in , , ,

Stelling van de week: mobiele games zijn nooit zo leuk als pc- en consolegames

De Resident Evil 4 Remake en Resident Evil Village werden onlangs aangekondigd voor de nieuwe Iphones. Het nieuws vandaag meldt dat Resident Evil 4 Remake zo’n 70 euro zal gaan kosten in de app store. Een flinke smak geld voor een mobiele game.

De stelling van de week luidt: mobiele games zijn nooit zo leuk als pc- en consolegames.

 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 3 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
2 maanden geleden
Antwoord aan  Luigi1985

ik heb heel kort een paar space shooters geprobeerd, wat wel aardig werkt met een touchscreen. maar verder trekt t mij totaal niet. dan pak ik liever een emulatie handheldje.
geld ga ik daar niet aan uitgeven, en de reclame brengt me ook weer gauw naar retro of console games.
Op football manager na ben ik dan ook geen pc gamer, maar dat terzijde. heeft ook met mn setup te maken in huis.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
2 maanden geleden

Ik ben totaal geen fan van de typische mobiele game dat free to play is maar dat probeert geld te verdienen op andere manieren. Pay to win, reclames, werken met een aantal levens dat met geld of tijd wordt aangevuld, onmogelijke difficulty spikes, …

Maar zeker niet alle spellen zijn slecht. Zo is er Slay the Spire waar ik helemaal weg van ben. Ik kan het iedereen aanraden. Zelf leerde ik het spel door playstation Plus kennen. Het is een Rogue-like deckbuilder. Ik wou het ook in the go kunnen spelen dus kocht ik het daarna voor mijn phone. Het spel is eenvoudig op te nemen voor een halfuurtje, heeft geen hoge technische vereisten en is perfect op touch screen te spelen. Ik denk dat ik in totaal al gemakkelijk 200 uur in dat spel heb gestoken en 3/4de daarvan zal de mobiele versie zijn. 10 euro voor 150 uur speelplezier zonder al die typische mobiele geldklopperij is het meer dan waard!

Ik ben er zeker van dat er nog games zijn die heel goed tot hun recht komen op het mobiele platform. Maar ik betwijfel sterk dat resident evil daar 1 van is.

Michael-Raymond-Clayton
2 maanden geleden

Wie kan het daar nu mee oneens zijn? Natuurlijk zijn er best wat leuke mobiele games uitgekomen, maar ze blijven in de kern doorgaans toch heel beperkt. Logisch ook met de beperkte hardware (zowel qua snelheid/geheugen als qua bediening).

Maar goed, wat is ‘leuk’? Er zijn zat casual gamers die veel plezier beleven aan candy crush en Wordfeud etc. Maar niet moeten denken aan uren achter een console of pc. Maer goed, de kans dat die mensen op dit forum actief zijn, is niet zo groot. Ik verwacht dus geen schokkende uitslag op deze stelling 🙂

Lavalera
2 maanden geleden

Het ligt er natuurlijk een beetje aan welke mobiele games je bedoelt en voor welke publieksgroep. De meeste mobiele games zijn free 2 play games met microtransacties waar je u tegen zegt (en dan klagen mensen over PC/Console games met MTX, die hebben vast nog nooit een mobiele game gespeeld haha), Candy crush is dan wel de bekendste in dit geval. Een mobiele game die jaarlijks meer opbrengt dan bijvoorbeeld Call of Duty, door al de mensen die levens kopen en dergelijke in dat soort spellen. Het handige van dat soort spellen is dat je het vaak even snel tussendoor kan doen. Zelf heb ik bijvoorbeeld jarenlang Summoners War met vrienden gespeeld. Dat is in principe een soort gacha game met pve en pvp elementen. Je legt je telefoon naast je neer tijdens het werken en drukt zo af en toe op een knopje, zeker als er autofarming in zit en doet de manual dingen even ‘s avonds als je op de bank zit. Dus voor de mensen die even simpel tussendoor en casual willen gamen zijn de typische mobiele games wel een uitkomst.

