in , , , ,

Stelling van de week: Er zijn te weinig 1st party titels voor PS5 in het vooruitzicht

Deze week een dagje eerder vanwege de drukte: de stelling van de week!

Met de langverwachte release van Marvel’s Spider-Man 2 van vorige week, heeft Sony wederom een sterke first party game uitgegeven. Hier zal menig gamer zich lang mee vermaken, maar wat komt er nog meer aan uit de stal van Sony?

We weten dat we nog een Wolverine krijgen en ontwikkelaars als Naughty Dog en Guerilla Games zijn ongetwijfeld met iets moois bezig, maar op dit moment weten we daar niet al te veel van.

Vandaar de stelling: Er zijn te weinig 1st party titels voor PS5 in het vooruitzicht

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
1 maand geleden

it’s first party and i cry if i want to, cry if i want to….
hahaha t schoot me te binnen.

Ik ben geen moderne gamer. ik zeg niks nieuws. maar niets wat er nu uit is dat enkel new gen is, trekt me. ik blijf lekker bij xb1/ps4 en alles ouder dan dat 😀
maar, eerlijk is eerlijk, ik had sneller enkele titels verwacht die me zouden laten twijfelen. beter voor de beurs dat dat niet zo is natuurlijk 😉
tot zover mijn irrelevante bijdrage :p

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden

Zelf ben ik wel een grote playstation fan, maar ik moet je wel gelijk geven. Veel is er niet bekend, toch voor mij. Erg vind ik dat niet, ik vind het net heel lastig als iets veel te vroeg aangekondigd wordt en de wachttijd tot de uiteindelijke release enorm lang is.

Daarnaast loop ik altijd wat achter. Ik speel bijna nooit een spel op release. Het is een pak goedkoper en heel wat bugs zijn vaak gefixt. Zelfs als er inderdaad lang gewacht moet worden houdt mijn backlog me wel nog zoet.

Lavalera
1 maand geleden

Helemaal eens met de stelling. Dit jaar was het alleen Spiderman 2 en voor de rest staat Wolverine op de agenda en de live service games. En dat is alles wat we weten. Nou is het zo dat er laatste jaren games complexer zijn geworden, ze duren langer om te maken. Maar dan nog horen we weinig over de single player spellen waar Sony zo bekend om staat. Zelf zou ik graag Ghost of Tsushima 2 zien en ben benieuwd of Sony ook ideen heeft voor kleinere games tussendoor. Als je kijkt naar bijvoorbeeld een HiFi Rush dat zijn type games wat misschien geen consoles verkoopt maar wel leuk is voor de mensen die al in het ecosysteem zitten. Ben benieuwd waar ze mee komen . Gelukkig heb ik alle consoles dus heb veel keuze in wat ik speel en mijn favoriete games zijn meestal niet exclusive dus zo erg is het niet. Maar ja Sony kan niet achterover leunen en maar blijven cashen op het verleden

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ja dat is altijd een beetje het nadeel aan console exclusives. En ook al is HiFi Rush geweldig het is geen system seller waar je even een Xbox voor koopt. Maar het laat mensen wel de ogen open houden voor Xbox of er niet meer voor ze uitkomt. En wat dat betreft hoop ik op meer van dat soort gamer games, dan trek je veel meer mensen naar ene Xbox of pc toe.

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ook al is het geen system seller, Hi-Fi Rush zal ik toch wel meepikken als ik een keer zo ver ben om een asbak (sorry) aan te schaffen.

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Haha ik ben het inmiddels wel gewend dat je het een asbak noemt en snap de vergelijking wel hoor. Ze moeten meer van dat soort knallers gaan hebben. Hopen op Hellblade 2 en Avowed volgend jaar maar dan. Ik gun het Xbox enorm om ook succesvol te zijn. Goed zr hebben jarenlang aangemodderd, maar de laatste jaren gaan ze toch de goede kant op en dan hoop ik dat meer mensen een winkel inlopen om ook ene Xbox te kopen naast de ps5 en of switch.

Don Carpaccio
Don Carpaccio
30 dagen geleden

Helemaal met je eens!

De PS4 had een moeizame stap (imo), maar eindigde met een geweldige line-up en een pracht van een game (The Last of Us Part 2). Maar ik vond toen al dat ze te veel voort borduurde op de PS3 successen. Inclusief remasters.

Om het dan even over de PS3 te hebben: die generatie beschouw ik als het hoogtepunt van PlayStation (en zijn partners). De start van hun handelsmerk: verhalen vertellen. Er werden nieuwe IP’s bedacht en vaak in twee- of drievoud. Uncharted, Resistance, inFamous, The Last of Us, etc. En oude games werden naar een hoger niveau getild: Killzone, Ratchet and Clank, etc.

De PS5 laat gewoon het algemeen probleem zien dat het maken van games langer duurt dan voorheen en dat het verdomd moeilijk is om innovatief te blijven. Eens je het hoogtepunt bereikt hebt, is het moeilijk die te houden. De PS4 werd maar al te graag een console voor de mainstream genoemd. Vooral door fanboys en haters van de andere partijen, maar ze hadden ergens wel gelijk. En dat zien we nu met de PS5. Weinig durf, teren op successen van vorige generatie(s), Call of Duty, FIFA en veel heruitgaven. Dus ik hoop dat de aankoopwoede bij zijn grootste concurrent een soort kwalitatieve aardverschuiving veroorzaakt. Sony moet zich minder gaan focussen op de mainstream, laat dat maar over aan Microsoft. Ze moeten hun focussen op hoe ze ooit uit die dal (PS3 launch fiasco) zijn geraakt en hoe ze toen ze uiteindelijk de populaire Xbox 360 versloegen in sales (exclusives, exclusives en exclusives).

Maar ik zie dat niet gebeuren want Sony verkoopt de PS5 als zoete broodjes.

Rainking
1 maand geleden

Er zitten nog best wat leuke exclusives aaan te komen, maar het meerendeel daarvan is dan weer niet first party, dus ja, het is op zijn minst karig te noemen. Wolverine kan nog wel tof zijn, al moet ik zeggen dat ik, hoeveel het ook heiligschennis zal zijn, niet zo’n grote fan ben van de kleine haarbal.

Waar ik dan wel weer naar uitkijk zijn Silent Hill 2 Remake, Stellar Blade (voorheen Project Eve) en natuurlijk Final Fantasy VII Rebirth. Silent Hill 2 Remake is niet van Konami, maar van Bloober Team, dus het is nog even wachten naar de kwaliteit van de game. Ikzelf vond The Medium echt hartstikke tof, maar de meningen zijn daar behoorlijk over verdeeld. Stellar Blade ziet eruit als een hele toffe 3D hack & slash met bizarre vijanden. En Final Fantasy VII Rebirth? Is het al 29 februari?

Screenshot Sunday #127

Wat spelen we dit weekend? 28 en 29 oktober