in

Screenshot Sunday #97

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Er zijn op het moment een flink aantal trials en beta’s aan de gang. Zo is er de Diablo IV beta voor mensen die ‘m in bestelling hebben staan. Zelf gebruik ik zoiets juist om te kijken of het me de aanschaf waard lijkt en aangezien ik dit soort spellen liever op de PC speel, ook om te kijken of mijn oudere i5 het wel trekt. Gelukkig is er volgend weekend nog een open beta voor iedereen, dus ik ben benieuwd. Ook kun je dit weekend Exoprimal uitproberen, de dinosaurus shooter van Capcom, waarvan iedereen eigenlijk hoopte dat het de remake van Dino Crisis was toen ze de eerste seconden van de aankondigingstrailer zagen. Just me? Voor mij is ‘t niks, maar mocht je interesse hebben, dan kun je het nog altijd even bekijken. En de laatste game die je gratis kan uitproberen?

Rainking

Eerder deze week kwam Anno 1800 uit op PS5 en Xbox Series consoles. Blijkbaar is ‘t op een maand na vier jaar geleden al op PC uitgebracht, waar ik nu pas achter kwam. Wat ik wel heel erg netjes vind is dat je het spel op al die systemen een week gratis uit kan proberen. Als rasechte nederlander vind ik gratis natuurlijk de mooiste prijs. Ik had ‘t eerst op de PS5 gedownload, maar ik kwam er al gauw achter dat ik zoiets liever op de PC speel. Dan wordt het altijd weer spannend of mijn aardappel het aankan, want die dateert volgens mij alweer uit 2016. Toen ik de settings bekeek, zag ik al dat het spel automatisch had gekozen voor de laagste settings, dus hopelijk zou het soepel lopen. Dat deed het gelukkig, maar dat betekent dus ook dat screenshots op max settings er waarschijnlijk een stuk beter uitzien. Het ziet er best goed uit, dus mogelijk dat ik deze nog eens aanschaf. Bizar genoeg heb ik er nu al meer van gespeeld dan The Settlers: New Allies die vorige maand uitkwam.

Kapitein Iglo had ook leuk geweest.

De laadschermen zien er erg mooi uit.

Yup, it’s the 1800s, alright.

De gebouwen zijn wel mooi gedetailleerd.

Waar het precies mis is gegaan weet ik niet, maar op de één of andere manier is er ergens verwarring ontstaan over wanneer Clash: Artifacts Of Chaos uit zou komen. Op een site met een game release kalender die ik af en toe bekijk, stond het spel gepland voor 9 februari. De PlayStation Store was het daar echter niet mee eens. Ik kwam er pas achter nadat ik het gekocht had en, in plaats van dat het spel meteen begon met downloaden, er een countdown timer startte. Blijkbaar was de release datum 9 maart. Nou ja, geen man overboord. Ik heb geduld. Maar het werd nog erger. Twee weken geleden kwam ik erachter dat er een fysieke versie van uit zou komen, maar die zou pas eind maart verschijnen volgens de pre-order afdeling van mijn hofleverancier. En ja, ik blijf ik, dus als ik de keuze heb tussen fysiek en digitaal, dan wil ik het toch echt op schijf hebben. Gelukkig kon ik mijn pre-order nog annuleren en mijn geld terug krijgen. Ik heb geduld, dus die paar weken overleef ik wel. Release data willen echter nog wel eens veranderen. Zo bleek ik de aankondiging van het uitstel gemist te hebben, want ik kwam er achteraf toch nieuwsberichten van tegen. Maar op de site van mijn hofleverancier zag ik opeens dat het deze week uitkwam, dus meteen maar besteld, samen met een ander spel waar ik interesse in had. Misschien komt die hier ook nog eens voorbij.

Net als Little Witch Nobeta heb ik dit spel leren kennen door youtuber Iron Pineapple, wat dus betekent dat het iets van een soulslike zou moeten zijn. Het heeft er wel een paar elementen van inzitten en daarbij heeft het een behoorlijk unieke visuele stijl.

Alleen van de andere kant te openen. Dat klinkt inderdaad bekend.

Je speelt met degene die daar light en als je doodgaat moet je je lichaam terugvinden met die ik hier bestuur. Interessant systeem.

In plaats van wapens vecht je met je vuisten.

Er zit een dobbelspel in dat bepaalt hoe sommige gevechten beginnen.