De multiplatform games snap ik wel dat die steeds meer uit gaan komen op mobiele apparaten als telefoons/tablets. Een mobiele telefoon is al jaren niet meer een apparaat waar je alleen maar mee kan bellen, maar een combinatie tussen een apparaat waar je mee kan bellen, fotograferen en dus ook gamen. Er zijn steeds meer foefjes waarbij je je telefoon kan gebruiken als handheld game device, waardoor het net is alsof je op je switch, steam deck etc speelt. Naast de streamingsdiensten, die al vaak gebruikt worden op dit soort apparaten zie ik in de toekomst wel meer games op dit soort platformen uitkomen. Als je ziet dat een switch vooral handheld wordt gebruikt en een steam deck ook enorm populair is zie je al snel dat het logich is voor bedrijven om ook steeds meer in te zetten om games op android en ios uit te gaan brengen. Als ik naar mezelf kijk zit ik ook het liefste met een controller of toetsenbord en muis op de bank voor de tv te gamen, maar als ik in de trein zit vind ik het ook wel eens fijn om te kunnen gamen. Dus ik twijfel nog wel eens om een controller op mijn mobiel te koppelen via bluetooth of toch een steamdeck te kopen. Maar ja aangezien ik niet zo supervaak met de trein meer ga en weinig reis heb ik zelf nog niet echt het nut gezien van het aanschaffen ervan. Zeker aangezien de batterijduur van die apparaten zo kort is dat je er maar naar hoeft te kijken of het apparaat is al leeg bij wijze van spreke, Dus voorlopig is mijn antwoord dat het op een mobiel apparaat voor dit soort games zeker nog niet zo leuk is, maar in de toekomst kan dit wel veranderen.

aRc
2 maanden geleden

Veel spellen heb ik niet gespeeld op een smartphone, op een paar uitzonderingen na. Rayman Fiesta run en Deus ex Go op een Windows phone (Lumia 1520).
Dat vond ik zelf nog best wel geinig om tussendoor te doen.

Later toen de Windows telefoons echt op sterven na dood waren de overstap gemaakt naar Android, en daar maar een spel voor gekocht en dat is Ace Attorney :Spirit of Justice.
Dit was op basis van prijs, in de e-shop van Nintendo was die nog altijd iets van €30 zonder de extra verhaal DLC. En de complete versie was €20 voor Android.

En aangezien dit meer een interactief boek betreft werkt het goed op een smartphone.

In de android store heb ik wel is iets gratis geclaimd maar meestal was dat niet z’n daverend succes dat ik er nog herinneringen aan heb.

Maar ik vermoed dat er zeker veel potentie is voor spellen op een smartphone, ze worden steeds krachtiger en je hebt het in principe toch al bij je. En het koppelen van een controller via bluetooth werkt eigenlijk prima.

En zover ik mee krijg is de markt in Azië veel groter voor mobiele spellen.

Rainking
2 maanden geleden

Het ligt sowieso aan de game en de type speler, maar persoonlijk heb ik er nooit veel mee gehad. Ook ik zit liever op d ebank met een controller in de hand, kijkend naar een groot scherm. Er zijn echter twee spellen die ik met best wat plezier gespeeld heb op mijn telefoons.

De eerste daarvan is Fruit Ninja, de behendigheids game waarin je snel fruit moet slicen en bommen moet negeren. Ik heb dit op meerdere mobieltjes gespeeld. Bij mijn eerste telefoon waarop dat kon, kwam ik erachter dat ik een simpelere versie speelde ofzoiets, omdat er bij nieuwere of betere mobieltjes meer kon. Heel apart. Ik vond het gewoon leuk om het tussendoor zo af en toe te spelen.

De andere game is een ander verhaal, want die heb ik nog best veel gespeeld. Dat was namelijk Hearthstone, de online kaart game gebaseerd op World Of Warcraft. Als ik me niet vergis kwam dat eerst op mobiel uit en later op PC. Op een gegeven moment speelde ik beide versies regelmatig door elkaar. De PC versie thuis en de mobiele versie in de pauzes op het werk of in de bioscoop tussen de films door. Ik ben er nooit echt goed in geweest, maar ik vond het wel een hartstikke leuk spel. Het is wel een beetje een dumbed down versie van de World Of Warcraft trading card game, maar het was wel lekker gestroomlijnd. Mocht je van (World Of) Warcraft en kaartspellen houden, dan is dit wel een leuke om te spelen. Misschien dat ik het nog een keer oppik, maar misschien ook niet.

GameForce beurs utrecht 07|08 oktober

Vrolijk kerstfeest voor al mijn leden van inside.gamer.nl/