in

Sony claimt dat investeren in nieuwe IP’s erg riskant is


Dat meldt Sony Interactive Entertainment-baas Jim Ryan in een interview met GQ. “We hebben gedurende de PS4-generatie veel organisch geïnvesteerd, meer dan mensen beseffen. We hebben Insomniac Games gekocht. We maken nu geweldige games en zijn van plan dat te blijven doen.”

Hij vervolgt: “Die blockbustergames hebben een blockbusterlancering nodig. Ze kosten meer dan 100 miljoen dollar om te maken tegenwoordig. Het is erg riskant om met deze kosten een nieuwe IP op de markt te lanceren. Om dat te kunnen doen – we hebben het tijdens de PS4-generatie vier keer gedaan – moet je een blockbusterlancering bewerkstelligen.”

Ryan laat daarbij weten dat het bedrijf altijd bekende franchises en nieuwe gezichten probeert te variëren voor de line-up van consoles. “We hebben een management dat de individuele studio’s overziet en we kijken naar de portfolio en de balans tussen nieuwe delen in geliefde series zoals God of War en Uncharted, en vullen dat aan met nieuwe IP’s zoals Horizon Zero Dawn of Ghost of Tsushima. Hier denken we erg diep en voorzichtig over na.”

Horizon Zero Dawn

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sega gaat in Yakuza-livestream vooruitblikken op de franchise

Hyrule Wariors: Age of Calamity-patch zorgt voor stabiliteit