Iron Pineapple – Steam Dumpster Diving Episode 16 (Clash: Artifacts Of Chaos is het eerste spel dat hij bespreekt)

Ook had ik nog een spel uitgeprobeerd van PS Plus Extra. Legends Of Ethernal vond ik er op foto’s wel leuk uitzien, dus wilde ik eens kijken hoe het speelde. Dat bleek wel te bevallen. Het is een actieplatformer met een mooi stijltje en ik zie me deze nog wel eens aanschaffen.

Ze zeiden dat ik de boom in kon. Nou, daar gaan we dan.

Urinagra Falls…

Effe rust…

Imma kick yer arse, dagnabbit!

What a view counter: 1

Hé, zit er nu opeens een Metroid in m’n Vania?

Weer eens wat anders dan You died.

Kunstschilder1987

Joe & Mac 2: Lost In The Tropics (SNES/Evercade). ik vind het altijd leuke games, met geinige animaties.”

Het eerste spel heb ik wel goede herinneringen aan, maar deze heb ik nooit gespeeld. Ziet er wel weer erg vermakelijk uit.

Go, Torrent, go!

What a view counter: 2

Zou die vriendelijk zijn?

Black Paradox is een aparte shmup op de xb1 waar ik nog verder in wil duiken, maar voorlopig na enkele bossfights aardig speelt.”

Echt nog nooit van gehoord, maar het ziet er wel geinig uit. Beetje early 90s met een jaren tachtig sausje. En ze zeggen wel dat foto’s geen geluid maken, maar waarom hoor ik nu dan het deuntje van Back To The Future?

Jij hoort het toch ook?

Now that’s a face only a mother could love.

Dit soort dingen heb ik Doc en Marty toch nooit zien doen.

Echt heel wat anders, maar hij had ook wat screenshots van de GTA III Definitive Edition. Ziet er aardig opgepoetst uit. Op de release scheen het behoorlijk dramatisch te zijn, maar ik weet niet of dat voor alle inbegrepen delen zo was.

Jaaaaaaren geleden was mijn telefoon leeg en moest ik even iemand bellen. Toen heb ik twee agenten moeten vragen of ze wisten of er nog ergens een telefooncel stond.

Ik vind die naam Belly-Up wel heel erg grappig.

Luigi1985

“Nog steeds aan t rondzwerven met Metroid Prime. Ben nu op plekken waar ik vroeger uren heb zitten zoeken. Gelukkig helpt m’n geheugen me een handje dit keer en ga ik er veel sneller doorheen.”

Oeh, handel met voorkennis. Met een ander soort bezigheden kun je daar voor opgepakt worden, maar hier komt het dan wel lekker van pas.

Dit ziet er uit als zoiets dat hartstikke leuk kan zijn, of kan tegenvallen door een lastige besturing.

Ik dacht eerst dat dit ondersteboven was, hahaha.

Incoming!

Lavalera

“Helaas was het ook tijdens de Open Beta niet mogelijk om screenshots te maken van Diablo 4, dus die komen als het live gaat. Wat we dan wel hebben. Persona 4 Golden. Xbox heeft gelukkig door dat er ook genoeg fans van Japanse games zijn op de console en je ziet daarom ook een grotere aanwas aan jrpgs op de Xbox. Ook de Persona serie die heel lang geassocieerd werd met Playstation is nu op gamepass te spelen. Persona 4 voelt net zo goed als zijn voorganger. Het is inmiddels al een flink aantal jaar oud, maar daar is het spelplezier niet veel van te merken. Ik ben blij dat ik de serie nu ontdekt heb. Zal binnenkort ook 3 en 5 strikers nog wel gaan spelen en wie weet ook de dancing en fighter spinoff haha.”

Ah, da’s wel jammer van Diablo IV, maar gelukkig is het alternatief meer dan geslaagd. Persona 4 is ondertussen alweer behoorlijk op leeftijd. Het origineel voor de PS2 is uit 2008 en Golden voor de PS Vita uit 2012. Ik heb het idee dat Persona 5 de serie aardig wat bekendheid heeft gegeven.

Ja, was je nou maar lid van de ANWB.

What a view counter: 3 (ghehehe)

Dat moet wel schokkerend zijn als ze je daarmee confronteren.

