in

Sony Japan Studio krijgt reorganisatie


Dat heeft het bedrijf aan IGN bevestigd. Gisteren gingen er al geruchten dat een groot gedeelte van de studio werd ontslagen. Volgens Sony wordt de studio nu gecentreerd rondom Team Asobi, het ontwikkelteam achter PS5-lanceringsgame Astro’s Playroom.

Dit houdt ook in dat diverse management- en localisatiefuncties worden opgenomen binnen het globale kantoor van PlayStation Studios. Laatstgenoemde is een nieuwe overkoepelende benaming voor alle PlayStation-studio’s, waaronder Santa Monica, Insomniac Games en Naughty Dog. Het is de bedoeling dat de nieuwe versie van Sony Japan Studio zich voornamelijk gaat focussen op het uitbouwen van de Astrobot-franchise. 

Japan Studio ontwikkelde franchises als Ape Escape, Gravity Rush en The Last Guardian. Het tempo waarmee de ontwikkelaar nieuwe games uitbracht, nam de afgelopen jaren al af. Ook kwam eerder naar buiten dat diverse prominente werknemers waren vertrokken. Zo liet de producent van Bloodborne gisteren weten eind deze maand de studio te verlaten en vertrok eind vorig jaar de maker van Silent Hill en Gravity Rush al om een nieuwe studio op te richten. Een grote verrassing kan de reorganisatie van de studio dan ook niet genoemd worden.

Astro Bot

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De PlayStation Plus-games van maart zijn bekend

Nieuwe screenshots van Halo Infinite-spelwereld getoond