in , , , , , ,

Stelling van de week: Er moeten meer ordinaire First Person Shooters komen

Games veranderen door de jaren. Op bepaalde momenten in de tijd waren de first person shooters enorm populair. Denk aan Timesplitters, GoldenEye, Killzone en Resistance. De laatste jaren zien we die (lijkt het) steeds minder in die vorm. 

De stelling van de week luidt: Er moeten meer ordinaire First Person Shooters komen. 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
29 dagen geleden

Absoluut 100%! Toevallig maakte ik daar al een opmerking over bij het back to the past with Coola. Ik ben dan zelf meer met pc shooters opgegroeid, dus bij mij was het Wolfenstein, Quake, Doom, Half-Life etc.
Maar ook Medal of Honor als serie. Lekker battles uit de 2e wereld oorlog naspelen. Voordat Call of Duty ene ding werd was dit al een geniale serie. Helaas werden mensen WW2 shooter moe en verdween deze serie een beetje.
Qua multiplayer speelde ik vroeger Unreal Tournament 99. Veel met vrienden in ons semi studenten huis, lan weekendjes veel bier en dom ouwehoeren met elkaar. Snelle arena shooters en maar lol hebben met elkaar.

Tegenwoordig is alles coop of multiplayer en games als Warzone en Fortnite zijn absoluut niet mijn ding, heb het geprobeerd maar helaas. Er is helaas te weinig single player nog. Laatst toevallig Evil West wat dan een kruising was tussen ene shooter en hack en slash maar verder mis ik de echte goede single player shooters.

Rainking
29 dagen geleden

Ja! JA! Duizendmaal ja! Ik heb sowieso meer met niet-realistische first person shooters. Doom speelde ik in de jaren ’90 met veel plezier. Ik heb ook best wat lol gehad met 360 degrees shooter Descent. Je noemt in je reactie ook twee spellen die ik erg gaaf vind, Resistance en TimeSplitters.

Van TimeSplitters blijft het jammer dat er nooit meer een nieuw deel gaat komen. Er werd aan een nieuwe game gewerkt, maar dat is alweer geannuleerd. Ook kwamen er een tijdje terug beelden uit van een TimeSplitters spel dat er meer als Fortnite uitzag, maar dat bleek een voorgaand project te zijn. Als het goed is wordt er nog steeds gewerkt aan een fanmade game, genaamd Rewind, maar daar heb ik al een tijdje niets meer van gehoord.

Van Resistance heb ik alleen de eerste game, Fall Of Men, uitgespeeld en die vond ik echt geweldig. Daarna ging ik direct door met het vervolg, maar dat trok me toch wat minder. Jammer, want ik heb het idee dat de derde game juist weer hartstikke leuk is. Daar heb ik de multiplayer zelfs nog van gespeeld, wat ik nog wel geinig vond.

F.E.A.R. wil ik ooit nog eens voor gaan zitten. Met name de eerste game schijnt echt geweldig te zijn. Unreal start ik zo af en toe nog wel eens op. Daar heb je goeie community patches voor, zodat je het op huidige systemen met hogere resoluties kan spelen. Niet dat ik erg ver kom, maar het begin vind ik altijd wel tof.

Afijn, meer van dat soort spellen graag. Er was een periode dat ze alleen maar first person shooters leken te maken, maar dat is ondertussen alweer twee generaties geleden.

Laatst bewerkt 29 dagen geleden door Rainking
velocityx
velocityx
28 dagen geleden

In mijn tijd waren Wolfenstein, Doom, Quake, Unreal Tournament populair.

CarnifeX
27 dagen geleden

Heb er veel gespeeld. De oude CoDs, half-life etc. Ik heb me er altijd goed mee vermaakt, maar mis het niet echt.
Ik speel nu fallout 4 nog een keer. Eigenlijk ook een shooter, maar dan met nog veel meer elementen. Vind dat op dit moment leuker dan een straight forward shooter.

coola
29 dagen geleden

Zoals je in mijn Back to the Past artikelen kan lezen ben ik vroeger aardig fan geweest van het first person shooter genre. Maar ergens along the way is er iets fout gegaan en ben ik er telkens minder van gaan houden. Een CoD of een BF is niet mijn cup of tea.

Maar dat gezegd hebbende, als er ooit weer een first person shooter in de trant van Mortyr of soldier of Fortune 1 en 2 word gemaakt dan ben ik er wel wakker voor te maken. Dus in dat opzicht ben ik het wel eens met deze stelling.

Screenshot Sunday #153

Wat lezen we dit weekend? 4 en 5 mei