in

Shigeru Miyamoto heeft Super Nintendo World officieel geopend


De officiële opening had eigenlijk al eerder moeten plaatsvinden, maar werd uitgesteld in verband met het coronavirus. Eerder deze maand werd 18 maart aangekondigd als officiële openingsdatum. Het pretpark houdt er strenge maatregelen op na om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk in te perken.

Miyamoto, de bedenker van iconische gamefranchises als Super Mario, The Legend of Zelda en Donkey Kong, opende samen met Universal Studios Japan-CEO Jean-Louis Bonnier het park onder het toeziend oog van journalisten en bezoekers. Op Twitter staan filmpjes van de opening en Famitsu heeft er foto’s van gemaakt.

“De dag waar we naar uit hebben gekeken is er eindelijk”, aldus Miyamoto. “Het is zes jaar geleden dat we met de ontwikkeling begonnen en de tijd is snel gegaan. Dit is de eerste echte Super Mario-wereld. (…) Er zijn hier activiteiten voor mensen van alle leeftijden waarbij ze gebruik maken van al hun zintuigen. Zodra de pandemie afzwakt hoop ik dat iedereen ter wereld ons komt bezoeken. We wachten op jullie!”

In de Super Nintendo World-parken staan diverse attracties gebaseerd op Nintendo-franchises. Daarnaast dragen bezoekers een interactieve polsband die in verbinding staat met een app op hun smartphone. Met die polsband kan er bijvoorbeeld tegen vraagtekenblokken geslagen worden om munten te verzamelen. Uiteindelijk moeten er ook in Universal Studios-parken in steden als Hollywood, Orlando en Singapore Super Nintendo World-gedeeltes worden gebouwd.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3/5 volgens 1 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

‘Ontwikkeling Final Fantasy 7 Remake: Part 2 heeft prioriteit boven dlc’

Sony onthult volgende generatie PlayStation VR-controllers