in

‘Star Wars-game van Quantic Dream legt focus op actie en ontdekking’

 Nog ‘n dag nog ‘n lek! Na het Dualshockers artikel van Tom Henderson, komt Kotaku met meer nieuws over de mogelijke collaboratie tussen Detroit: Become Human-ontwikkelaar Quantic Dream en de Star Wars series.

Hoewel Kotaku aangeeft niet te kunnen verifiëren of de voorgaande leaks 100% accuraat zijn, hebben ze wel een gesprek gehad met een insider die ze soortgelijke dingen heeft verteld. 

Nieuw Nieuws

Naast een voorzichtige bevestiging met een vleugje zout brengt Kotaku ook wat meer mogelijke context-clues over het beruchte Star Wars project. Volgens de Amerikaanse gamejournalistiek-website wordt het Quantic Dreams nieuwe studio in Montreal die te werk gaan aan de Star Wars IP.

Quantic Dream Montreal is in de afgelopen maanden agressief werknemers aan het zoeken bij omliggende game-studios. Voornamelijk Asssasin’s Creed-ontwikkelaar Ubisoft Montreal, Deus-Ex ontwikkelaar Eidos Montreal en Gotham Knights ontwikkelaar WB Games Montreal.

Tegenwind

Echter schijnt de ontwikkeling van het vermeende Star Wars project niet helemaal gladjes te gaan. De studio’s in-house engine blijkt niet goed aangepast te zijn op games die de focus leggen op actie en ontdekking over narratief.

Volgens een ex-ontwikkelaar bij het bedrijf, leidt dit tot spanningen tussen medewerkers. Voornamelijk tussen de oude garde, die de focus het liefst op verhaal houden, en nieuwe garde die gameplay als prioriteit hebben. Dit samen met het feit dat de studio al eerder in heet water stapte wegens een vermeende giftige werkomgeving vol crunch, schijnen wel een sombere gloed op de toekomst van dit beruchte project.

Update (12:36): Tom Henderson heeft weer getweet over het spel, met de claim dat Quantic Dream een Star Wars-teaser voorbereid met Franse studio Unit Image. Disney moet de teaser nog goedkeuren.

Zitten jullie te wachten op een Quantic Dream Star Wars game? Wil je dat David Cage eraan werkt of juist niet? Komt lekker babbelen  😀 .

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Q&A: Hoe kijk jij nu naar Rockstar?

Top 10 MS-DOS games