in

Screenshot ‘Sunday’ #98

I know, I know, ik heb de zondag net niet gered. Klachten kunnen worden gezonden naar markrutte@hettorentje-denhaag.nl en zullen deze eeuw nog beantwoord worden.

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Deze week kwam de Resident Evil 4 remake uit. De demo ervan vond ik wel tof, maar ik laat ‘m voorlopig even wat het is. Die zal ik nog wel een keer halen. Tchia wilde ik dit weekend voor gaan zitten, maar zo ver is het helaas ook nog niet gekomen. Heb ik dan niks gespeeld deze week? Echnie!!!

Rainking

Eerder deze week kreeg ik een e-mail van The Lord Of The Rings Online. Ik wist eerlijk gezegd niet eens dat dat nog bestond. Het had me niets verbaasd als het allang opgedoekt was. Toen ik het had gedownload en daarna inlogde, bleek dat ik het al minstens vijf jaar niet had opgestart. Niet dat ik ooit een fanatieke speler was, want veel spellen destijds waren World Of Warcraft clones en de meeste ervan konden niet tippen aan de grootmacht die WoW toen was. Eerlijk gezegd was ik er ook weer gauw op uitgekeken, want verder dan deze twee foto’s kwam ik niet, terwijl het me wel leuk om er wat van te spelen. Ik vond de UI alleen nogal een bende en dat is dan altijd net iets dat me tegen staat.

Vorig weekend was er al een beta voor Diablo IV, maar dat was alleen voor de mensen die het spel in pre-order hadden staan. Ergens heb ik mijn twijfels bij dat soort praktijken, maar microtransacties hebben me geleerd dat sommige mensen overal wel voor willen betalen. Zo komen we natuurlijk nooit van die ongein af, maar dat is een verhaal voor een andere keer. De beta van vorige week liep niet geheel vlekkeloos, maar het blijft dan ook een beta, waarbij het meer de bedoeling is dat je feedback geeft over wat wel en voornamelijk wat niet werkt. Dit weekend was het gewone volk eindelijk aan de beurt. Vrijdagochtend voor werk startte ik Battle.net op en downloadde ik de beta, zodat ik ‘s-avonds lekker aan de slag kon.

Nou, effe koffie zetten, maar.

Oh jee, dit ziet er niet goed uit.

En vanaf dit punt switchen we van PC naar PS5, want ik kwam er al gauw achter dat mijn rig verre van toereikend was om het spel te kunnen bedwingen. Eerlijk gezegd had ik er zelf geeneens aan gedacht om te kijken naar de PS5 versie. Dit soort spellen speel ik normaal gesproken liever met een muis, maar op een gaming nieuws site herinnerde iemand me eraan dat je de beta ook op consoles kon spelen. Cool, daar gaan we dan!

De eerste keer dat Inside Gamer game codes weg gaf, zat daar onder andere Omno tussen. Die leek me wel interessant, maar uiteindelijk koos ik voor The Forgotten City, waar ik daarvoor al interesse in had. Omno bleef echter in mijn achterhoofd hangen, want de trailer zag er best leuk uit. Nu ik erover nadenk, doet het me een beetje denken aan Spirit Of The North, wat zeker geen straf is. Deze zie ik me dan ook wel een keertje aanschaffen.

Een tijdje geleden had ik Nioh 2 uitgeleend aan een vriend. Hij vond Dark Souls wel tof en heeft tegenwoordig een PS5, dus wou ik ‘m dit even laten proberen. Zelf vind ik het een geweldig spel, dus ik hoopte dat hij dat ook zou vinden, maar helaas bleek dat niet het geval. Pasgeleden kreeg ik het spel daarom weer terug en heb ik het redelijk gauw weer opgestart. Ben ik er goed in? Nee. Maar ik vind het een supergaaf spel.

Vlak na het begin van het spel kom je al een eerste baas tegen, namelijk Gozuki. Daar kun je gewoon omheen lopen en hem later verslaan als je wat geleveled bent, maar ik wou eens proberen om die te verslaan op het moment dat je ‘m tegen komt. Dat had nog best wat voeten in de aarde, want dat heeft zeker vijftien tot twintig pogingen gekost.

Dood.

Dood!

DOOD!

DOOD!!!

Oh, daar kom je nu mee…

Hier had ik ooit moeite mee, maar vind ik tegenwoordig een leuke vijand om tegen te vechten.

Oh shit, Achmed the dead terrorist is toch niet zo dead als ik dacht.

Mr. Ed incoming!

Dit actie shot versus de eindbaas van de eerste missie vind ik erg gaaf.

Ik heb weer een cool karakter weten te maken.

Ja, dat is een echte soulslike.

I’m ready for my close-up, Mr. Demille.

Lemmego!

Kunstschilder1987

Yes! Retro games, here we go!

Als eerste heeft-ie foto’s van Flynn: Son Of Crimson, een erg leuk spel dat ik toevallig ook heb.

C’mon, Flash!

Lekker, hoor. Effe rust.

Op de Game Boy speelde hij ook nog Ninja Gaiden Shadow, wat voor een Ninja Gaiden spel nog redelijk te doen schijnt te zijn.

Dat ziet er wel tof uit voor een Game Boy spel.

En alsof dat niet genoeg was, kreeg ik ook nog screenshots binnen van Spongebob Squarepants: Legend Of The Lost Spatula. Dat ziet er nog best grappig uit, eigenlijk.

