in

CEO Sony reageert op gameverslaving als erkende stoornis


Gameverslaving wordt vanaf 2022 officieel erkend als stoornis door de Wereldgezondheidsorganisatie. Dit roept veel discussie en onenigheid op over of dit wel of geen serieuze aandoening is. Kenichiro Yoshida heeft hier ook op gereageerd. Yoshida geeft aan het probleem serieus te nemen.

Sony

“We moeten het serieus nemen en maatregelen treffen als het aankomt op gameverslaving”, aldus Yoshida. “We hebben al een beoordelingssysteem ingevoerd, zodat te jonge spelers bepaalde games niet kunnen spelen.” PlayStation maakt ook gebruik van ouderlijk toezicht. Dit geeft ouders de mogelijkheid om een limiet te stellen op de content die hun kinderen spelen, maar ook op hoe lang ze aan het gamen zijn. Sony schijnt nog meer plannen te hebben om gameverslaving tegen te gaan.

Het kan gebeuren dat Sony een deel van hun fanbase tegen het zere been stoten als ze te ver gaan met de maatregelen. Veel mensen, waarvan de meeste gamers, zijn het niet eens met de nieuwe classificatie van gameverslaving door de Wereldgezondheidsorganisatie. Er worden onderzoeken aangehaald waarin staat dat gamen juist de mentale gezondheid kan verbeteren.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Gameverslaving wordt vanaf 2022 erkend als stoornis

Nieuwe Zelda-game komt mogelijk 30 mei uit