in

Sony plant een recordaantal verscheepte PS5-consoles in volgend fiscaal jaar


Het gaat om het fiscale jaar dat begint op 1 april 2022 en eindigt op 31 maart 2023. Het bedrijf is van plan om binnen dat jaar meer dan 22,6 miljoen exemplaren van de console te verschepen. 

Het zou voor Sony een record betekenen. Het vorige record van het bedrijf werd in het fiscale jaar 1998 behaald, toen er 22,6 miljoen exemplaren van de allereerste PlayStation werden verscheept.

Sony maakte dit doel al in mei bekend aan investeerders. CEO Kenichiro Yoshida heeft dit doel gisteren tegen aandeelhouders nog eens benadrukt, zo meldt de Japanse nieuwssite Jiji. Overigens kwamen de PS2 en PS4 redelijk in de buurt: in het fiscale jaar 2002 werden er 22 miljoen PS2-consoles verscheept en in het fiscale jaar 2016 werden er 20 miljoen PS4-consoles verscheept.

Sony liet ook weten wat het van dit fiscale jaar, dat eindigt op 31 maart 2022, verwacht. Het bedrijf wil 14,8 miljoen exemplaren van de PS5 verschepen. Het bedrijf geeft toe dat dit aantal beïnvloed wordt door de schaarste van de console – de PS5 is nog altijd lastig verkrijgbaar, en nieuwe exemplaren verkopen zodra ze online staan weer uit. Er gaan geruchten dat Sony volgend jaar de CPU van AMD in de PlayStation 5 wil aanpassen om de tekorten zo tegen te gaan, maar dit is niet bevestigd.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Nieuwe gameplaytrailer van Shin Megami Tensei 5 uitgebracht

EA maakt uitzendtijd van EA Play Live bekend