in , , ,

Stelling van de week: Comics zijn saai

Deze week gaat het even niet om games, maar over een hobby die wellicht bij vele gamers in het straatje past: Comics. 

De stelling luidt: Comics zijn saai. 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CarnifeX
1 maand geleden

Nou nou, jij durft. Even met zo’n stelling komen op een verzamelplaats voor nerds.

Ik weet niet of comics saai zijn, of gewoon lastig in te komen. Ik hou van Batman en heb een paar comics geprobeerd, maar heb steeds het gevoel dat ik ergens middenin duik. En helemaal bij het begin beginnen is ook geen optie. De eerste Batman comics zijn oud en in een heel andere tijd geschreven (lees vet lelijk getekend).
Ik denk dat als een bepaald character en tekenstijl jou aanspreekt comics niet saai hoeven te zijn. Ik heb ooit de hele serie van spawn op de kop getikt en die vond ik helemaal niet saai. Ik vond het wel storend dat er regelmatig werd verwezen naar andere spin off series. Zou ik die ook weer moeten kopen.

Misschien zijn graphic novels een idee. Ook comics maar dan meestal in een dik boek. Zelf vind ik watchmen, v for vendetta en the Witcher heel tof

CarnifeX
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Die films waren voor mij de reden om de graphic novels te proberen. Beide briljante films die ik meerdere malen gezien heb

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Ik heb hier een aantal boeken liggen met reprints van de eerste Batman, Superman en Wonder Woman boeken. Vet lelijk wil ik het niet noemen, maar vergeleken met tegenwoordig ziet het er een stuk simpeler uit met veel meer tekst. Net als met films kun je merken dat het met comics nu veel sneller gaat. Vroeger bestond een flink gedeelte van een comic panel uit tekst. De plaatjes waren ook kleiner. Dat is nu veel vlotter allemaal. Ik bekijk het meestal gewoon vanuit de periode waarin het uitgebracht is. Een comic van nu kun je in ongeveer tien tot vijtien minuten lezen, waar dat vroeger veel langer duurde. Een paar jaar geleden heb ik zelfs een moderne Aquaman trade, bestaande uit zes comics, uitgelezen terwijl ik op het toilet zat. Dat verhaal bestond grootendeels uit actie scenes, waardoor je amper hoefde te lezen.

Lavalera
1 maand geleden

Toen ik jong was heb ik wel strips of comics gelezen, maar dan hebben we het wel echt over een jaar 25 tot 30 geleden. Ik heb wel eens strips van batman, x-men etc gelezen maar na mijn tienerjaren eigenlijk totaal niet meer. Ik heb tegenwoordig ook echt een hekel aan lezen. Of het nou een boek is of een comic maakt mij dan niet zo veel uit, ik ben snel afgeleid en kom er tegenwoordig helemaal niet meer doorheen. Dus voor mij persoonlijk zijn comics saai. Ik kijk liever de cartoon of film versie dan ik het moet lezen.

okidokie-1
1 maand geleden

Vroeger las ik echt veel comics. Heb er heel veel staan van Lucky Luke bijv. Ook wat van Marvel en DC. Heb volgens mij ook nog een hoop van die kleine oude comics over de WO2 en Vietnam. Heb ergens nog wel de interesse om het op te pakken, maar ik moet nog uitzoeken wat ik nu als volwassene leuk vind.

Net als Luigi sta ik open voor tips. Comics zijn niet perse saai, ik ben iemand die graag kijkt d.m.v. beelden en dan is dit een goede optie om toch wat te kunnen lezen.

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Die laat zich tenminste niet koeieneren.

