in

Screenshot Sunday #99

Welkom bij Screenshot Sunday, dé wekelijkse post waarin we games bespreken via prachtige, gekke of interessante screenshots. Misschien scoor je wel een nieuwe wallpaper. Meedoen? Plaats een screenshot in de comments of stuur hem in via deze Google Form.

Dit weekend was het laatste waarin ik nog wat spellen van PS Plus Extra kon uitproberen. Ik had er nog een aantal op de PS5 geïnstalleerd staan waar ik óf in geïnteresseerd was óf waarvan ik nou wel eens wilde zien wat voor spel het nou was. Gisteren ben ik er toch maar even goed voor gaan zitten. Een paar spellen waren niet echt mijn ding en sommige andere kwamen in de buurt, maar waren het nét niet. Gelukkig vond ik toch nog een spel dat me wist te boeien en ik zeker een keer aan zou willen schaffen. Dat spel?

Rainking

Ok, dat nummer heeft er verder niets mee te maken, maar het is op de één of andere manier toch het eerste waar ik aan moet denken als ik de titel van het spel zie. De game in kwestie is namelijk Last Stop. Op het plaatje zie je namelijk een rechthoekig, blauw verkeersbord dat een afslag op de snelweg aangeeft met daarop de naam Last Stop, als zijnde een dorp of een stad. Zodoende, eigenlijk. Toen ik het opstartte wist ik nog helemaal niets over het spel, behalve dat het een beetje als Life Is Strange zou zijn. En weet je? Ik ga hier helemaal niets over het verhaal schrijven, want ik denk dat dit zo’n spel is waar je met zo min mogelijk informatie in moet gaan. Dat werkte voor mij in ieder geval wel. Voorlopig vind ik het wel lekker spelen. Het verhaal is erg intrigerend, de gameplay is wel lekker, het heeft er wat humor in zitten en de muziek sluit bijna perfect aan op de situaties. Tijdens het spelen viel me op dat gameplay stukjes verspringen, zoals in films. Dus dat je bijvoorbeeld maar een stukje van de trap afloopt en daarna door een gang richting een deur loopt en het beeld opeens verspringt naar het open doen van de deur. Zoiets had ik al eens gezien in de indie game Virginia. Ga ik zoeken naar de ontwikkelaar, blijkt Virginia van dezelfde te zijn als Last Stop, ghehehe.

Het menu is erg origineel.

Je kan de volgorde kiezen waarin je de scenario’s speelt.

Must be monday…

De dilemma’s des levens.

Eigen schuld, moet je maar voor je kijken.

Work, damn you!

Yup, that sounds about right.

Zo voel ik me ook wel eens na een werkdag.

Niet origineel, wél leuk.

Wat een gluurders, joh!

Soms weet ik ruim vantevoren wat voor foto’s ik wil plaatsen en zo heel af en toe heb ik zelf ook nog geen idee, maar wordt het me gewoon in mijn schoot geworpen. Gisteravond zat ik even te kijken op zustersite (of moedersite?) Gamer.nl en zag daar een nieuwsbericht over een spel genaamd The Murder Of Sonic The Hedgehog, dat gratis op Steam te spelen zou zijn. Nou ja, we weten allemaal welke dag het gisteren was, dus ik had al een hele grote korrel zout klaarliggen. Maar wat denk je? Het was gewoon een echt bestaand spel! Ik heb het meteen maar even gedownload om te kijken wat het voor iets was. Het bleek verre van een typisch Sonic spel, maar voorlopig vind ik het wel grappig, eigenlijk.

Ik verwacht dat er een hedgehog komt eten.

Zie je? Ik wist ‘t!

DreamGear = best handheld!

I’m gonna wreck it!

