in , , , ,

Stelling van de week: Lara Croft is nog steeds het tofste vrouwelijke gamepersonage

Tegenwoordig is het de normaalste zaak van de wereld dat een hoofdrolspeler van een videogame een vrouw is. Vroeger kwam dat in mindere mate voor, maar ik denk dat iedereen en zijn grootvader het vroeger wel erg  tof vond dat ze Lara Croft mochten besturen in Tomb Raider. Een stoere, dappere, sterke en (als je de hoekjes wegdenkt) sexy vrouw. Daarna volgden er velen anderen waarbij dat laatste aspect steeds wat minder belangrijk leek te worden   

Stelling van de week: Lara Croft is nog steeds het tofste vrouwelijke gamepersonage

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
17 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
velocityx
velocityx
1 maand geleden

Ik denk als eerste aan Bayonetta. Ik ben van fan Kassandra (AC), Yuna (FF). En natuurlijk Tiny Tina.

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  velocityx

Tiny Tina had ik nog niet eens ana gedacht. Maar inderdaad dat is ook een toffe. Vooral door het voice werk van Ashley Birch. Die doet echt geweldig voice werk ook haar Aloy vind ik echt super.

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  velocityx

Toevallig begin deze week Bayonetta 3 gekocht. Dat was de enige die ik nog miste.

Lavalera
1 maand geleden

Lara Croft blijft voor mij super speciaal. Als jonge man maakte de sterke stoere Lara al indruk op mij en dat doet ze anno 2024 nog steeds . Ik heb de meeste Tomb Raider spellen ook wel gespeeld en de remaster van 1,2 en 3 heb ik ook in mijn bibliotheek toegevoegd. Als ik denk aan super tof vrouwelijk hoofdpersonage dan ja komt Lara Croft als eerste in mijn hoofd op.

Gelukkig zijn er tegenwoordig zoveel andere toffe vrouwen rollen. Aloy (Horizon serie) is ook een tof personage. Beetje einzelganger en snobby maar staat haar “mannetje” wel.
Kassandra (AC Odyssey) is ook echt een ijzersterk personage. De heldin is stoer moedig en qua pixels een plaatje.
En zo kan ik er nog wel een paar opnoemen. Maar geen van allen haalt het bij Lara Croft in mijn ogen. Dat kan nog wel veranderen maar voorlopig blijft ze mijn nummer 1

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Aloy is er zeker eentje die bij mij ook erg hoog zou eindigen. Ik moet Forbidden West nog steeds spelen, maar in Zero Dawn vond ik haar geweldig. Goeie keus.

CarnifeX
1 maand geleden

Lara Croft is zeker een tof hoofdpersonage, maar of ik haar de tofste vind weet ik niet. Ik vind Ellie dan denk ik toch toffer.
Lara is wel de eerste waar ik aan denk bij een vrouwelijke personage. Waarschijnlijk omdat we elkaar al sinds 96 kennen en al heel wat avonturen hebben beleefd.

Andere favorieten: aloy uit horizon, karlach uit bg3 en ripley uit alien isolation

Rainking
1 maand geleden

Ik ben altijd wel fan geweest van Lara. Er waren daarvoor al wel vrouwelijke personages in games geweest (Samus, anyone?), maar zij werd echt gepresenteerd als een sexy actieheldin. En hoe leuk ik de oude spellen ook vind, ik vind haar karakter, looks en gameplay van de nieuwe reeks toch leuker, denk ik. Het verhaal van de reboot uit 2013 blijf ik hartstikke gaaf vinden.

