in ,

Sea of Thieves: mijn Solo Sloop tactiek voor achtervolgingen

Afgelopen week bereikte ik eindelijk de status van Pirate Legend in Sea of Thieves. Als solo speler ben ik tijdens die grind in de nodige achtervolgingen terecht gekomen. Vaak zien andere piraten mijn eenpersoons Sloop aan voor een makkelijke prooi. Maar niet met deze strategie die ik de laatste tijd een aantal keer succesvol heb uitgeprobeerd. Hiermee maak je een goede kans om de achtervolging te stoppen en zelfs om grotere schepen te zinken, allemaal met minimaal risico voor je eigen boot.

Bij een achtervolging is het zaak om elk klein voordeel te benutten. In je eentje op een Sloop is dat het kunnen bepalen van waar je naartoe vaart. Let wel op dat je tegen de wind in vaart, de enige manier waarop je nooit kan worden ingehaald door de grotere Brigantine of Galleon. Dan is het een kwestie van de kaart aan boord checken en een val zetten door je achtervolgers mee te lokken naar een van de inactieve skeleton forts.

Als deze inactief zijn, heb je geen last van computergestuurde vijanden die hier normaal ronddwalen. Maar je kan wél de wachttorens en hun kanonnen gebruiken. Zoals je in mijn opgenomen gameplay hierboven ziet, stuur je je schip vlak langs zo’n wachttoren. Je schip vaart gewoon verder en lokt de piraten mee, die niet doorhebben dat jij van boord bent gesprongen. 

Met de juiste recources neem je plaats achter een kanon in de wachttoren. Als je achtervolgers binnen bereik zijn zorg je eerst dat ze geïmmobiliseerd raken. Anchorballs om het anker te laten zakken en chainshots voor het neerhalen van de masten zijn hier je beste vrienden. Firebombs, blunderbombs zorgen vervolgens dat ze niet zomaar weer in beweging komen. En natuurlijk pomp je een paar gaten in de hull om het water naar binnen te laten en het zinken in gang te zetten. Als je op die manier door je voorraad heen raakt, is het tijd om aan boord te gaan en het met je zwaard af te maken.  

Alles wat je dan nog rest is een meermin gebruiken om terug op je eigen boot te spawnen, om te keren en de loot binnen te halen!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
TomKauw
2 jaren geleden

Nette tactiek! Speel de laatste tijd weinig solo, maar lijkt me een hele handige tip als je je outgunned voelt. Zou er zelf niet snel aan gedacht hebben.

Blijf ‘t tof vinden dat het vaak ‘de kleine dingen’ zijn die het verschil kunnen maken in Sea of Thieves. Door een beetje snugger met de wereld en de mechanics om te gaan, ontstaan vaker van die memorabele momentjes.

Urbanus

Assassin’s Creed: Valhalla is pure ellende