in , , ,

Stelling van de week: Ik ben blij met de nieuwe PS5-modellen

Sony kondigde gisteren de nieuwe modellen van de PlayStation 5 aan. De nieuwe, compactere modellen verschijnen ergens in november en zullen de oude modellen gaan vervangen.

Wederom zal er een digitale en een diskversie uitgebracht worden. De prijzen zijn respectievelijk EUR 449,99 en EUR 549,99. De diskdrive zal ook los verkrijgbaar zijn voor EUR 119,99 en is te koppelen aan de digitale editie. Als je de console rechtop wil zetten, dan zul je er een aparte standaard voor moeten kopen. Deze zal EUR 29,99 gaan kosten.

De SSD van de console zal van 865 GB naar 1 TB gaan. Verder zal de console nu uit vier verwisselbare panelen bestaan, waarvan de buitenste twee glimmend zijn en de andere twee mat. Het apparaat zal ook iets lichter zijn dan de huidige kolos.

De stelling voor deze week: Ik ben blij met de nieuwe PS5-modellen

Leuke post? Drop een hartje

Score: 2.8/5 volgens 9 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
21 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
1 maand geleden

ik moet eerlijk zeggen, ik ben totaal niet in de markt nog voor de nieuwe generatie consoles. alles dat ik er evt op wil spelen kan ook op eerdere consoles. maar goed, ik ben geen moderne gamer. ik ben ook geen moderne man. ik ben dan nog wel een man. nog net. volgens wikipedia voldoe ik aan de eisen 😉

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Hahaha, net een voldoende is ook een voldoende.

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

kijk, dat zijn rake woorden 😉

adutchman
adutchman
1 maand geleden

Ik heb net zwarte plates voor mijn ps5 gekocht dus ga zeker niet voor de slim. Als er een ps5 pro komt dan ga ik daar wel voor, mits de prijs een beetje ok is. Ik las ook dat de oude ps5 te krijgen is zolang de voorraad strekt dan vind ik de slim wel een mooi ding als vervanging.

Laatst bewerkt 1 maand geleden door adutchman
adutchman
adutchman
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik twijfel ook of de pro meteen ga halen. Ik denk dat de nieuwe Nintendo ongeveer op hetzelfde moment gaat uitkomen, dus dan ga ik daar eerst voor. Kan ik ook mooi de afwachten of de upgrade het wel waard gaat zijn. Moet zeggen dat ik bij de ps4 pro een beetje teleurgesteld was.

Lavalera
1 maand geleden

Een beetje 2ledig hoe ik erover denk. Ik heb al zo’n koelkast naast mijn tv staan dus een 2e slim model doet voor mij niet zo veel. Maar als ik dit zo lees zitten er toch wel een aantal haken en ogen aan dit nieuwe model.

Als eerste het moeten betalen om je console recht op te kunnen zetten. Een beetje raar in mijn ogen. Door het design is rechtop zetten logischer dan plat leggen. Hij neemt te veel ruimte in als je hem plat legt en omdat de zijkanten niet plat zijn zou ik het niet vertrouwen om hem zo op de zij te leggen. En dan nog de losse diskdrive. Ik snap hem even niet. In de tijd van de schaarste kan ik het me nog voorstellen dat je een digitale hebt gekocht omdat die beschikbaar was maar je liever een diskmodel wou. Maar nu? Je kiest neem ik aan toch nu bewust voor een model met disk voor als je nog fysiek games koopt en de digitale versie voor de digital only mensen? Ik heb zelf het digitale model en kan me niet voorstellen dat ik een diskdrive aan zal willen sluiten op mijn PS5. Ik heb bewust voor een digitale versie gekozen en wil dat ook zo houden. Vraag me dan ook een beetje af wat het nut ervan is en heb het nog niet kunnen beantwoorden,

Maar ja voor mij is dit dus niet echt relevant omdat ik al een PS5 heb en niet van plan ben om er nog 1 aan te schaffen. Dus ik heb er wel een mening over maar ik kan niet zeggen dat ik er “blij” of “niet blij” mee ben daarom.

