in

Spelersaantallen Blizzard-games krimpt in drie jaar tijd met 11 miljoen


Dat blijkt uit de fiscale kwartaalcijfers van Activision Blizzard. Massively OP heeft bepaalde cijfers op een rijtje gezet, waaronder de spelersaantallen van Blizzard-games. 

Daaruit blijkt dat Blizzard in het eerste kwartaal van 2018 nog 38 miljoen spelers had. Een jaar later was dit jaar 32 miljoen spelers geslonken, begin 2020 waren het er wederom 32 miljoen en afgelopen kwartaal was er een daling naar 27 miljoen. Het is niet duidelijk welke games spelers laten liggen om deze daling te verklaren.

Ondanks bovenstaande cijfers heeft Activision Blizzard een goed kwartaal gedraaid: het bedrijf liet zijn omzet ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 7 procent stijgen naar 2,28 miljard dollar. Volgens Activision Blizzard hebben games als World of Warcraft Classic, Hearthstone en WoW-uitbreiding Shadowlands daar aan bijgedragen.

Ondanks de daling in Blizzard-spelers, staan er een aantal grote titels op stapel die meer spelers moeten aantrekken. Diablo 2: Resurrected komt dit jaar uit. Verder moeten Diablo 4 en Overwatch 2 ook op een nog onbekend moment verschijnen.

World of Warcraft: The Burning Crusade Classic

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Microsoft heeft nooit direct winst gemaakt op verkoop van Xbox-console

Mass Effect Legendary Edition draait in 120 fps op Xbox Series X