in

Deze PS4-games kunnen niet op PlayStation 5 afgespeeld worden


Het gaat om Shadow Complex Remastered, DWVR, Afro Samurai 2: Revenge of Kuma Volume One, Just Deal With It!, TT Isle of Man – Ride on the Edge 2, We Sing Robinson: The Journey, Hitman Go: Definitive Edition, Joe’s Diner en Shadwen. Hoewel andere games via backward compatibility ook problemen kunnen opleveren, werken deze tien spellen sowieso niet naar behoren op de PS5.

Op een support pagina heeft Sony verder laten weten dat bijna alle PlayStation 4-games op de PlayStation 5 afgespeeld kunnen worden en dat een select aantal PS4-games een ‘Game Boost’ krijgen op PlayStation 5. Daarmee kunnen de games met een snellere of stabielere framerate afgespeeld worden. Het recent verschenen Ghost of Tsushima is een voorbeeld van een game die gebruikmaakt van Game Boost. Het spel draait op PS5 dan ook in 60 frames per seconde. Ook de laadtijden zijn verbeterd.

Verder laat Sony weten dat savefiles en andere gamedata via Wifi en LAN-kabels overgezet kunnen worden van PS4 naar PS5. PlayStation Plus-leden kunnen hun savefiles via de cloud naar de PS5 overhevelen.

Tot slot is duidelijk gemaakt hoe mensen de PS5-upgrades die voor sommige PS4-games uitkomen kunnen binnenhalen. Er komen upgrades voor games op disks en updates voor digitale versies van games uit. Gamers moeten voor fysieke spellen de disk in de PS5 stoppen, naar de hub van de game gaan en de upgrade selecteren en downloaden. Logischerwijs moet de disk altijd in de console zitten wanneer de game inclusief upgrade gespeeld wordt. Voor een digitale game kan de upgrade ook gedownload worden via de hub. Deze speciale upgrades komen alleen voor specifieke spellen uit, bijvoorbeeld voor Assassin’s Creed Valhalla en Borderlands 3. Upgrades kunnen gratis zijn of geld kosten – dat verschilt per game en uitgever.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Microsoft brengt stijlvolle Xbox Series X en S-reclame uit

Spider-Man: Miles Morales is goud gegaan