in

Sony neemt Returnal-studio Housemarque over


“Dit geeft onze studio een duidelijke toekomst om gameplaycentrische games af te leveren, terwijl we experimenteren met nieuwe methoden van verhaalvertelling en het verleggen van de grenzen van deze moderne kunstvorm”, zegt medeoprichter Ilari Kuittinen over de overname.

Uit een interview met Famitsu blijkt dat de onderhandelingen tussen Sony en Housemarque vorig jaar begonnen, maar zijn uitgesteld wegens de ontwikkeling van PlayStation 5-game Returnal. Ook zegt de ontwikkelaar dat het uitbreidt en dat het volgende project ‘verdergaat’ dan Returnal.

De Finse studio ontstond in 1995 vanwege een fusie van Bloodhouse en Terramarque en is verantwoordelijk voor games als Resogun, Alienation en Super Stardust.

Opvallend genoeg tweette het Japanse PlayStation-account in plaats van het Housemarque-logo een logo van Bluepoint Games. Bluepoint ontwikkelt voornamelijk remakes en remasters voor PlayStation-platformen – waaronder Demon’s Souls en Shadow of the Colossus – maar is geen eigendom van Sony. De tweet is inmiddels verwijderd.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Respawn Entertainment belooft Apex Legends-cheaters harder aan te pakken

ESRB legt ‘Ghost of Tsushima: Director’s Cut’ vast