En hoe tof ik Lara ook vind, zelf zou ik toch eerder gaan voor Cammy van Street Fighter. Chun-Li was er eerder, maar Cammy is al jaren mijn go-to. Het toffe van haar move set vind ik dat ze voornamelijk kicks gebruikt. Dat vind ik altijd meer hebben dan punches. Om diezelfde reden vind ik Black Canary in Injustice 2 ook erg tof. Wat ik ook een beetje ‘tegen’ Chun-Li heb is dat dat een charge character is. Die moves vind ik minder leuk om uit te voeren. Cammy vliegt supersnel de arena rond door haar Spiral Arrow en Cannon Spike.

comment image

En omdat ik schaamteloos ben, mik ik hier gewoon nog even een video met Cammy on Cammy action, waarin een vriend en ik uitvechten wie de grotere Cammy simp is, lol.

https://www.youtube.com/watch?v=4a2NkiRq1Y8

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Rainking
Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Ik ben het helemaal met je eens over de nieuwste Tomb Raider games. Ik heb nou ook een stukje van de remastered trilogie geprobeerd maar Shadow/Rise/Remake voelen beter dan die oude games. De besturing van die oude games was ook vreselijk als ik nou de oude tank controls probeer haha.

Cammy moet ik nog steeds een keer proberen te spelen. Ik heb SF 6 nog wel geïnstalleerd het is een beetje een zijspel voor als ik zin heb in rammen l, dus heb nog niet zo genoeg over haar te zeggen als karakter, maar ga het eens proberen de komende dagen.

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Ryu en Ken zijn voor veel mensen karakters waar ze goed mee kunnen spelen en ik noem Cammy soms een een Ryu/Ken met kicks. Redelijk makkelijk uit te voeren en een personage die lekker vlot is. Ik speel dan ook al sinds Super Street Fighter II: The New Challengers met haar, dus dat is ondertussen al zo’n dertig jaar.

Ik vind het altijd wel grappig dat de nieuwe Tomb Raider reeks het een beetje van Uncharted gejat heeft, terwijl dat juist weer zijn inspiratie van de oudere Tomb Raider games gehaald heeft.

Rainking
1 maand geleden

Naast Cammy wil ik ook even een karakter in de spotlight zetten waar je mogelijk nog nooit van hebt gehoord. Rynn is de hoofdpersoon van de Drakan games. The Order Of The Flame op de PC en The Ancients’ Gates op de PS2. In het eerste deel plunderen nare wezens haar dorp en ontvoeren haar broertje. Tijdens haar avontuur ontmoet ze de draak Arokh, waar ze op kan rondvliegen. Gedurende de levels varieert de gameplay. Soms moet ze grotten in, die te krap zijn van Arokh en andere keren heeft ze hem nodig om de lucht te ontdoen van vijandelijke draken. Dit was één van de eerste spellen die ik kocht nadat ik rond de eeuwwisseling mijn eigen nieuwe PC kreeg. Als ik me niet vergis heeft de community deze game gepatched zodat die nog steeds op nieuwe computers te spelen is, ook al is het spel meer dan twintig jaar oud. Ik krijg nu wel de neiging om de schijf in de computer te stoppen om naar de muziek te luisteren.

comment image

Dit nummer vond ik altijd wel lekker.

https://www.youtube.com/watch?v=GFtx2mUMl2Y

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Rainking
CarnifeX
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Nog nooit van gehoord. Ziet er uit als iets wat ik destijds heel vet zou hebben gevonden. Weet je of het vandaag de dag nog een beetje te doen is, of is het alleen nog leuk als je nostalgie goggles hebt

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Qua visuals doet het eerste spel nog wel aan de originele Tomb Raider games denken, al had het geen tank controls, doordat je gewoon met muis en toetsenbord kan spelen. Voor zover ik me kan herinneren heb ik destijds een PC controller gekocht, waar ik dat ook mee gespeeld heb. Vergeleken met tegenwoordig zal het vast wel een beetje achterhaald zijn, maar toen heb ik er veel plezier van gehad. Het vervolg ben ik nooit ver mee gekomen, maar ik vond het toen wel tof om te zien dat een wat minder bekend spel dat ik leuk vond een vervolg kreeg.

Review: Slay the Princess

Wat spelen we op mijn verjaardag? En de zaterdag en zondag erna?