Rainking
1 maand geleden

Ah, da’s jammer, he? Je leek me altijd een leuke gozer, maar dat houdt hier blijkbaar op.Nee hoor, grapje, ghehehe. Ik snap wel dat comics niet voor iedereen zijn, maar saai vind ik dan toch wat te kort door de bocht. Net zoals andere vormen van vermaak kunnen strips ook grappig, spannend of ontroerend zijn. Iets waar veel mensen wél moeite mee hebben is de jarenlange continuïteit waar je met name bij Marvel en DC mee te maken hebt. Karakters zijn vaak al decennia oud en er wordt in verhalen nog wel eens terug gegrepen naar gebeurtenissen van vroeger. Om die reden is het voor veel mensen te overweldigend om eraan te beginnen.Zelf ben ik eind 2011 in de wereld van de comics gedoken. Ik had al een beetje voorkennis van bepaalde karakters en gebeurtenissen doordat ik destijds veel video’s van Linkara had gezien. Die reviewt voornamelijk slechte comics, maar ik heb er wel het één en ander door geleerd. Vervolgens ben ik het juist andersom gaan bekijken. Verwijst een verhaal naar iets wat eerder is gebeurt? Gewoon even Googelen en eventueel aanschaffen. Komen er onbekende karakters in een evenement voor? Daar in verdiepen om te kijken of die ook interessant genoeg zijn om boeken van te kopen.Sowieso koop ik bijna alleen maar trades. Dat zijn meerdere losse comics gebundeld in één boek.Vaak is dat een volledig verhaal, zodat je in één aanschaf klaar bent. Vorig jaar heb ik wél de tie-ins van de game Gotham Knights los gekocht. Daar zaten wat in-game extra’s aan verbonden, waar ik eerlijk gezegd een beetje een dubbel gevoel bij had, maar toch ook wat FOMO.Ik gooi hier gewoon even een paar comics die ik zelf erg gaaf vind.Blackest Night (#0-8, 2009-2010, DC):Dit is een evenement in de wereld van Green Lantern, de DC held. Green Lantern is een soort ruimte politie. Het universum is in 3600 sectoren verdeeld en de aardse leden waken over sector 2814. Naast de Green Lanterns bestaat er een heel kleurenspectrum, zoals Red Lanterns, Blue Lanterns en de Sinestro Corps. Alle ‘agenten’ dragen een ring die bij de desbetreffende kleur, of emorie hoort. De ring kiest de host. In het geval van de Black Lanterns werd het een soort zombie verhaal, waarbij de zwarte ringen doden tot hun Corps namen, waaronder superhelden en schurken.Guardians Of The Galaxy Vol. 2 (#1-25, 2008-2010, Marvel)Mocht je de Guardians Of The Galaxy films leuk vinden, dan zijn dit de comics waar ze een beetje op gebaseerd zijn. Het is natuurlijk niet 1-op-1, maar het komt wel in de buurt. Drax is in de comics meer een bad ass dan in de films en Gamora heeft ook meer power. Verder zitten natuurlijk Star-Lord, Rocket en Groot in de comics, maar ook Phyla-Vell, de toen nieuwe Quasar, die ik zelf erg tof vind. Ook komt Cosmo er in voor, wat ik een geweldig karakter vind. Hier heb ik de omnibus van, waar alle 25 issues in zitten, plus een verhaal over Thanos dat er zich vlak na afspeelt.Batman: The Long Halloween (#1-13, 1996-1997, DC)Dit verhaal is dan wel in de jaren ’90 verschenen, maar het speelt zich af in de beginjaren van Batman. Er worden mensen vermoord tijdens feestdagen, waardoor de moordenaar de nickname Holiday krijgt. Maar wie het is en waarom het gebeurt is onbekend. Aangezien een comic normaal gesproken één keer per maand verschijnt, duurde dit verhaal dus ruim een jaar met ele keer een andere ‘feestdag’. De art van Tim Sale stond me in eerste instantie tegen, maar ik was toch blij dat ik deze heb gekocht.Watchmen (#1-12, 1986-1987, DC)Mijn eerste ervaring met Watchmen was de film uit 2009. Ik wist er niets vanaf en dacht dat het zoiets zou zijn als de X-Men. Dat bleek een totaal verkeerde verwachting. Omdat ik met een volledig verkeerde mindset naar de bioscoop ging, viel deze film me enorm tegen. Als je een beetje kan rekenen, dan zie je dat ik pas twee jaar later aan comics ben begonnen. Rond kerst 2011 heb ik op de gok toch de trade van de comic maar gekocht en die viel me verre van tegen. Toen snapte ik het pas. Ik zag hoe goed het in elkaar zat en hoe ze dat naar het grote scherm hadden gebracht. Ondertussen wist ik dat ze het einde