in ,

Stelling van de week: Gamepersonages moeten realistischer en inclusiever.

Afgelopen weken is de bilpartij van het hoofdpersonage Eve uit Stellar Blade in vele podcasts onderwerp van gesprek geweest. Haar rondingen zouden niet realistisch zijn en volgens sommigen misschien negatief kunnen afspiegelen op vrouwen. Niet iedereen heeft immers zo’n figuur. 

De stelling van de week: Gamepersonages moeten realistischer en inclusiever.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 4/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
12 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
coola
1 maand geleden

Aan gezien Eve gebaseerd is op een bestaand model. Vind ik die opmerking zo dom.

Er moeten juist weer meer games komen met personages als Eve

coola
1 maand geleden
Antwoord aan  coola

Ik zie dat er een sneeuwvlokje aanwezig is die mijn mening niet leuk vind

coola
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik zal een ander zijn mening altijd respecteren.

Overigens ik zie oprecht niet wat er seksistisch is aan Stellar Blade. Er is imho niks seksistisch aan die game.

Lavalera
1 maand geleden

Dit is een lastige. Eve is natuurlijk gebaseerd op een Koreaans supermodel, dus het uiterlijk en de proporties zijn niet eens zo heel raar. Het is natuurlijk ook wel een slimme marketing truc. Pak een goed uitziende dame en stop deze in de game en hordes mannen zullen hun hormoon niveau’s omhoog voelen schieten. Maar daarin schuilt ook juist weer het gevaar. Leuk dat er zo af en toe dit soort vrouwen in een game zitten, maar je ziet ook gelijk dat er als er een iets gemiddelder uitziende vrouw in een game zit er gelijk weer ophef over is.

Zo heb ik genoeg dingen langs zien vliegen over Aloy in Horizon Forbidden West en Mary Jane uit Spiderman 2. Deze zouden “te lelijk” zijn. Vrouwen in games hoeven niet allemaal het type supermodel te zijn, dan krijg je juist het probleem dat mensen het als ideaalbeeld gaan zien zoals het ook al zo goed beschrijft. Een game is natuurlijk over het algemeen fantasie en niet gebaseerd op het echte leven, maar er zijn toch mensen die hier op een andere manier naar kijken. Hetzelfde met film/serie karakters. Dus dat het iets diverser en realistischer mag ben ik het helemaal mee eens. Maar dan niet met alleen maar bodybuilders en supermodellen, maar ook met Jan en Truus van de hoek zeg maar. Een karakter hoeft niet altijd gelijk geseksualiseerd te worden of altijd maar “stoer” te zijn.

Je moet alleen wel uitkijken dat je niet doorslaat in je inclusivisme. Niet het doen om het doen. Het moet passen en vooral niet geforceerd zijn.

CarnifeX
1 maand geleden

Ik hou van mooie billen en heb dan ook niet snel last van characters met mooie billen.
Maar als de billen het enige zijn wat een personage “interessant” maakt, dan haak ik snel af.

Ik wil vooral goed geschreven characters. Ellie vind ik een goed voorbeeld. Zij is een heel goed geschreven character, die toevallig lesbisch is. Op geen enkel moment heb ik mij hieraan gestoord. Haar geaardheid was maar een onderdeeltje van een interessant persoon.
In deel 2 heb je Lev, die een jongen wil zijn en zijn/haar hoofd kaal scheert. Dat was het hele personage. Verder niks boeiends te melden. Dit vind ik dan een heel suf character en ik geloofde dan ook voor geen meter, dat een hele groep op zo’n personage jaagt en heel veel manschappen opoffert voor iemand met een kale vleespet.

Ontwikkelaars ga goeie personages schrijven en dan maakt het niks uit wat hun kleur, geslacht of geaardheid is. En als je dan een goed geschreven vrouwelijk personage maakt, zet er een paar mooie billen op. Ik hou van mooie billen.

CarnifeX
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

De aflevering van Bill vond ik de mooiste van de hele serie. Deze aflevering week een beetje af van het spel en voelde daarom minder bekend en ik vond het een mooi geschreven verhaal over een loner die in zo’n wereld een partner vindt. Dat de partner een man was vond ik geen probleem, omdat Bill en Frank goed uitgediepte characters waren in die aflevering.

Rainking
29 dagen geleden

Weet je? Dat hangt er voor mij maar net vanaf hoe het wordt aangepakt. Je ziet het met verschillende soorten media op het moment. Naast games, komt het ook voor in films en comics. Uit die laatste ga ik even een voorbeeld plukken waar ik totaal geen probleem mee heb.

In september 2011 rebootte DC Comics (jeweetwel, die van Superman en Batman) zo goed als hun hele wereld. De nieuwe continuity werd The New 52 genoemd. Van slechts een paar comics bleef de continuïteit intact (wat ook weer voor kopzorgen zorgde). Het was hun eerste reboot sinds 1985, wat meestal post-crisis genoemd werd, naar de event Crisis On Infinite Earths. De periode van 1985 tot 2011 lees ik zelf het liefst, maar dat terzijde. Één van de nieuwe comics van The New 52 was Earth 2. Logischerwijs speelde dit zich af op een alternatieve aarde, een andere dimensie dus. Tot het team in dat boek behoorde Alan Scott, een Green Lantern. Die naam was niet nieuw, want Alan Scott was zelfs de eerste Green Lantern die gepubliceerd werd, waaaaaaay back in de jaren ’40 van de vorige eeuw. In de loop van de tijd zou hij een zoon en een dochter krijgen, die later zelf ook superhelden zouden worden. Terug naar Alan Scott van Earth 2. Die Alan Scott was homo. Hij zou dus nooit op dezelfde manier kinderen krijgen als de originele Alan Scott, als ze überhaupt één of meerdere verhalen zouden schrijven over zijn eventuele voortplanting. Hier had ik geen probleem mee, want het was niet dezelfde Alan Scott.

Een game karakter dat totaal niet populair is waar ik ook geen probleem mee heb (qua design) is Forspoken’s Frey. Ik vind die er best leuk uitzien, eigenlijk. De dialogen schijnen een stuk minder te zijn, maar ik heb er nog niet superveel van gespeeld. Als ik zuiver praat over het uiterlijk vind ik die wel tof.

Over to the big one. Eve van Stellar Blade. Heb je de bewegingen gezien die ze allemaal uitvoert? Die ga je niet uitgevoerd zien worden door Trigglypuff. Mocht je dat niets zeggen, dan bied ik hierbij mijn excuses aan terwijl ik deze YouTube video link.

https://www.youtube.com/watch?v=BY1H1rZL53I

En ik kan dat makkelijk zeggen, want ik heb mezelf gezien in een video over de retro beurs in Tilburg van laatst en wat ik zag beviel me voor geen meter.

Back to the Past with Coola deel 8

Wat spelen we dit weekend? 27 en 28 april