Naast spellen als Erica, The Artful Escape en Last Stop, was er nog één spel dat ik sowieso wilde proberen, of het nu iets voor mij zou zijn of niet. Twee jaar geleden schreef Dokter Caspari een uitgebreid stuk over dit spel, Spiritfarer. Toen kreeg ik ook al een beetje het idee dat dit spel niet echt voor mij was weggelegd, maar hé, als je het niet probeert, dan zul je het ook nooit weten. Spoiler! Dit is inderdaad niet echt een spel voor mij en ik heb er dan ook niet heel veel tijd aan besteed, maar het ziet er zóóóóóóóó mooi uit. Dit valt dan ook in mijn categorie van spellen waarvan ik het jammer vind dat ik ze niet leuk vind. Meestal vind ik het er dan prachtig uitzien, maar is de gameplay het net niet voor me. Fire Emblem: Three Houses valt daar ook onder, al heb ik die later wel gekocht. Als je benieuwd bent waar het spel over gaat en hoe het speelt, dan kan ik Dokter Caspari’s item van harte aanbevelen.

Hé, die ken ik van een ander spel. Soortvan.

Soms heb je gewoon even een knuffel nodig.

Warp 5, make it so.

Effe lekker uitwaaien.

Het was toch maar om even te proberen, dus ik was niet van plan een serieuze constructie te maken, ghehehe.

Gewoon omdat het kan.

Kunstschilder1987

We hebben al vaker wat oudere spellen van hem gezien, maarreeeeee… Oh, sweet summer child, you are not prepared. Maar eerst! Vorige week had hij ook al een paar screenshots van Flynn: Son Of Crimson. Die waren nog van het begin van het spel en herkende ik nog wel, maar ondertussen heeft hij het uitgespeeld en de rest van het spel ziet er ook prachtig uit. Erg mooi!

Die ziet er alles behalve indrukwekkend uit. Ik verwacht dat-ie in drie seconden ligt.

Meestal lopen die honden rond met rollen toiletpapier.

Ook hoi!

Hey, die Flynn heeft af en toe echt een plaat voor z’n kop.

Enneeeee…… eeeeeeehh… Ok, dit is wel even anders dan anders. In plaats van dat hij gewoon een spel heeft opgestart, heeft hij een paar spellen gespeeld op zo’n retro mini classic console, waar je er tegenwoordig een aantal van hebt.

“Een avondje C64 Mini, met Thundercats: The Lost Eye Of Thundera, The Blues Brothers en Super Mario Bros. 64 – een homebrew-port van de Super Mario Bros. van de nes. Erg goed gedaan, wel moeilijk met een joystick.”

Als het goed is heb je nu een bepaald liedje in je hoofd spelen.

Thunder. Thunder! THUNDERCATS! HOOOOOOOOOOO!!!!!

Het lijkt er wel op, maar het is gewoon een valse, hahaha.

Midnight Resistance, Run ‘n Gun Goodness!”

Zo dan! Dat ziet er goed op leeftijd uit. Is dat ook op de Commodore 64?

Zou die tank baas na de Shinra Building uit Final Fantasy VII hierop gebaseerd zijn?

“PS Classic mini goodness om de nostalgie-itch even goed te krabben 😀 Grand Theft Auto 2 is en blijft een heerlijke game. Net als de oudere castlevania games mijn voorkeur hebben (voordat het metroid idee erbij kwam) heb ik dat ook ergens met topdown gta. :)”

Ja, zo maken ze ze niet meer. Misschien alleen in de indie scene.

Lavalera

Ik hoopte al dat we weer foto’s zouden zien van Atelier Ryza 2: Lost Legends And The Secret Fairy en hij stelt niet teleur.

“Hier valt nog weinig over te zeggen wat ik al niet gedaan heb. Het is een goede game die vooral erg relaxed is en op een bepaalde manier ook cute. Echt een game voor als je even geen zin hebt in pure actie en iets meer chill wil.”

Ik had ‘toevallig’ pasgeleden een stukje van het eerste deel gespeeld en relaxed en chill zijn inderdaad woorden die ik ervoor zou gebruiken. Aan de andere kant zie ik dit Ifrit-achtige monster hieronder.

Best girl?

Eeeehmmm… Misschien maar beter dat hij geen foto’s heeft gestuurd van wat hierna gebeurt.

Oeh, zijn dat jonge Appa’s?

Ik weet het niet, hoor…

… maar af en toe heb ik het idee dat hij me bepaalde reacties probeert erbij te laten schrijven.

