in , , , ,

Stelling van de week: De toekomst van Nintendo ligt niet bij hardware

Microsoft komt de laatste tijd vaak in het nieuws vanwege de diverse overnames die het bedrijf doet in de game-industrie. In uitgelekte documenten fantaseert Phill Spencer over de overname van Nintendo. De gamegigant uit Kyoto zou volgens Spencer geen toekomst hebben in gaming hardware. Tijden veranderen natuurlijk en misschien heeft Spencer hier gelijk, maar wat vinden jullie?

De toekomst van Nintendo ligt niet bij hardware.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
8 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Dragon_Martin
Dragon_Martin
2 maanden geleden

Leuk initiatief, die wekelijkse stellingen!

In mijn ogen heeft Nintendo net de meest rooskleurige toekomst wat hardware betreft!

Microsoft zet al jaren in op de game pass. Hierbij maakt het weinig uit of je een pc of Xbox hebt. Een goede positie als je ziet dat streamen van entertainment steeds meer de norm wordt.

Sony blijft inzetten op de exclusives maar deze worden steeds meer ook naar pc gebracht.

Daarnaast wordt het onderscheid tussen consoles en pc’s steeds kleiner. Consoles krijgen meerdere versies dus het is niet meer zo dat je de 6-7 jaar met 1 console de beste ervaring blijft hebben. Daarnaast moeten deze consoles ook constant voorzien worden van updates.

Wat doet Nintendo in de tussentijd? Zijn ding, zoals dat het bedrijf altijd al deed. Ze hebben zeker niet de krachtigste hardware, maar succesvol zeker wel. Ze blijven goede exclusives uitbrengen met hun iconische personages zoals Zelda en Mario. Waar Sony de handheld consoles heeft opgegeven, weet Nintendo hoe het aan te pakken met hun switch. Waarschijnlijk heeft Nintendo al unieke ideeën voor de toekomst maar zelfs indien het niet het geval is kunnen ze nog blijven genieten van het succes van hun switch, dat na jaren nog steeds blijft enorm veel verkopen. Indien er echt een switch 2 zal uitkomen zijn ze weer voor een aantal jaar goed.

Lavalera
2 maanden geleden

Het is een lastig iets. Het is maar de vraag waar gaming naar toe gaat. Wat dat betreft is gaming lastig te voorspellen welke kant het op gaat tegenwoordig. Wie had verwacht dat de abonnementsdiensten als Ps plus, Gamepass en NSO populair zouden worden? Wat gaat Cloud gaming doen? Wat gaat VR doen?

Misschien hebben we over pak em beet 10 jaar helemaal geen consoles meer en doe je alles op je mobiel, of game je direct op je tv/monitor via streaming. En dat is ook een beetje de toekomst die Microsoft voor zich ziet. Als je de verhalen leest en de interviews met Phil Spencer hoort, hoor je duidelijk dat ze op zoek zijn om gamen naar zo veel mogelijk mensen tegelijk te brengen. Als het aan Phil zou liggen zou je bij wijze van spreke zelfs gamepass op een Sony of Nintendo console kunnen hebben. Wat dat betreft snap ik ook wel dat ze enkele jaren geleden op zoek zijn gegaan naar software bedrijven om zon toekomst mogelijk te maken. Zo’n beetje elk bedrijf is wel genoemd in de interne emails die we hebben gezien, waarvan Nintendo er ook 1 is. En als er iets is, waar Nintendo sterk in is, is het wel games maken. En dan snap ik wel dat Phil graag Nintendo in zijn portefeuille wil hebben qua games voor gamepass.

