in

‘Six Days in Fallujah was tijdelijk bij Sony Santa Monica in ontwikkeling’


Dat claimt ontwikkelaar David Jaffe in de meest recente aflevering van zijn YouTube-show, waarin hij praat met Days Gone-schrijver John Garvin. “Wist je dat Six Days in Fallujah een tijdje bij Sony Santa Monica in ontwikkeling was?”, vraagt Jaffe.

Garvin meldt vervolgens dat hij aanwezig was bij de meeting waarin het project groen licht kreeg. Jaffe: “Elke keer dat het spel in de buurt kwam van iets dat op echte oorlog leek, bedankten bedrijven er voor.”

Six Days in Fallujah zou meer dan een decennium geleden worden uitgegeven door Konami, maar de uitgever bedankte er in 2009 voor vanwege de controversiële achtergrond van het spel. De game deed stof opwaaien, doordat de makers meldden dat het spel geen politiek commentaar moet leveren. Dit terwijl de game gebaseerd is op een echt bestaande oorlogssituatie, de in 2004 gevoerde slag om Fallujah, Irak. 

Eerder dit jaar communiceerde de huidige uitgever Victura echter dat de gebeurtenissen in de game toch wel onlosmakelijk verbonden zijn met politiek. Daarnaast krijgt de game veel kritiek te verduren omdat het alleen de kant van het Amerikaanse leger zou belichten, en niet de slachtoffers onder de bewoners van Fallujah.

De game moet later dit jaar uitkomen op pc en consoles.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Valve lost na twee jaar Steam-lek op

Dota 2-documentaire Free to Play staat nu op Netflix