in

Sony gaat met eigen filmstudio gamefilms en -series maken


De filmstudio moet films en series ontwikkelen gebaseerd op diverse Sony-games. Het productiebedrijf is gevestigd in Culver City, ten westen van Los Angeles, en wordt aangestuurd door Asad Qizilbash. Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios-voorzitter Shawn Layden overziet het bedrijf.

“We hebben 25 jaar ervaring in het ontwikkelen van games en dat heeft ons 25 jaar aan geweldige games, franchises en verhalen opgeleverd”, aldus Layden aan The Hollywood Reporter. “We vinden dit het juiste moment om naar andere media, zoals film, televisie en streaming te kijken, om onze werelden op een andere manier tot leven te roepen.”

Qizilbash laat weten dat het oprichten van een eigen filmstudio Sony’s voorkeur had in plaats van diverse franchises aan andere filmstudio’s uitlenen. “We denken dat we het zelf beter kunnen ontwikkelen en produceren. Omdat we er bekender mee zijn, maar ook omdat we weten waar de PlayStation-gemeenschap van houdt.”

“We hebben gekeken naar wat Marvel heeft gedaan met de wereld van stripverhalen en hoe ze er het grootste ding ooit in de filmindustrie van hebben gemaakt”, vervolgt Layden. “Het zou een ambitieus doel zijn om te zeggen dat we in hun voetstappen treden, maar we hebben er zeker inspiratie uitgehaald.”

De eerste projecten zijn al in ontwikkeling bij PlayStation Productions, maar om wat voor projecten het gaat is nog niet bekend. Volgens Layden is het niet de bedoeling dat een bepaald aantal producties binnen een specifieke tijd af is. De focus moet liggen op kwaliteit.

PlayStation

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

A Plague Tale: Innocence review – Heerlijk oneerlijk

IG voorspelt E3 2019 – Nintendo’s variatie gaat indruk maken op gamers