in

Sony: Playstation 5 verbruikt minder energie dan zijn voorganger


Jim Ryan, baas van Sony Interactive Entertainment, heeft in een PlayStation Blog laten weten dat de volgende generatie PlayStation relatief minder energie gaat verbruiken. Ryan zegt dat Sony verwacht dat de stand-by-modus ongeveer 0.5W gaat kosten. “Wanneer een miljoen spelers hiervan gebruik maken, scheelt dat het equivalent van het gemiddelde stroomgebruik van duizend Amerikaanse huishouden”, stelt Ryan.

Deze onthulling werd gedaan in teken van Playing for the Planet, een alliantie die is geïntroduceerd in samenwerking met de klimaattop van de Verenigde Naties. Volgens Ryan is het belangrijk voor Sony dat de game-industrie een steentje bijdraagt aan Playing for the Planet.

Verder vertelt Ryan dat de stroombesparingstand van de PlayStation 4 een grote impact heeft gehad op het energieverbruik. “We schatten dat er ongeveer zestien ton aan koolstofemissies door deze functie zijn ontweken en dit kan over de aankomende tien jaar oplopen tot maar liefst 29 ton”, verklaart Ryan. Eerder gaf Ryan al eens aan dat Sony bezig is met het ontwikkelen van vr-applicaties die spelers alert maken op klimaatsveranderingen. Deze applicaties worden ontwikkeld in samenwerking met klimaatexperts.

Hier lees je alle geruchten en feiten over de PlayStation 5 tot nu toe.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Ganondorf Theorie – Zelda BotW 2

Pc-versie van de Grandia-remaster komt in oktober