in

Sony en Microsoft gaan strategisch partnerschap aan


De twee bedrijven ‘verkennen de gezamenlijke ontwikkeling van toekomstige cloud-opties in Microsofts Azure om hun game- en contentstreamingdiensten te ondersteunen.’ Daarbij noemt Microsoft expliciet dat er ook wordt gekeken naar het huidige gebruik van Microsofts Azure-datacenters voor Sony’s streamingdiensten, beter bekend als PlayStation Now.

Sony en Microsoft hebben met de zeer opmerkelijke samenwerking het doel voor ogen om entertainment op basis van streaming wereldwijd verder te helpen. Ontwikkelplatformen voor contentmakers zouden daarbij ook verder kunnen groeien.

Sony

Behalve cloud gaming maakt kunstmatige intelligentie ook onderdeel uit van de samenwerking. Volgens Sony-CEO Kenichiro Yoshida en Microsoft-CEO Satya Nadella vormen Sony’s geavanceerde sensoren en Microsofts Azure-technologie de basis van vooruitstrevende kunstmatige intelligentie voor ‘gebruiksvriendelijke consumentenproducten’.

Sony zet in op cloud gaming

Hoewel PlayStation Now al langer beschikbaar is, heeft Microsoft met haar wijdverspreide datacenters en verrijkende kennis op het gebied van cloud-techologie een sterke positie in de game-industrie. Het partnerschap betekent mogelijk dus een grote stap voor cloud gaming op Sony’s platform, dat Microsoft deze consolegeneratie ver achter zich liet.

“Sony is altijd al een leider op zowel het gebied van entertainment als technologie geweest en de samenwerking die we vandaag hebben aangekondigd bouwt voort op die basis”, aldus Nadella. “Ons partnerschap brengt de kracht van Azure en Azure AI naar Sony om nieuwe game- en entertainment-ervaringen te bieden voor klanten.”

Behalve een zeer strategische zet van Sony is de samenwerking mogelijk ook een middel voor Microsoft om zich te wapenen tegen Google, dat later dit jaar Google Stadia lanceert. De vergaande integratie van Stadia in YouTube, Chrome, Android en andere zeer grote Google-diensten vormt mogelijk een bedreiging voor Microsoft.

Microsoft xCloud

e3 2019

Mogelijk duurt het nog even voordat de samenwerking z’n vruchten afwerpt, maar zeer waarschijnlijk toont Microsoft binnenkort wel meer van Project xCloud. De streamingdienst belooft Microsoft-games middels de cloud naar alle platformen met een scherm te brengen. Verwacht wordt dat Microsoft een cloud-versie van Xbox Game Pass biedt, zodat gamers een uitgebreide catalogus hebben om te streamen, vergelijkbaar met Netflix.

Houd InsideGamer.nl in de gaten voor meer nieuws over Project xCloud op E3 2019.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe wet China verbiedt onder andere bloed in games

Game Mania sluit komende twee jaar tien procent van de winkels