in , , ,

Stelling van de week: De PlayStation Portal is een onnodig apparaat

Onlangs is de PlayStation Portal uitgekomen. Een apparaat in handheld formaat die je via streaming PlayStation 5 games laat afspelen. Ideaal voor gamers die hun televisie met grote regelmaat moeten aanstaan aan partners of kinderen, maar van een ‘echte handheld’ is eigenlijk geen sprake.

De stelling van de week: De PlayStation Portal is een onnodig apparaat.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4.4/5 volgens 7 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rainking
3 maanden geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Hier hetzelfde. Het lijkt wel of Sony bang is geworden om een handheld uit te brengen en te ondersteunen, terwijl daar denk ik best wel vraag naar is.

Kunstschilder1987
3 maanden geleden

eerder had je met de psvita een prima oplossing. een stand alone handheld met vele toffe games waarmee deze functie voor ps4 tot je beschikking kwam. dat was een extra reden om binnen het sony ecosysteem te blijven.ik heb daar afgelopen jaar nog regelmatig gebruik van gemaakt, de ps4 link functie.
deze stand alone streaming oplossing is, wat mij betreft, een oplossing voor iets dat geen probleem is.

Rainking
3 maanden geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

PlayStation Vita, dé oplossing als je Bloodborne wil spelen tijdens het poepen.

Rainking
3 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

Kunstschilder1987. Speelt het liefst handhelds. Maar tijdens het poepen gaat ‘m blijkbaar te ver. Voor hem moet Sony maar een Porta Potti uitbrengen, dan kan hij ermee oefenen.

Kunstschilder1987
3 maanden geleden
Antwoord aan  Rainking

ja ja ja beste regen-willem-alexander
er zijn ook mensen die geen spelletjes spelen op de badkamer, en dat is dan niet-correct meer tegenwoordig? vroeger, toen geluk nog heel gewoon was, heette dat gewoon “netjes”!

ik doe niet aan die woke dingetjes! 😀

p.s. wanneer zijn de nieuwe hoofdredacteur-verkiezingen op deze site? DE NEDERLANDER MOET WEER OP 1 KOMEN!

Laatst bewerkt 3 maanden geleden door Kunstschilder1987
Lavalera
3 maanden geleden

De Playstation Portable is een apparaat waar ik het nut niet zo van snap. Het is apparaat kost 200 euro en het enige wat je daarvoor terug krijgt is een apparaat waarvoor je en thuis moet zijn en je Playstation aan moet staan. Dan kan je net zo goed je controller op je telefoon of tablet (als je die hebt) verbinden en zo games spelen,

Mijn voorkeur heeft een los apparaat waarop je zonder afhankelijkheid van apparaten kan gamen in handheld modus. Een switch, steamdeck of iets als een Asus ROG zijn apparaten die je prima kan gebruiken voor handheld gaming en in verhouding voor wat je er mee kan veel goedkoper zijn. Als ik een handheld device zou kopen zou ik eerder kiezen voor een Steamdeck of Asus, die neem je ook gewoon mee op vakantie of bijvoorbeeld in de trein. Dus mij zal je niet dit apparaat zien kopen. Dan betaal ik wel een paar 100 euro meer voor een apparaat waar ik ook buitenshuis wat aan heb

Rainking
3 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Dat dus.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
2 maanden geleden
Antwoord aan  Lavalera

Zelf ben ik geen fan van de PlayStation portal, maar het klopt niet dat je steeds thuis moet zijn. Je PlayStation moet aan of in test-mode staan maar je kan elke wifi-netwerk gebruiken om te spelen.

Voor mij persoonlijk lijken veel wifi-netwerken niet sterk genoeg voor een goede game-ervaring. Daarbij komt ook nog dat de portal over geen webbrowser beschikt. Een groot probleem als je publiek internet wil gebruiken waar je eerst moet op inloggen. Ook het gebrek aan bluetooth ondersteuning voor het apparaat vind ik een groot gebrek. Een apparaat in 2023 waar ik niet een bluetooth headset op kan gebruiken? Gelukkig is Sony daar met de oplossing, eigen earbuds van 200 euro worden wel ondersteund…

Lavalera
2 maanden geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Thanks voor de verbetering. Ik zag op de Sony website steeds vermeld staan via de wifi in je eigen huis. net even nogmaals gekeken en in de FAQ wordt het inderdaad benoemd dat het overal kan zolang je maar goede wifi hebt. Beetje krom beschreven in de algemene info haha.

Veel publieke wifi komen inderdaad niet aan die snelheid. Wifi hotspots in de trein hotels etc zijn vaak gammel. En zoals je zegt vaak ook nog eens met toestemming geven zoals bij de ns bijvoorbeeld. Geen bluetooth is inderdaad ook geen goeie zet zeker anno 2023 waar veel mensen buds gebruiken en 219 euro voor buds die net zo duur zijn als het apparaat zelf gaat mij te ver.

Ik ben nog wel heel sterk aan het twijfelen voor een handheld en de voor en nadelen aan het bekijken per device. De Lenovo Legion go lijkt de beste kans te zijn voor wat ik wil, maar het is wel gelijk 800 euro en de software heeft nog kinderziektes dus ik wacht nog wel ff denk ik.

adutchman
adutchman
3 maanden geleden

Als ik geen Steam Deck had dan had ik hem gekocht. Ik vind het gewoon leuk om in handheld te gamen af en toe. Grote pluspunt vd Portal is wel dat je hem buitenshuis kan gebruiken, bij de Deck is dat lastig.

Rainking
3 maanden geleden

Een nieuwe PlayStation handheld had zeker erg gaaf geweest, zeker na de Vita, die ze toch een beetje hebben laten barsten. Nou ben ik zelf meer een console gamer, maar als je kijkt hoe goed de Switch het doet en dat daarop heel veel handheld gespeeld wordt, dan zou je toch denken dat er een markt moet zijn voor een derde Sony handheld. Je zou daar om te beginnen al een Astro en een Ratchet & Clank voor kunnen laten ontwikkelen. Er zijn genoeg toffe indies die je eventueel zou kunnen spelen als je ze op de PS4, PS5 of Vita al een keer gekocht hebt. Een Gran Turismo, een Street Fighter, een paar Final Fantasy’s, er is genoeg te verzinnen. Get to it, Sony!

Voor mij is de Portal een onnodig apparaat, maar ja, ik ben vrijgezel, dus ik heb zoiets niet nodig. Ergens begrijp ik het nut ervan wel, maar dat kon eerder met de Vita ook al via remote play. Een volledige handheld had ik beter begrepen.

Mini-Reviews #17: I Was Here, Showdown Bandit & Parkour Simulator

Wat spelen we dit weekend? 2 en 3 december