Atelier Ryza 2 : Lost Legends And The Secret Fairy. Ik had weer behoefte aan een wat rustiger spel en dan is de Atelier series daar perfect voor. Reisalin is dit keer naar de grote stad getrokken op verzoek van 1 van haar vrienden om mysterieuze ruïnes te onderzoeken. Samen met oude bekenden en nieuwe gezichten beleeft Ryza weer avonturen tijdens het ontdekken van de wereld. Op veel vlakken lijkt het spel op de voorganger maar dan beter. Zo heb je nu een mount tot je beschikking, de alchemy is nog iets logischer en de atb bar battles zijn nog beter dan in deel 1. De combat voelt vloeiender doordat je snel kan schakelen tussen de party leden. Een groot gedeelte van het spel ben je bezig met materialen verzamelen voor de alchemie waar je items mee maakt die je nodig hebt voor quests, de battles en ook het verzamelen van de items. Heerlijk spel als je iets rustigs zoekt.”

Klinkt goed. Altijd mooi als een vervolg op een spel, dat je al leuk vond, zelfs nog beter blijkt te zijn. De screenshots van het eerste deel waren erg mooi om te zien, dus ik kijk uit naar de nieuwe.

Jaaaaaaaaaaa, daar is ze weer!

Double, double toil and trouble…

Da’s wel een spannende outfit.

Ja, bijna bedtijd, meisje.

Eeeeeeeeeehhh….

Dit is gewoon pure uitlokking van heer Lera, hahaha.

Locke Cole en hij zouden goede vrienden zijn.

En dat was ‘m voor nummer 97. Wederom met lekker veel foto’s en veel verschillende genres. Altijd mooi om te zien. Ik heb ook al wat foto’s van mezelf en zelfs al een inzending voor volgende week klaarliggen. Tot dan!

Wist je dat…?

Joe & Mac 2 in Europa Joe & Mac 3 heet, omdat er een spel genaamd Congo’s Caper tussendoor kwam, zonder dat Joe & Mac daarin genoemd worden, wat de nummering bij ons nodeloos ingewikkeld maakt?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
11 maanden geleden

Mooie post weer. Clash artifacts of chaos ziet er erg mooi uit. Nooit van die titel gehoord. Eens wat dingetjes over opzoeken.

Kunstschilder1987
11 maanden geleden
Antwoord aan  Luigi1985

ja vond het zelf ook een erg aparte artstyle toen ik m voorbij zag komen. heeft wel wat inderdaad.

Kunstschilder1987
11 maanden geleden

poeh, de anno spellen speelde ik op pc weleens toen ik 10 was oid? ik denk tenminste nog basis school, dus ik vermoed ongeveer 25 jaar geleden. gek idee… tof om t zo te zien. en je anwb grapje vond ik stiekem erg leuk 😀

Kunstschilder1987
11 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

ik meen dat ik anno 1602 vroeger te pakken had. hetwas nederlandstalig, dat weet ik wel nog, en vaak hing de audio ervan een beetje vast, liep het een beetje dubbel 😀

Kunstschilder1987
11 maanden geleden

over de wist je dat…?
in joe & mac 3 (of deel 2 dus, hoe je wilt) zie je wel in 1 van de huisjes in het dorp een foto ingelijst opgehangen op de muur van congo, de main character van de spinoff game die je noemt.
Zo genoeg loze feitjes van mijn persoon 😀

Lavalera
11 maanden geleden

Hij is weer heerlijk divers zo. Ben blij om te zien dat er nu meerdere mensen screenshots insturen.. Hoe meet hoe beter. Ik leer zo ook nog eens spellen kennen die ik nog niet kende.

Ik heb vroeger vrij veel strategie spellen gespeeld, Age of Empires, Command and Conquer, Civilisation om er maar een paar te noemen. Maar de Anno series leek me altijd meer richting simcity en dat vond ik over het algemeen niet zo interressant. Merk ook wel dat ik uberhaupt steeds minder heb met strategie spellen sinds ik ouder ben. Misschien dat ik AOE 4 nog wel ga spelen als die op console komt, maar echt warm er voor lopen doe ik niet meer.

De stijl van Clash doet me wel een beetje denken aan Borderlands op de 1 of andere manier. Ziet er wel grappig uit.

Ben je nou trouwens het daadwerkelijke uitdagende screenshot van Ryza vergeten? Ik had inderdaad 1 screenshot toegevoegd die inderdaad als uitdaging bedoeld was. Dat is het scherm wat je te zien krijgt als je gaat rusten en de tijd vooruit spoelt naar de volgende dag. Toen ik die zag kon ik het niet laten om die toe te voegen :p

Lavalera
11 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Hmmz raar dan. Ach dan hou je die ene tegoed voor volgende week haha. Ik weet nog precies welke je van te goed hebt. Kan jij mooi een weekje geduldig zijn haha.

Wat spelen we dit weekend? 18 en 19 maart

Top 5 favoriete personages in fighting games