in

Sony: ‘Meer exclusieve games voor PlayStation 5 dan voorgaande consoles’  


Dat claimt Sony Interactive Entertainment-directeur Jim Ryan in een interview met het Japanse Nikkei (vertaald door een redacteur van Gematsu op het ResetEra-forum). “We hebben stilletjes maar gestaag geïnvesteerd in games van hoge kwaliteit voor PlayStation. We gaan er voor zorgen dat er meer exclusieve software naar de PlayStation 5-generatie komt dan naar voorgaande generaties.”

Hij vervolgt: “We hebben in het verleden al aan fusies en aankopen gedaan, zoals met Insomniac Games. We sluiten die optie in de toekomst niet uit.” Sony is niet de enige die overnames van studio’s overweegt. PlayStation-concurrent Xbox heeft eerder dit jaar bijvoorbeeld het moederbedrijf van Bethesda, bekend van franchises als The Elder Scrolls en Fallout, gekocht. Microsoft liet eerder weten niet uit te sluiten meer aankopen te doen.

Over de exclusieve games die PlayStation 5-gamers kunnen verwachten, kon Ryan nog niets kwijt. Eerder werden al exclusieve PlayStation-games als Horizon Forbidden West, een nieuwe God of War, Gran Turismo 7 en Ratchet and Clank: Rift Apart aangekondigd.

Ryan reageerde ook op de aanhoudende tekorten van PlayStation 5-consoles. Wederom refereert hij naar het coronavirus en een tekort aan halfgeleiders als de boosdoeners. Ryan wil proberen de situatie in het loop van het jaar te verbeteren.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Eerste beelden van nieuwe versie Verdansk-map uit CoD: Warzone gelekt

Mijn onvergetelijke gamemomenten – #2 Snackrecord en duimblessures