in ,

Skull and Bones: Een Piratenavontuur dat de Plank Misloopt

Afgelopen weekend kreeg ik de unieke kans om de zogenaamde ‘Closed BETA’ van Skull and Bones te spelen, die op de laatste dag niet zo “gesloten” meer bleek te zijn. Na talloze jaren in ontwikkeling staat de release gepland op 16 februari (als er geen verdere vertragingen optreden).

 

Black Flag Remake

Ik moet bekennen dat ik aanvankelijk behoorlijk sceptisch was over deze game, wat vreemd is gezien mijn aanhoudende optimisme ten opzichte van The Day Before. Skull and Bones beloofde een piraterij-ervaring te bieden vergelijkbaar met Assassin’s Creed IV Black Flag, zij het in een nieuw jasje, maar zonder de betovering van het rondlopen op je eigen schip, het beklimmen van het kraaiennest, en vooral het van dichtbij bewonderen van de upgrades en meubels van je schip.

Een interessante toevoeging is de mogelijkheid om de hele game in coöp-modus te spelen. Helaas moeten spelers dit wel doen met hun eigen schepen, aangezien samen op één schip, zoals in het veelgeprezen Sea of Thieves, niet mogelijk is.

Persoonlijk denk ik dat Ubisoft hier een enorme kans heeft gemist om een grootschalige piratengame te ontwikkelen. Het lijkt alsof ze de essentie hebben gemist door deze mogelijkheid niet te benutten.
Hands-on: Ubisoft's Skull and Bones' Closed Beta left me terribly bored
Schatzoeken zonder schep

Desalniettemin zijn de zeeslagen indrukwekkend en kun je je eigen tactiek bepalen voor het aanvallen van schepen of het plunderen van nederzettingen. Echter, het plunderen gebeurt hoofdzakelijk vanaf je schip door uitkijktorens en vijandelijke schepen neer te halen, terwijl je eigen bemanning (NPC’s) het kamp leeghaalt. Hetzelfde geldt voor het plunderen van een schip: na het beschadigen ervan krijg je een korte clip te zien en ben je plotseling wat buit rijker.

Dit maakt alle missies en activiteiten in de wereld behoorlijk statisch. Zwaardgevechten zijn er niet, en het enige wat je op het land doet, is handelen, kopen, upgraden, verkopen en schatten zoeken (waarbij het opgraven van een schat zo simpel is als met je handen over de grond wrijven).

Jouw Alter-Ego als Piraat

Bij aanvang van het spel word je aangemoedigd om je kleding aan te passen om er als een echte piraat uit te zien. Dit kost echter behoorlijk wat virtueel zilver, maar het voordeel ervan? Niets! Aangezien alle actie zich afspeelt op het schip, ben je alleen aan land om missies te accepteren en de eerder genoemde activiteiten uit te voeren. Opnieuw lijkt het alsof Ubisoft een kans heeft gemist.

Ondanks dat het een Closed BETA betrof waarin ik weinig bugs heb ervaren, valt op bepaalde vlakken op dat Ubisoft de game uitbrengt omdat het MOET. De gameplay voelt statisch aan en na een paar uur en talloze zeegevechten begint het vermaak af te zwakken.

Aaron C. on LinkedIn: Skull and Bones Closed Beta will be available from  August 25th to August…

Voor een avondje vol actie, zeilen, liederen zingen en jezelf opwerken als Captain Jack Sparrow biedt het zeker vermaak, maar daar lijkt het ook bij te blijven.

Kortom, Skull and Bones is een game met enorm potentieel dat naar mijn persoonlijke mening dat potentieel niet volledig benut. Ubisoft lijkt de essentie van een groots piratenavontuur te hebben gemist.

 

Ubisoft's Long-Awaited Skull & Bones Release Date Has Been Revealed

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.4/5 volgens 13 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Luigi1985
2 maanden geleden

Klinkt niet al te positief. Gameplay die na enkele uren al saai wordt is ook niet iets dat ze zo snel even fixen in die twee maanden. Ben benieuwd, maar vanaf het begin was ik al een beetje sceptisch over dit spel.

Rainking
2 maanden geleden
Antwoord aan  JustSafety

Dat is geen hoog cijfer. Jammer, hoor, want hier moet toch veel meer van te maken zijn.

Rainking
2 maanden geleden
Antwoord aan  JustSafety

Ja, precies.Ik las net dat het ondertussen tien jaar in ontwikkeling is geweest en oorspronkelijk in 2018 uit moest komen. Maar gezien je omschrijving van de gameplay had ik er toch wat meer van verwacht.

Kunstschilder1987
2 maanden geleden

aaarrrrrrrrghhhhhh wat een teleurstelling lijkt dit!
skull and bones may break my stones… euh… wacht effe dat klopt niet 😀

je legt wel heel netjes en goed bloot wat er hier mis lijkt te gaan. nu zijn deze type games nooit zo voor mij persoonlijk, maar dit lijkt een gevalletje te worden “t doet ook niet goed in wat t probeert te doen”… zonde.

Rainking
2 maanden geleden
Antwoord aan  JustSafety

De naam Everywhere zei me zo gauw niets, dus ik heb even een trailer opgezocht. Ik denk niet dat het voor mij is, maar het ziet er wél mooi uit. Toevallig ook de Suicide Squad alpha test gespeeld?

Rainking
2 maanden geleden

Dat klinkt zeker als een gemiste kans. Ik had gedacht dat het een beetje zoiets zou zijn als Guns Of Icarus, maar is wel teleurstellend. Ik heb er dan zelf geen interesse in, maar vele anderen keken er volgens mij wel naar uit en dat is wel zuur voor ze.

Pedro8200
Pedro8200
2 maanden geleden

Ik vind Sid Meiers Pirates Gold nog steeds het beste!! als zoiets nu gemaakt zou worden maar met de mogelijk om net als in sea of Thieves met elkaar mee te varen en dat je je bijv ook verschillende rollen kan specialiseren etc net als bij hell let loose zoiets dat zou echt gaaf zijn.

DarkraverX
DarkraverX
2 maanden geleden

Was al vrij snel bekend nadat de game werd aangekondigd dat je alleen maar een land kon lopen om dingen te verhandelen en schatten te zoeken.
Ook wat betreft het varen dat je alleen maar via je schip kan aanvallen, ik hoopte zelf op de meerdere uitstellingen die er geweest zijn dat ze hier en daar wat gingen veranderen zoals het toevoegen van zwaard vechten en er een verhaal aan toevoegen.

Naaah deze game wordt niks en zal ik ook zeker niet aanschaffen, dat ze nu ook met een remake van Black Flag komen is natuurlijk ook onzin want enige wat Black Flag nodig heeft is een deel 2.

Of een piraten game ala Black Flag / Skull & Bones, maar dan zonder de toevoeging Assassin`s Creed ervoor.

GirlLovely
GirlLovely
2 maanden geleden

Hoi­! Mi­jn na­am is Al­i­­na, ik b­en 2­­1 jaar o­ud) Be­g­in­nend S­E­­X m­odel 1­8­+) Ik h­ou erv­an om na­a­kt gef­otog­r­afe­erd te wor­den) 

Beo­o­rde­el mijn fo­to­’s o­p https://ero4.fun/sexykitty21

Mijn ni­ckn­ame Sex­yKit­ty21

Laatst bewerkt 2 maanden geleden door GirlLovely

Screenshot Sunday #135

Stelling van de week: Liever een korte topgame dan een lange topgame