in ,

Sony’s antwoord op Game Pass heeft codenaam ‘Spartacus’

Sony is bezig om de abonnementsservices PlayStation Plus en PlayStation Now samen te voegen om een tegenhanger van Xbox Game Pass aan te bieden. Dat meldt Jason Schreier van Bloomberg, die documenten heeft ingelezen over de nieuwe plannen. 

Het project heeft de codenaam Spartacus en moet in de lente van 2022 beschikbaar worden. De service komt in drie verschillende tiers beschikbaar. De eerste tier is in principe gewoon PlayStation Plus. De tweede tier zal een grote catalogus aan PS4-games en uiteindelijk ook PS5-games aanbieden. Het draait hier om een uitgebreidere versie van PS Now. Bij de derde tier krijg je ook nog eens “uitgebreide demo’s”, game streaming en een bibliotheek van PS1, PS2, en PS3-games.

De prijzen van deze tiers zijn momenteel nog niet bekend. Jason Scheier benadrukt op Twitter dat grote nieuwe games zeer waarschijnlijk niet op dag 1 beschikbaar zullen worden op de service, zoals Xbox dat met Game Pass doet. Wél kunnen we een sterker en groter aanbod verwachten dan die van PS Now. De naam van de service blijft vermoedelijk PlayStation Plus heten, terwijl PS Now uitgefaseerd wordt. Tot slot is Sony volgens insiders erg bezig met inzetten op game streaming, iets wat de derde tier zal aanbieden.

De meningen op het internet zijn dan ook sterk verdeeld. De een vind het lanceren van grote games op dag 1 het belangrijkste van Game Pass, en daarom een gemis op het nieuwe PS Plus. Anderen vinden dat dit niet nodig is. Wat vind jij? Klinkt dit als iets waar je op zit te wachten? Wat zou jij een nette prijs vinden voor de tiers?

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.7/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Michael-Raymond-Clayton
8 maanden geleden

Ik ben sowieso geen fan van dit soort diensten, maar drie varianten van PlayStation Plus vind ik marketingstechnisch niet heel handig…

BrutalRage
BrutalRage
8 maanden geleden

Ik begrijp het verzet niet zo goed. Waarom kan dit niet naast games kopen bestaan? Ik heb de gamepass en vind het fantastic en een zeer goede deal. Ik speel games die ik anders niet had gekocht, games die ik zou kopen maar tegenvallen. Kijk naar films en streaming diensten, ook een groot succes. En je kan nog steeds films kopen.

Michael-Raymond-Clayton
8 maanden geleden
Antwoord aan  BrutalRage

Tuurlijk kan dat. En iedereen die dat wil moet dat ook vooral doen. Maar ik vind het niks. Ik ging er gejaagd van spelen. Bang dat games snel zouden verdwijnen. Ook merkte ik dat ik 70% van de tijd aan games besteedde die ik maar matig vond, maar waar ik aan begin omdat ze toch op gamepass of PS now stonden…
Voor mij werkt het dus niet. Maar als ik nog student was geweest en wat minder budget had (en veel meer tijd) zou ik het vermoedelijk wel super vinden, hoor. Het is maar net hoe je zelf in de wedstrijd zit.

Wat spelen we dit weekend? 4 en 5 december

Het ritme van Black Friday