ik nog niet heb opgepikt. Wat niet is kan altijd nog komen natuurlijk. Er is ook gewoon al zoveel en het blijft maar komen. Zo komen deze maand onder andere Bleak Faith: Forsaken, Tchia, Bayonetta Origins, Atelier Ryza 3 en de Resident Evil 4 remake uit. Persoonlijk had ik graag eerst een remake van Code: Veronica gezien, maar het is nou eenmaal niet altijd feest. Afijn, toekomstmuziek. Eerst maar eens kijken naar spellen die al wél speelbaar zijn.

Rainking

Vorige week vrijdag stond er een nieuwe demo van Wo Long: Fallen Destiny op PSN. Deze was alleen dat weekend te spelen, dus wilde ik het zondagavond toch even uitgeprobeerd hebben. Zoals jullie ondertussen wel weten ben ik dol op soulslikes, ook al ben ik er totaal niet goed in. Wo Long: Fallen Destiny scheen alleen meer van Sekiro: Shadows Die Twice weg te hebben, de From Software titel waar ik het slechtst in ben. Dat beloofde dus niet veel goeds. Ik had er best wat moeite mee en dacht dat het niets voor mij zou zijn, maar stukje bij beetje begon het wat meer te klikken. Na een flink aantal pogingen had ik zelfs de baas neer…. dácht ik. Daarna begon namelijk zijn tweede fase, waarbij ik met de grond gelijk gemaakt werd. Afijn, ik ben er nog niet over uit of ik deze ga kopen of niet, maar ik vind het verder wel tof spelen.

Een character creator betekent bij mij dat ik er meestal een toffe vrouw van probeer te maken.

Er zal eens geen dorp in de fik staan.

En daar gaan al…

De battle flag is de bonfire van Wo Long, dus hijsen maar.

Oh jee, is dat zo’n vijand met een veel hoger level?

Je kan de battle flag customisen. Erg leuk detail.

En natuurlijk zijn er ability points om te verdelen.

Lightning courses through my veins.

Oh shit, that’s a boss room.

NOOOOOOOOOOOOOOOO!!!! So close…

Laat maar, hij heeft nog een tweede fase. Crap.

Een paar dagen geleden heb ik een hele rits digitale PS4 en PS5 spellen geïnstalleerd om te kijken of daar nog iets tussen zat wat ik even wilde spelen. Aangezien ik het liefst fysieke exemplaren van spellen wil hebben, bestaat die lijst voornamelijk uit indies. Nadat alles binnen was, ging ik even kijken waar ik op dat moment zin in had. Ik kwam uit bij Limbo, een spel waar ik al vaker aan begonnen ben, maar nooit had uitgespeeld. Op de PS4 heb ik nog een savegame, waarbij ik in de buurt van het eind ben, maar ik wou weer vanaf het begin spelen. Het voordeel daarvan was dat ik er nu wat vlotter doorheen scheurde, omdat ik de meeste puzzels nog wel herkende. Ik ben nu net ietsjes over de helft. Kijken dat ik deze keer wat verder kom.

Let’s embark on an adventure.

Ik heb helaas geen schaal die groot genoeg is om eroverheen te leggen.

Gezellige bedoening hier.

Lekker tobbedansen.

Halverwege 2021 zag ik voor het eerst beelden van Scars Above, tijdens een livestream waar amper aandacht aan werd geschonken. Er werden wel meer spellen getoond, maar dit was eigenlijk de enige die bleef hangen. Returnal was een paar maanden eerder uitgekomen en als naar de setting hiervan kijkt, dan is de link daarmee gauw gelegd. De gameplay is echter anders. Waar Returnal meer een bullet hell is, doet Scars Above iets meer aan een soulslike denken, al zijn de verschillende reviewers er geloof ik nog niet helemaal over uit waar ze dit precies moeten plaatsen. Het is geen triple A game, dus verwacht niet de meest hoogstaande kwaliteit.

The chances of anything coming from Mars are a million to one, he said..

Het is net een halve Borg cube.

Dat ziet er niet vriendelijk uit.

En weer een andere variant op de bonfire.

