in

Sony werkt aan meer dan 25 PlayStation 5-games


Dat laat PlayStation Studios-baas Hermen Hulst – het voormalige hoofd van Guerrilla Games – weten in een nieuw artikel op Wired. “Er is een enorme hoeveelheid variatie aanwezig dat voortvloeit uit verschillende regionen. Grote, kleine, verschillende genres.” 

Hulst gaf geen details over de aankomende games, behalve dat bijna de helft gebaseerd moet zijn op compleet nieuwe IP’s in plaats van bestaande franchises. Enkele aankomende PS5-games van Sony die al zijn aangekondigd, zijn een nieuwe God of War, Horizon Forbidden West en Gran Turismo 7. Op 11 juni verschijnt daarnaast Ratchet and Clank: Rift Apart.

Ook bekostigt Sony de eerste game van een nieuwe studio van Jade Raymond. Daarnaast werkt Firewalk Studios, een ontwikkelaar bestaande uit voormalige Destiny- en Halo-ontwikkelaars, aan een AAA-multiplayerervaring voor PlayStation 5.

In hetzelfde artikel laat een woordvoerder van Sony weten dat PlayStation 5-gamers tussen november 2020 en maart 2021 81 procent meer tijd op hun PS5 spendeerden dan in dezelfde lanceringsperiode op hun PS4. Ook zijn er 11 procent meer games verkocht op PS5 dan op PS4 wanneer de lanceringsperiodes naast elkaar worden gelegd.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Check veel nieuwe gameplay van Ratchet and Clank: Rift Apart

Blizzard toont volgende week uitgebreide beelden van Overwatch 2