hadden veranderd, maar ik wist de film toch veel meer te waarderen.52 (#1-52, 2006-2007, DC)Dit is mijn favoriete comic reeks aller tijden. Het is er alleen niet eentje die ik aanraad om zomaar te gaan lezen. In tegenstelling tot de maandelijkse comics kwam deze wekelijks uit, vandaar de naam. Deze comic volgt meerdere verhaallijnen van minder bekende helden die soms overlappen en uiteindelijk naar een bizar einde toe werken. Het ‘probleem’ hiermee is dat je diverse andere verhalen gelezen moet hebben om dit goed te kunnen volgen. Met name Identity Crisis, Infinite Crisis en Gotham Central zijn verplichte kost.Infinity Gauntlet (#1-6. 1991, Marvel)Fan van de Marvel story line met Thanos? Dan moet je deze reeks lezen. Ja, er bestaat een verhaal genaamd Infinity War, maar dat is de opvolger hiervan en heeft minder met de films te maken. Natuurlijk draait het om de Infinity Gauntlet en zul je bekende Marvel karakters zien, behalve de Guardians Of The Galaxy uit de films, aangezien die in 1991 nog niet bestonden.Identity Crisis (#1-7, 2004, DC)Als deze titel je bekend voor komt, dan kan dat. Ik had ‘m al genoemd in het stukje over 52. In dit verhaal wordt de vrouw van Ralph Dibney, The Elongated Man, vermoord. Zijn krachten zijn ongeveer gelijk aan die van Reed Richards van de Fantastic Four, alleen moet Ralph er een bepaald middeltje voor drinken om die krachten te kunnen behouden. Aangezien zijn vrouw Sue een geliefde vrouw was binnen de superhelden community gaat elke held op pad om uit te zoeken wie de dader is.World Of Warcraft (#0-25, 2007-2009, Wildstorm)Yup, mijn verslaving van vroeger heeft ook comic books voortgebracht. Sterker nog, de eerste bundel hiervan was één van de eerste aankopen toen ik aan deze hobby begon. Op dat moment speelde ik de game al ruim vier jaar en klonk een hoop dan ook bekend in de oren. Als je de wereld van Azeroth een beetje verkend hebt, dan zul je veel bekende locaties voorbij zien komen. Voor mij was het dan ook een feest der herkenning.Gotham Central (#1-40, 2002-2006, DC)Als deze titel je bekend voor komt, dan kan dat. Ik had ‘m al genoemd in het stukje over 52. Wacht even, ik krijg hier even een sterk gevoel van deja-vu. Gotham Central gaat over een aantal politie agenten van Gotham City. Voornaamste hoofdpersoon hiervan is Renée Montoya, die we later ook in 52 terug zien. Het is eigenlijk wel tof om de agenten eens achter de schurken aan te zien gaan in plaats van Batman. En ook al komt hij er sporadisch in voor, het draait toch om het bureau.Fear Itself (#1-7, 2011, Marvel)Niet echt populair, heb ik het idee, maar ik vind het altijd wel lekker weglezen. Je zal misschien wel bekend zijn met Thor’s hamer Mew-Mew. Nou, in dit verhaal krijgen verschillende andere karakters dergelijke sterke wapens. Maar niet alleen de helden, oh nee. Ook de sommige schurken worden op deze manier bijna onverslaanbaar. Ik denk dat je dit een beetje kan vergelijken met een popcorn film. Weinig diepgang, veel vermaak.Ik had vorig jaar een ontzettend lang artikel over comics geschreven dat ik hier ooit wilde posten. Helaas is dat met het overlijden van de harde schijf van mijn vorige computer verloren gegaan. Een klein gedeelte ervan is in deze reactie verwerkt. Mocht het me ooit lukken om het volledige artikel nog eens terug te krijgen, dan zal ik het zeker met jullie delen.Mijn mening: comics saai? Hell no!(Heel benieuwd of er mensen zijn die Invincible herkennen als je thumbnail…)

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Rainking
Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Hahaha, dat uitlokken is overduidelijk gelukt. Ik zie dat de site het verhaal weer achter elkaar geplaatst heeft, terwijl ik zelf verschillende alinea’s had gemaakt. Hopelijk is er nog een touw aan vast te knopen. Blackest Night is zeker erg gaaf en is zo’n verhaal waar een hele hoop karakters in voorkomen. Sommige daarvan ben ik na het lezen op gaan zoeken om me erin te verdiepen, zoals Hawk And Dove.

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Rainking

Screenshot Sunday #144

Wat spelen we dit weekend? 2 en 3 maart