En ook hier weer ability points, zij het net iets anders.

Dit gaat toch niet betekenen dat we dalijk hele grote spinnen tegen gaan komen, he?

Tussen de bedrijven door kom je zelfs nog een klassieker tegen.

Kunstschilder1987

Deze week heeft hij gelukkig weer allemaal oldschool spellen. Ik begon me vorige week eerlijk gezegd toch een beetje zorgen te maken, hahaha.

Sly Spy with my little eye, oh my!”

Dat ziet er wel tof uit. Ik had er even een video van opgezocht en het deed me denken aan Rolling Thunder, wat wel gave spellen waren.

Door deze foto dacht ik eerst dat het een Operation Wolf-achtig spel was.

Dat is een erg mooi titelscherm.

MURICA!

Yowza! Zoveel heeft zelfs James Bond er niet in één film.

Wacht… is dat Oddjob?

Zijn volgende screenshots komen van een romhack, iets waar ik zelf eigenlijk weinig tot geen ervaring mee heb. Mensen zijn best creatief, dus ik snap wel dat daar nog best eens hele goeie spellen tussen zullen zitten. Castlevania: Overflow Darkness is een hack uit 2019 van de eerste Castlevania op de NES.

Is dat een onzichtbare trap?

Kijk uit! Achter je!

Bubba ‘N’ Stix op de megadrive, geprobeerd maar was niet zo mn ding, wel een leuke stijl.”

Hier heb ik ook even een video van bekeken. Lijkt me inderdaad geen superspel, maar de muziek vond ik nog wel geinig en sommige levels doen me qua layout een beetje denken aan Commander Keen 4 en 5.

De art stijl is inderdaad wel grappig.

Luigi1985

Het is denk ik wel bekend dat hij veel op de Switch speelt en laat er nou net een remaster van een klassieker uitgekomen zijn.

“Het is misschien al wel zestien jaar geleden ongeveer dat ik Metroid Prime de laatste keer speelde, maar wat is deze game goed oud geworden zeg. Sterker nog, met enkel opgepoetste graphics doet het totaal niet onder voor de hedendaagse games. Deze game staat niet voor niks in m’n top drie allertijden.”

Het ziet er zeker goed uit. Sterker nog, door je enthousiasme en een comment van Snoop213 in het ‘Wat spelen we dit weekend?’ topic van deze week zit ik er toch aan te denken deze een keer te halen. Zeker omdat je in deze versie een moderne control scheme kan kiezen. Ik heb het origineel op de Gamecube en ik kon nooit echt goed in die besturing komen. Quality of life improvement or heresy? You make the call!

Welkom in Keukenhof.

De iconische morph ball.

Zo te zien is ze een Hadoken aan het opladen.

Lavalera

“Het is deze week wat minder dan normaal. Ik zit in de afrondende fase van Hogwarts Legacy. Laatste side quests en collectibles verzamelen. Op een gegeven moment heb je dan de screenshots wel gemaakt die je wil.”

Heel benieuwd hoeveel van die Merlin Trials je ondertussen nog moet.

Dat is overduidelijk een fixer-upper.

“Ook bij Like A Dragon: Ishin ben ik inmiddels ruim 50 uur in het spel en heb ik de belangrijkste dingen wel ge screenshot. Toch kom je soms nog wel eens grappige of dubieuze uitspraken tegen en dan zit de vinger op de screenshot knop.”

Hahaha, wat dat betreft hoeft het zeker niet alleen maar actie te zijn. Als je iets lolligs ziet, kan dat inderdaad des te leuker zijn.

Volgens Google Translate is dat een witte radijs.

En de aubergine emoji meme was geboren…

“Hiernaast ook nog 1 screenshot van Life Is Strange. Maar daar is screenshots maken wat lastiger bij. Als je op de screenshot knop ramt springt het spel op pauze en het inhouden van die knop is lastiger dan op de andere manier een screenies maken. Dus dat zullen er niet veel van worden. Misschien volgende week meer als ik aan nieuwe spellen toe kom.”

