in

Smartphone tip: Path of Giants

Games die je kan spelen op je smartphone worden nog vaak gezien als niet echt gamen. En terecht; het valt eigenlijk niet te vergelijken met echte games. Maar moet dat? Ik vind dat mobiele games best hun eigen bestaansrecht hebben, want de “premium”-games zijn soms erg goed.

Al helemaal met services als Apple Arcade of Google Play Pass, die je toegang geven tot een hoop premium games. Games die je misschien niet zo snel zou halen zijn opeens inbegrepen in een abonnement met een zacht prijsje. Maar ook gratis games kunnen soms best leuk zijn voor tijdverdrijf. 

En dat is ook een beetje waar mobiele games om draaien. Je moet geen triple A-ervaring verwachten. Ik kan juist genieten van de bijzondere stijltjes die (vaak simplistische) games hebben. Maar met alle gratis ‘troep’-games die te vinden zijn in de app stores, is het soms lastig om de hidden gems te vinden. Het leek me leuk om elkaar wat mobiele game-tips te geven. Want ook in bed, op de wc, of in de trein willen we soms wel een beetje “gamen”.

Path of Giants

Sinds ik impulsief een jaar Play Pass heb genomen ben ik maar gaan duiken in betaalde games die ik normaal niet zo snel gedownload had. Path of Giants sprak me voornamelijk aan door de mooie stijl en simplistische gameplay. Ik speel eerder games op mijn telefoon waar ik niet helemaal voor hoef te gaan zitten. Even een minuutje of tien laten we zeggen.

Path of Giants is een puzzelspel waarin je drie reizigers in verschillende kleuren naar de andere kant van het level moet brengen. Daar staan drie platformen klaar met de desbetreffende kleuren; de blauwe dude moet naar het blauwe platform en de rode naar het rode platform. Zodra ze alle 3 de reizigers op hun platformpje staan, ga je naar het volgende level, zonder laadschermen want het zwevende platform brengt je naar het beginpunt van het volgende level.

 

 

Het is een simpel concept dat al gauw wat meer diepgang krijgt door de regels die er zijn. Zo is het niet mogelijk voor een reiziger om een niveau omhoog of omlaag te klimmen zonder een aanwezige ladder óf een reiziger die ervoor staat. Via hem kan je op zijn hoofd klimmen om dus wel een etage hoger te komen. Ook kan je niet meer naar beneden gaan zonder dat er een poppetje staat op wiens hoofd je kan ‘landen’.

Op deze manier moet je gebruik maken van alle drie de reizigers om ze naar hun desbetreffende platform te brengen. Dat brengt soms leuke momenten met zich mee, waar je een reiziger ergens heb gebracht waar hij niet verder kan. “Oh jee”. Vervolgens kan je je hele plan omgooien om die ene reiziger weer terug te brengen. Het is een simpel puzzelspelletje in een leuke, scherm vullende stijl, dat je zo even een minuutje kan spelen en weer weg kan leggen.

Path of Giants is geen nieuwe game, maar ik was er niet achtergekomen als het niet aan Play Pass lag. Is dit dan dé game die ik op Play Pass heb ontdekt? Natuurlijk niet. Maar voor het mobiele platform is een spel als deze geschikt. Als League of Legends-speler speel ik met regelmaat de mobiele ‘Wild Rift’-versie (ondertussen meer dan de PC-versie). Een fantastische overzetting van de game naar mobiel. Toch wilde ik de focus leggen op een wat simpelere game. Welke mobiele games spelen jullie momenteel? Of heb je helemaal niks met mobiele games? Laat het weten!

Path of Giants is beschikbaar voor… 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Australië weigert classificatie aan Disco Elysium – The Final Cut te geven

Mini-Reviews #13: Chase H.Q., Pix the Cat & Girlfriend Cards