Lavalera

Denk je dat-ie met een hoop foto’s komt, komt-ie met vijf hopen foto’s, hahaha.

Atelier Ryza 2: Lost Legends And The Secret Fairy. Nog maar een paar plaatjes van dezr relaxte game. Er valt weinig nieuws meer te zeggen over deze game. Ultiem relaxen, op de battles na dat is soms wel redelijk snel knoppen drukken. Nu ook inclusief het screenshot die vorige week was weg gevallen.”

Ik heb van de week een stukje van het eerste spel gespeeld, maar daar moet ik echt ooit eens voor gaan zitten, geloof ik.

Super cutesy!

Reisalin And The Curse Of The Black Pearl.

Ik gok dat dit het screenshot is dat vorige week miste? Ik keur het sowieso goed, ghehehe.

“De volgende game op de lijst is Tchia. De game zag er al leuk uit en toen hoorden we dat de game op dag 1 op ps plus zou komen. Ik heb hem dus maar geïnstalleerd en even een stukje geprobeerd. Het is een avonturen spel dat zich afspeelt op Nieuw Caledonie. De game voelt ontzettend relaxed tot nu toe. Rond lopen questjes uitvoeren en collectibles verzamelen. Deze gaan we binnenkort nog wel verder spelen.”

Gaaf! Deze wil ik ook nog uitproberen. Het ziet erg leuk uit. Ik had al wat klachten gelezen over dat het op 30 fps speelt, maar dat zou me geeneens zo boeien.

Cheese!

Guitar Tchia!

Oh crap, er gaat toch geen reggae plaat opgezet worden!?

“Game nummer 3 is Life is Strange: Before The Storm. Het is de prequel van de eerste Life is Strange game. De game legt uit wie nou eigenlijk de Rachel Amber is die steeds genoemd wordt in Lis. Deze was net zo goed als Life is Strange zelf en het was fijn om de extra uitleg te krijgen over de gebeurtenissen er voor.”

We didn’t start the fire!

YOU! SHALL NOT! PASSS!!!

Een paar jaar geleden zag ik dit karakter een keer in een video en toen vroeg ik me af van welk spel dit was.

En mijn favoriete screenshot van de week is…

“Als 4e en laatste game Persona 4 Golden. Inmiddels ruim 60 uur verder en nog lang niet klaar. Het zijn lange spellen maar dat is met Persona geen straf. Werken aan sociale banden, het verhaal ontrafelen, bepalen wat je doet per dag en de dungeons geven het genoeg afwisseling.”

Lekker bezig. Ik heb zelf de PS2 versie hiervan, maar ik moet er nog eens aan beginnen. Ooit…

Ik weet dat ik teveel gedronken heb. Je hoeft het niet aan de grote klok te hangen.

Oh leuk, Minecraft Dungeons!

Val-len! Val-len!

En dat was ‘m voor nummer 98. Als dat geen variatie was, dan weet ik het ook niet meer. Ik kan geen beloftes doen voor volgende week, maar mogelijk zijn er dan weer screenshots te zien, al weet je het nooit zeker natuurlijk. Tot dan!

Wist je dat…?

De Ninja Gaiden arcade game en de NES en Game Boy spellen bij ons zijn uitgebracht onder de naam Shadow Warriors?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.3/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 jaar geleden

Nr 98 nog maar 2 weekjes voor de magische 100. Met Pasen dus. Even kijken of we wat magische konijnen shots kunnen maken tegen die tijd haha

Lotro heb ik ooit wel eens geprobeerd in mijn zoektocht naar nieuwe mmo, maar is net zoals vele anderen niet 1 geweest die lang is blijven hangen. Sowieso is dat bij gelukt met Perfect World International, wow en ffxiv. Elder scrolls speel ik nog wel eens tussendoor maar ben wel een beetje mmo beu speel liever wat meer afwisseling nu.
Hoe beviel D4? Ik moest ook wel wennen aan controller maar heb d3 ook al een stuk op de xbox gespeeld dus inmiddels wat meer ervaring en het went wel.

Ik snap nooit het commentaar op 30 fps spellen. A Plague Tale Requiem was ook 30 fps en daar merkte ik niets van. Fps maakt pas wat uit als je snelle actie spellen hebt. En bij een rustige game als een Tchia merk je daar weinig van. Het enige wat ik merk bij fps is wisselende framerate. Dus die constant op en neer gaat.
Anyways mooi om de afwisseling weer te zien. En hopen dat we ze zo uitgebreid en afwisselend kunnen houden. Is veel leuker

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

die fps counters begrijp ik ook nooit zo…
spelenderwijs merk ik daar nooit zo veel van. nu ben ik sowieso niet een jager naar de nieuwste beste duurste snufjes natuurlijk 🙂

Kunstschilder1987
1 jaar geleden

Hmmm ik krijg zowaar een fout melding wanneer ik naar dat torentje mail met klachten. Weird!! Haha

Mooi stukkie weer, rainking! Omno en tchia zien er beide gaaf uit, had ik allebei nog nooit van gehoord tot voor kort. Oh, en dat Mr Ed nog alive and kicking is, das wel n verrassing voor me

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden

Spirit of the North? Voor mij geen reclame. Ik laat O(m)no dus maar aan mij voorbij gaan. Respect trouwens dat je al bijna aan de 100 zit!

Mini-Reviews #15: Mickey’s Wild Adventure, The Last Vampire & Meme Couple

Lavalera’s reis door de tijd