De retro screenshots van de afgelopen weken hebben blijkbaar hun sporen nagelaten, want ik kreeg ook nog foto’s van Street Fighter II: The World Warrior binnen.

“Over dit spel schreef ik al in mijn terug in de reis post. Pure jeugd sentiment. Ik ben er mega slecht in en kom de 2e ronde vaak niet door bij deze versie maar toch blijft het leuk om te doen. Lekker knallen met ken of chun Li. Mijn voorkeur ligt wel bij de latere edities waar je ook Vega en bison etc kan spelen. Deze ga ik zeker nog wel vaker spelen.”

Op een mini cabinet, nog wel. Ik denk dat ik een member ken die dit wel zal kunnen waarderen.

Hoet-hoei!

Hij was natuurlijk ook nog druk met een andere RPG bezig, Persona 4 Golden.

“Na ruim 80 uur is het einde bereikt. Heerlijke game. Goede muziek, de graphics zijn ook prima voor een remaster en het verhaal zit goed in elkaar. Ik vind zelf 5 een tikkeltje beter maar deze komt toch aardig dichtbij.”

Ja, duhuh! Daarom is hij of zij ook senpai.

En overduidelijk weer een japans spel, hahaha.

Er passen nog met gemak twintig meiden bij, wink.

No Stairway, denied!

Ik heb volgens mij m’n nieuwe wallpaper gevonden.

En dat was ‘m voor nummer 99. Ik hoop dat ik jullie gisteren niet te hard heb laten schrikken met mijn 1 april grap. Volgende week is zeker niet de laatste aflevering. Ik wil dan sowieso een beetje terugblikken op het afgelopen jaar, maar je kan gewoon nieuwe screenshots insturen. Hope to see you there. Tot dan!

Wist je dat…?

Spiritfarer’s in-game omschrijving van zaagsel, “it’s coarse and rough and irritating and it gets everywhere”, een verwijzing is naar Star Wars Episode II: Attack Of The Clones?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
1 jaar geleden

Ontzettend gaaf weer! De sonic game is zoo weird! En de SF2 cabinet van Lavalera haha tof!
Om je vraag te beantwoorden Rainking:
Midnight Resistance was ook op c64… ook deze uitgespeeld. De sega megadrive versie is beter, toegegeven 🙂

Lavalera
1 jaar geleden

Hij is weer super vet en divers zo! Ik vind het mooi om te zien dat we echt uit allerlei categorien games was krijgen. Indies, Aaa, retro, weirdo Japanse games etc.

Last stop heb ik vorig jaar gespeeld met iets nadat Michael Raymond Clayton hem ook had gespeeld. Leuke korte game. Dat soort indie spellen vind ik soms wel fijn om even tussen door te spelen. Spiritfarer staat wel op mijn kilometers lange wil ik ooit spelen lijst maar of ik we ooit aan toe kom…
De screenshots van Kunstschilder vind ik ook weer gaaf. Zo leer ik ook eens hoe bijv een gta 2 eruit zag. Ik ken San areas en v maar daar houdt het ook wel bij op haha.

De arcade kast bij Capcom arcade vind ik wel cool. Als je het spel speelt heb je zo net het idee dat het een echte arcade kast is. Bij de Sega Genesis classics is dat net zo maar dan met een Sega Genesis en een tv wel grappig gedaan.
Oh en over die bepaalde categorie screenshots: een beetje voor jou en een beetje voor mezelf, maar vertel dat niet tegen mijn betere helft haha.

Op naar nummer 100. Ben nog even aan het twijfelen wat te doen voor volgende week. Ik heb verschillende ideeën.

Michael-Raymond-Clayton
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Heb me er de eerste paar chapters ook erg mee vermaakt! Alleen die laatste… Jammerjammerjammer

Kunstschilder1987
1 jaar geleden
Antwoord aan  Lavalera

Dit is toch wel de quote van de week:
“een beetje voor jou en een beetje voor mezelf, maar vertel dat niet tegen mijn betere helft haha.”
Lovely! 😀

Oproep aan alle screenshotters

Wat spelen we dit paasweekend? 8, 9 en 10 april