in

Sony PlayStation gaat samenwerking met Discord aan


In de praktijk betekent dit dat Discord vanaf begin volgend jaar geïntegreerd wordt in PlayStation Network, al is nog onduidelijk op welke manier dit precies gaat gebeuren. Sony heeft een minderheidsinvestering in Discord gemaakt.

“Samen zijn we hard aan het werk om Discord met je sociale en gaming ervaringen te verbinden op PlayStation Network”, zo meldt SIE-directeur Jim Ryan in een persbericht. “Ons doel is om de Discord- en PlayStation-ervaringen dichter bij elkaar te brengen op console en mobiel, zodat vrienden, groepen en communities samen kunnen hangen, plezier kunnen hebben en makkelijker kunnen communiceren tijdens het gamen.”

Eerder dit jaar gingen er geruchten dat Microsoft in overleg was met Discord om het bedrijf over te nemen voor zo’n 10 miljard dollar. Discord zou dit aanbod hebben afgewezen omdat het ooit zelf naar de beurs zou willen. De komende periode moeten er meer details over de samenwerking tussen Discord en Sony naar buiten komen.

Discord is een chatplatform toegespitst op het creëren en onderhouden van communities. Mensen kunnen met elkaar chatten en (video)bellen. Hoewel iedereen van de service gebruik kan maken, geniet het platform vooral populariteit bij gamers. Discord wordt vaak gebruikt door spelers van multiplayergames om tijdens het spelen contact te onderhouden.

Discord

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Elden Ring lijkt niet voor april 2022 te verschijnen

Microsoft voegt aan meer dan zeventig games FPS Boost toe