Sowieso geen haast, natuurlijk. Die art stijl van Life Is Strange vond ik wel altijd best leuk, dus ik zou er in principe niets op tegen hebben, ghehehe.

En dat was ‘m voor nummer 95. Dit was wel lekker veel variatie, zeg. Wat dat betreft zijn er spellen voor iedereen en iedereen is anders en anders houdt ‘t op. (Wut…?) Ik heb nou zelfs mezelf in de war gebracht, volgens mij. Tijd om wat te gaan spelen. Tot de volgende!

Wist je dat…?

Hoewel Nintendo wilde dat Metroid Prime een first-person spel zou worden, Retro Studios een third-person prototype maakte?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
11 maanden geleden

metroid prime ziet er wel erg gelikt uit!
en limbo heeft toch wel erg veel karakter, direct herkenbaar dat het deze game is. tof stuk weer! “het wist je datje” moet ik eerlijkerwijs met een nee beantwoorden 🙂

Lavalera
11 maanden geleden

Maart is een relatief rustige maand gelukkig voor mij. De enige game die mijn interesse wekt is Ryza 3.maar omdat ik 2 nog moet spelen komt die op een later moment. Wo long had ik wel geïnstalleerd vanuit gamepass maar na de horror verhalen over de 1e baas en de complexe systemen heb ik hem maar snel weer verwijderd haha.
Over de Merlin Trials. 0 moet ik er nog. Ik was al systematisch de map af gegaan om die krengen te doen. Ik moet nog level 40 worden, een paar side questa en dan de rottigste trophy de collection trophy. En nog de map kamer vinden met alle huizen. Dat doe ik stukje bij beetje elke dag. Anders krijg ik collection burnout denk ik haha. Heb inmiddels Life is strange ook al weer bijna klaar en dan ga ik aan een nieuwe game beginnen als die platinum binnen is. Heb nog 3 games op de lijst staan en het wordt of cult of the lamb of ratchet and clank rift apart of last of us (de oude versie) in de wachtkamer staan. Volgende week zondag daar meer over :p
Edit: misschien dat het aan mij ligt maar bij het horen van metroid denk ik aan 2d spelen zoals ori en hollow knight etc. Geen idee hoe ik er bij kom maar het verbaasd me daarom dat dit een 3d spel was lol

Laatst bewerkt 11 maanden geleden door Lavalera
Luigi1985
11 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Metroid Prime was de eerste 3D Metroid. De gameplay uit eerdere delen is daarbij goed overgezet naar een 3D wereld. Na dit deel kwamen ook nog Metroid Prime 2: Echoes (GameCube) en Metroid Prime 3: Corruption (Wii). Beiden ontzettend sterke games, maar niet zo vernieuwend als t eerste deel.

Tussendoor kwam Metroid Prime Hunters nog voor de DS uit, maar dat was meer een multiplayer fps met een kort verhaal.

Op de Wii kwam ook nog Metroid Other M uit, maar dat was een beetje een buitenbeentje.

Lavalera
11 maanden geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Aaah thanks. Weer wat geleerd. Ik ga nog wel een keer kijken naar het spel of het dan voor mij is, heb normaal niet zo veel met de Nintendo exclusives maar dit ziet er uit alsof het nog wel eens voor mij kan zijn. Mocht dat zo zijn pak ik mooi de switch van de vrouw.

Lavalera
11 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Ja die map chamber is 2 uurtjes als je rushed en alle filmpjes skipt heb ik gelezen. Doe nu een klein stukje per dag om collection burnout te voorkomen. Ratchet en clank is toevallig de game waar ik aan begonnen ben van de week haha., dus dat heb je goed gegokt.

Luigi1985
11 maanden geleden

Leuke post weer. Ik heb Limbo nog op m’n computer staan. Die moet ik nog een keer uitspelen. Heb inside wel gespeeld. Die was wel bijzonder.

Luigi1985
11 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Volgens mij had Dr. Caspari er iets over geschreven. Daarom heb ik m ook eens geprobeerd.

Wat spelen we dit weekend? 4 en 5 maart

Nintendo, neem alsjeblieft de tachtig euro, maar stel ons niet teleur