in

Sony onthult volgende generatie PlayStation VR-controllers


De nog naamloze controllers zijn in ontwikkeling voor de volgende generatie vr-brillen voor PlayStation 5. De controllers kennen een bolvormig ontwerp, met verschillende knoppen. Zo bevatten beide twee gezichtsknoppen, een optieknop, een grijpknop aan de binnenzijde en een analoge stick.

Sony licht verder een aantal eigenschappen van de controllers uit. Haptic feedback – een precieze trilfunctie – en adaptive triggers – triggers die weerstand bieden – uit de DualSense-controller worden overgenomen. 

Nieuw is vingerdetectie. Dat houdt in dat de controllers de plaatsing van vingers kunnen registreren, zonder dat daarvoor knoppen voor worden ingedrukt. Volgens Sony maakt de optie meer natuurlijke gebaren tijdens het spelen mogelijk.

Tot slot legt het bedrijf uit dat de controllers via een ring aan de onderzijde  worden geregistreerd door de aankomende vr-bril, in plaats van een losse camera in de kamer.

Over de nieuwe vr-bril voor PlayStation 5 is verder nog weinig bekend. De next-gen headset biedt in ieder geval een hogere resolutie, een groter gezichtsveld en verbinding via één kabel. De vr-bril verschijnt niet in 2021, wanneer wel is nog onbekend.

PS VR

PS VR

PS VR

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Shigeru Miyamoto heeft Super Nintendo World officieel geopend

‘Nier Automata voor Game Pass is andere port dan Steam-versie’