Het is niet voor niets dat een game als Mario Kart 8 nog steeds wekelijks 1 van de best verkochte games is. Zelda, Pokemon, Mario wie kent ze niet? Zelfs de meeste niet gamers kennen deze Nintendo iconen. Zo lang Nintendo blijft doen waar ze goed in zijn komt het wel goed. Qua hardware zal de switch 2 (of hoe ze het apparaat ook gaan noemen) minstens net zo populair worden als de Switch. Nintendo is altijd een beetje geweest van de hit en miss met consoles maar na elke flop kwam er toch weer een succesvolle console uit. Wat dat betreft hebben ze met de Switch goud in handen. Mensen hebben steeds meer behoefte aan mobiliteit en hebben op het juiste moment een handheld console gemaakt, die je net zo makkelijk in je dock zet om op de tv te spelen.

Wat er na de volgende generatie consoles komt? Geen idee. Dat er nog een generatie komt lijkt me wel duidelijk. Maar als je kijkt dat je straks ook op een Eifoon moderne AAA games kan spelen, mobiel internet steeds sneller wordt en handheld devices als de steamdeck etc ook populair zijn is het maar de vraag wat er straks gebeurt met de grote 3. Strijden ze straks nog om de thuis game markt? Tja goede vraag, waar ik geen antwoord op heb helaas.

tranceguy
tranceguy
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

zo popi jopi zijn ps + en Game Pass niet. Sterker, ze zijn gedoemd.

Er gaat namelijk geen reet veranderen en datt is ook niet nodig.

tranceguy
tranceguy
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Weet ik wel zeker van niet. Waar is die gedachte op gebaseerd? Op gebakken lucht dus nee.

Rainking
2 maanden geleden

Ik denk dat Nintendo gewoon z’n eigen ding moet blijven doen. Al een flink aantal jaar zijn het Sony en Microsoft die elkaar te lijf gaan (al delft Microsoft helaas al sinds de Xbox One het onderspit, ik zie graag dat die het wat beter doet, zodat Sony wakker blijft), terwijl Nintendo z’n eigen ding doet. Ok, dat gaat niet altijd goed. Kijk maar naar de Wii U. Die deed het niet zo heel goed, maar als ik eerlijk ben vond ik dat een leuker apparaat dan de Wii. Die ‘fout’ hebben ze ondertussen meer dan goed gemaakt met de Switch, een hybrid console die qua verkopen nog maar iets van 25 miljoen verkopen is verwijderd van de machtige PlayStation 2.

Nintendo heeft z’n eigen IP’s en ik heb het idee dat die er best wat simpeler en speels uit mogen zien. Daarvoor hoef je niet te concurreren met de Sony Avengers Tower of de Microsoft asbak. Ik begreep dat er geruchten waren dat een eventuele Switch 2 ongeveer gelijk zou staan met een PS4 en waarschijnlijk dan ook een Xbox One. Best. Ik heb toch wel het idee dat die games meer draaien om de gameplay en iets minder om de visuals. Daar kan ik me best goed in vinden. Pracht en praal staat bij mij niet bovenaan. Dan heb ik liever dat het soepel loopt en bij de first party games van Nintendo kan het zeker leuke visuals hebben.

Laat ze maar gewoon hardware blijven maken, ook al zal het niet altijd een treffer zijn. Een overname door Microsoft kan ik me sowieso niet voorstellen, want volgens mij hebben beide bedrijven totaal verschillende opvattingen over hoe ze releases en games aan moeten pakken. Afijn, we gaan het zien. Het zou me niets verbazen als de Switch de eerste plek overneemt van de PS2. En hoe groot fan ik ook was van die console, de Switch zou het verdienen.

Ruaidri1981
Ruaidri1981
2 maanden geleden

Nintendo is niet te koop. Nintendo bestaat natuurlijk al meer dan 100 jaar. Het is een Japans bedrijf, het speelt financieel op safe.
Microsoft kan natuurlijk hopen dat Nintendo stopt met hardware, maar Nintendo gaat niet stoppen met hardware maken.

tranceguy
tranceguy
1 maand geleden

Waar is dat op gebaseerd? Gebakken lucht? Stelling is NVT.

Screenshot Sunday #122

Wat spelen we dit weekend? 23 en 24 september