in

Stadia is volgens Google ‘springlevend’


Dat meldt Stadia-ontwikkelaar en marketinghoofd Nate Ahearn aan GamesIndustry.biz. “We zijn op weg om dit jaar meer dan honderd nieuwe games te lanceren op Stadia, en we blijven er voor zorgen dat Stadia een geweldige plek is om games te spelen op apparaten die je al in huis hebt staan.”

Ahearn vervolgt: “Ik zou alle mensen die er niet in geloven willen zeggen dat ze moeten letten op hoe we onze woorden in daden omzetten, terwijl we het Stadia Makers-programma laten groeien en samenwerken met AAA-studio’s als Capcom, EA, Square Enix, Ubisoft en anderen.”

De afgelopen periode liep de reputatie van Google Stadia schade op doordat het bedrijf besloot alle interne game-ontwikkeling voor het platform stop te zetten en de Stadia-techniek met derde partijen te delen. Zo is Jade Raymond – bekend van de eerste Assassin’s Creed-games – vertrokken en heeft ze Haven Studios opgericht, wiens eerste, nog niet onthulde game wordt gefinancierd door Sony. 

Buiten de afgelopen maanden wordt Stadia sinds lancering in november 2019 sowieso wisselvallig ontvangen. Er heerst bij veel gamers twijfel over de streamingtechniek en de bijbehorende abonnementsservice, al is inmiddels wel een gratis abonnement beschikbaar.

Google Stadia

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De eerste beelden van Story of Seasons Mobile

World of Warcraft-personage Chromie is transgender