in , , ,

Stelling van de week: Als het kan doe ik het goede in games

Iedereen kent de games wel waarin je vaak de keuze krijgt om een goede of minder goede daad te verrichten. Soms heeft deze keuze zelfs gevolg op het verloop van het verhaal, of op bijvoorbeeld de upgrades die je vrijspeelt. 

De stelling van de week luidt: Als het kan doe ik het goede in games

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
11 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CarnifeX
1 maand geleden

Ik speel altijd de goedzak. Ik heb in een aantal spellen geprobeerd evil te spelen, maar dat stond mij steeds zo tegen, dat ik al heel snel een new game begon en weer goed ging spelen.
Vind het wel fijn om de keuze te hebben in spellen en niet automatisch de good guy te zijn. Ook al slaat dat nergens op, omdat ik sowieso good guy spel.

Ik kan me nog herinneren dat ik in the Witcher 3 zelfs een oude save van 10 uur eerder heb geladen, omdat (spoiler alert) ik enorm baalde van mijn keuze waardoor mijn vriend de red baron zichzelf ophing. 10 uur opnieuw gespeeld om erachter te komen dat de andere keuze niet veel fijner was.
Of het einde van gta4 waarin (weer spoiler alert) je moet kiezen of roman of zijn vriendin dood gaat. Vond het zo kak dat er geen manier was om beide te redden. Maar ja, daardoor is het me wel bijgebleven.

CarnifeX
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik role play meestal wel de characters en als er door mij iets naars gebeurd met iemand, dan kan ik me daar wel rot over voelen. Gelukkig kun je in een spel dan reloaden. Die functie zou in het echte leven soms ook wel willen

coola
1 maand geleden

Ik ga altijd voor de slechte kant in games waar je keuzes kan maken. Ben in het echte leven al te veel de good guy. In games wil ik full on villain kunnen gaan.

okidokie-1
1 maand geleden

Meestal maak ik goede keuzes of wil ik iedereen een beter leven gunnen. Aan de andere kant, met GTA heb ik bijvoorbeeld geen moeite om de halve bevolking uit te roeien XD.

Vaak baal ik er wel van als de keuzes wel erg simpel zijn: Zeer goed of Zeer slecht en er zit dan niks er tussen in. Bij Fallout: New Vegas waren er veel meer mogelijkheden en daar genoot ik van. Of Spec Ops: The Line: Al je keuzes hebben min of meer negatieve gevolgen voor je. Van die game heb ik ook genoten.

velocityx
velocityx
1 maand geleden

De eerste keer kies ik altijd voor een warrior en speel goed. Als ik het spel heb uitgespeeld kies ik meestal een voor dief of wizard en kies dan voor de slechtste keuzes. Vooral mensen dubbel verraden is leuk… (neverwinter nights, baldurs gate, etc.)

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden

Zoals veel anderen ga ik in mijn eerste playthrough als good guy. Als het spel leuk genoeg is ga ik daarna voor een bad guy playthrough. Spijtig genoeg maakt dat voor sommige spellen wel duidelijk hoe weinig invloed je maar hebt op het verhaal.

NeetenDreek
NeetenDreek
1 maand geleden

Ha, leuke stelling! Ik ga geloof ik ook bijna altijd voor de good guy.. Voelt toch beter of zo..

Rainking
1 maand geleden

Hier kan ik best kort over zijn. Ik ben namelijk echt zo’n goody two-shoes die te netjes, te braaf en te beleefd is om full-on villain te gaan. Dat is ook een beetje de reden waarom ik weinig tot niks heb met Grand Theft Auto. Dat is gewoon niet zo voor mij weggelegd.

Screenshot Sunday Nummer Hondervijftig!!!

The Coola the Koala Gaming Show