in

Squid Game neemt de seriewereld over

Je hebt het ongetwijfeld wel ergens voorbij zien komen. De Netflix-serie Squid Game is een ongekend succes. De serie gaat over een soort Koreaanse variant van de Hunger Games. Mensen die diep in de schulden zitten, worden verleid om mee te doen aan een zeer luguber spel. De serie is momenteel een van de succesvolste Netflix-releases aller tijden.

Squid Game was in de jaren ’70 en ’80 een populair spel onder Koreaanse kinderen. Het is een soort tikkertje met een aanvallende en een verdedigende partij. Het spel kreeg die naam vanwege de lijnen waarbinnen het wordt gespeeld. Die lijken namelijk op een inktvis. De serie is gebaseerd op dit kinderspel.

https://www.youtube.com/watch?v=oqxAJKy0ii4 

Nummer 1

De deelnemers spelen zeven bekende kinderspellen. Op het moment dat ze afvallen mogen ze niet gewoon naar huis, maar worden ze genadeloos afgemaakt. Dat concept slaat aan, want volgens Ted Sarandos, co-CEO van Netflix wordt Squid Game zeker het populairste niet-Engelse programma ter wereld. De serie staat wereldwijd op nummer 1.

Lovende kritieken

Ook recensenten geven de serie lovende kritieken. Zo noemt De Volkskrant het “een brute mix van Parasite en Battle Royale. De kwaliteitskrant beoordeelt de serie met vier van de vijf sterren. 

An Honest Review of Netflix's 'Squid Game' - PureWow

Telefoonnummer

Een man uit Zuid-Korea was iets minder blij met de nieuwe hype. In de serie moeten mensen naar een telefoonnummer bellen als ze willen meedoen aan het spel. Maar wat bleek? Dat telefoonnummer bestaat echt en een Zuid-Koreaanse ZZP’er krijgt nu dagelijks duizenden telefoontjes. Eén voordeel voor hem: een Zuid-Koreaanse politicus heeft maar liefst 75.000 euro over voor zijn nummer. Ook Netflix heeft inmiddels contact opgenomen met de man.

Squid Game: The Netflix show adding murder to playground nostalgia - BBC  News

Wat vind jij?

Zelf ben ik gisteren begonnen aan Squid Game. Ondanks dat ik een beetje moet wennen aan de overdreven Aziatische stijl van acteren, intrigeerde het verhaal me meteen. Alles is super weird. Dat moet wel een beetje je cup of tea zijn. Verder is de serie uiteraard in het Koreaans gesproken. Je krijgt wel de optie om de gesproken audio op een andere taal te zetten, maar dat doet in mijn ogen een beetje af aan de ervaring.

Heb jij de serie al gekeken? Ga je het nu een kans geven? Of juist niet? Laat het hieronder weten! Enneh, pas een beetje op met spoilers! 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 3.6/5 volgens 11 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
coola
10 maanden geleden

Zo jammer dat de vergelijking met de hunger games word getrokken. Mijn eerste reactie was hè dit heeft veel weg van Battle Royale (2000). Nu gaat dat ook wel heel diep bij mij want the hunger games ( althans het eerste boek en de eerste film) is een schaamteloos rip off van Battle Royale ( zowel boek als film).

Iets wat de schrijfster van the hunger games ontkent, maar het is te overduidelijk dat ze wel degelijk van het bestaan van het boek af wist.

Misschien dat het ook wel een generatiekloof en / of een nu pas een interesse in de Aziatische cinematografie ding is. If so dan raad ik je Battle Royale echt aan.

SugarDaddy
SugarDaddy
10 maanden geleden
Antwoord aan  coola

Vond de manga adaption veel beter dan het boek en film

Gourami
Gourami
10 maanden geleden

Ik heb me ermee vermaakt met de serie, maar om nou voor mijzelf persoonlijk te zeggen wat een geweldige serie, nee dat niet. Het was voor mij gewoon een leuke serie, maar daar blijft het ook wel bij.

Lync
Lync
10 maanden geleden

Ik vind het een erg goede serie, maar ik snap de over-hype en vergelijking naar The Hunger Games niet.

Aprotodon
Aprotodon
10 maanden geleden

Ik heb net de eerste twee afleveringen gezien en kijk ‘m in het Koreaans. Ik vind het een erg vette serie die, ondanks het gebruik van elementen die al eens zijn gebruikt in andere films/series, toch iets probeert neer te zetten wat fris voelt.

Af en toe is het Koreaans wat ‘zeurderig’ vooral als men met emotie praat maar ik vind dat toch beter dan nagesynchroniseerd Engels. Meestal haalt dat laatste mij eerder uit de ervaring omdat het niet goed is uitgevoerd.

Voor de mensen die ‘m nog niet hebben gecheckt zou ik mee willen geven om het eerste half uur een beetje te laten voor wat het is, om er daarna met een frisse blik in te gaan. Naar mijn mening wordt het begin en de introductie van het hoofdpersonage wat teveel uitgerekt waardoor je zo’n gevoel krijgt van: waar kijk nu eigenlijk naar, dit duurt wat lang. Na dat half uur begint het verhaal pas echt en werd ik enthousiast.

reddragon85
reddragon85
10 maanden geleden

andere vergelijkbare serie is alice in the borderlands dan in het japans.

Meesterkerel
Meesterkerel
10 maanden geleden

Het eerste waar ik aan moest denken (we zijn nu eenmaal op een games-website) was the Nonary Games/Zero Escape.
Toen ik er achter kwam dat dat ongeveer het genre/de setting was ben ik direct gaan kijken. Gisteren 3 afleveringen bekeken en vanavond sowieso weer verder, ik vind het wel vet. Vooral omdat het niet alleen maar moord en doodslag is.
En ja, Koreaans gesproken is the way to go.

De Trophy Guide Guide

Wat spelen we dit weekend? 2 en 3 oktober