in

Sony komt in de toekomst met antwoord op Game Pass


Via Game Pass, de dienst van Microsoft op Xbox-consoles en pc, kunnen spelers voor een vast abonnement honderden games onbeperkt spelen. Sony heeft een soortgelijke dienst in de vorm van PlayStation Now. Het verschil is echter dat het op PlayStation Now om een beperkter aanbod gaat – zo verschijnen Sony-games niet direct op lancering op de service.

In een interview met het Russische nieuwskanaal TASS werd Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment, gevraagd hoe Sony de concurrentie met Game Pass aan wil gaan. Zijn antwoord was ietwat cryptisch: “Er zit nieuws aan te komen, maar niet vandaag. We hebben PlayStation Now als abonnementsservice en het is in verschillende markten verkrijgbaar.”

Hoewel Sony dus inderdaad PlayStation Now heeft, lijkt Ryans opmerking te insinueren dat Sony van plan is om meer te doen om op te boksen tegen Game Pass. Of het om een nieuwe service gaat, of een uitbreiding van PlayStation Now, is niet bekend. Eerder benadrukte Ryan echter wel dat Sony zich vooral richt op games die met een groot budget zijn gemaakt, en dat het volgens hem niet logisch is om die spellen op een Game Pass-achtige service te zetten.

In hetzelfde interview gaf Ryan aan ook niet te weten of toekomstige Bethesda-games zoals The Elder Scrolls 6 en Starfield op PlayStation 5 verschijnen. Bethesda’s moederbedrijf ZeniMax wordt in de loop van komend jaar overgenomen door Microsoft, maar beide partijen geven geen duidelijk antwoord op de vraag of spellen vervolgens exclusief op Xbox-consoles en pc verschijnen. Ryan: “Die beslissing kunnen wij niet maken, we wachten af en merken wel wat er gebeurd.”

Ryan laat weten dat Sony het anders aanpakt qua interne groei: “We leggen de nadruk op een stabiele, langzame en constante, organische groei van onze studio’s. Die versterken we met selectieve aankopen. We respecteren de stappen die onze concurrentie neemt, ze lijken logisch en verstandig. Maar we zijn even blij en zeker van onze zaak. De line-up (tijdens de PS5-lancering) is beter dan die van onze eerdere consolelanceringen.”

Zowel de PlayStation 5 als Xbox Series X en S zijn nu verkrijgbaar. De consoles zijn op de meeste plekken wel uitverkocht.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe Resident Evil-film getoond in foto’s

De dolfijn en de duiker in Balan Wonderworld