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ja precies, ik snap de mensen die physical only doen ook maar al te goed hoor. Of je verzamelt dingen of zoals jij die ze door verkoopt of het gevoel hebben van eigendom. En de limited edition die je soms ziet van games zijn prijzig maar toch ook best wel gaaf, maar inderdaad vooral fysiek. Dan is dat inderdaad nog wel een optie zoals je zegt ja. Daar had ik even niet bij stil gestaan.
Ik zit pas sinds deze generatie echt aan de console. Daarvoor was het pc gaming waar praktisch niet meer met disks gewerkt wordt. Daarnaast met Spotify en Netflix etc is daar ook al veel digitaal. Het is zoals je zegt ook vooral gewenning.

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Oh, ik draai nog steeds cd’s, al is het meer in de auto dan thuis. Afgelopen weekend heb ik disc 2 van Ben Liebrand’s italo disco mix nog een paar keer rond laten gaan.

https://www.youtube.com/watch?v=gJypMCfUJ84

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

sorry maar er zijn mensen opgepakt voor het delen van betere muziek. ik zou hiermee uitkijken, marco borsato hebben ze (geloof ik) om die reden ook tot een strafzaak vervolgd. en als het om een andere reden is zou het (ook) hiervoor moeten zijn!

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Kunstschilder1987
Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

I regret nothing.

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

you should… you should…

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Ik zet ‘m gewoon nog een keertje op.

Rainking
1 maand geleden

Het uiterlijk van de digitale versies is me om het even, maar als je de disc editions vergelijkt, dan vind ik de originele versie een stuk mooier. Dat komt doordat ik de hoek voor de disc drive te hard vind. Bij het eerste model loopt dat met een mooie glooiing opzij.

Ja, ik heb er even aan moeten wennen, maar ik heb het ook nooit een lelijke console gevonden. Ik noem ‘t altijd gekscherend The Avengers Tower. En ik snap ook wel dat de Xbox Series X een stuk functioneler van vorm is, maar ik vind het ook weer geen identiteit hebben, vandaar dat ik het altijd heb over de asbak.

Het komt nog lang niet in de buurt van de PS3 Superslim, maar ik vind het design geen vooruitgang. Nou gaat het natuurlijk meer om de interne veranderingen, zoals het stroomverbruik en het geluid dat-ie produceert en in dat opzicht schijnt het wel beter te zijn.

Dus blij? Nee, niet speciaal. Mocht mijn huidige PS5 de geest geven en ik er zo’n nieuw model voor in de plaats moeten aanschaffen, dan zou ik er wel een “We have PS5 at home” gevoel bij krijgen, alsof het zo’n chinese knock-off console met 300 Famicom en NES roms is.

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Toch!?

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik weet nog toe ik begin vorig jaar dat ding binnen kreeg dat ik schrok van het formaat. Had de verhalen wel gehoord over hoe lomp het was maar had er nog geen 1 live gezien. TOen ik de doos uitpakte had ik gelijk zoiets van WAT EEN KOELKAST. Inmiddels ben ik wel gewend aan dat lompe ding naast de tv, maar voor een schoonheidsprijs komt die absoluut niet in aanmerking nee.
Wat dat betreft ben ik het ook met je eens dat de Xbox modellen wat beter zijn qua vormgeving. Ik heb zelf de kleinere Series S en in mijn TV meubel staat die bij de dvd speler en het tv kastje en door de vorm en formaat is dat niet echt een afwijking tov de andere apparatuur die je vaak bij je TV hebt. Maar goed we moeten het er maar mee doen he omdat we toch wel echt ook die PS5 willen hebben haha.

Screenshot Sunday #125

Wat spelen we dit weekend? 14 en 15 oktober