in , , , ,

Stelling van de week: Roguelikes zijn tof

Hoewel ze al vanaf de jaren 80’ bestaan, zijn er de afgelopen jaren behoorlijk wat roguelike games uitgebracht. Games als Spelunky, Returnal en Hades wisten hoge ogen te gooien.

De stelling van de week luidt: Roguelike games zijn tof. 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
9 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
CarnifeX
16 dagen geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik heb hier eigenlijk niets aan toe te voegen. Ik heb er een aantal geprobeerd (meestal via gamepass) en na een aantal keer doodgaan heb ik er geen zin meer in.
Vampire survivors heb ik wel langer gespeeld, maar ik weet niet of je deze onder de roguelikes mag scharen.

Lavalera
16 dagen geleden

Ik neem maar.even aan dat we roguelike en roguelites samen bedoelen, want hetgeen mensen tegenwoordig roguelike noemen is weer roguelite. Officieel is Hades namelijk een lite maar goed dat is even een andere discussie
Roguelik/Roguelite vind ik leuk als even tussendoor, even een half uurtje over? Hoppa Vampire Survivors, Hades, Halls of Torments etc etc. Pick up en play en door de progressie die je boekt per run voelt het als vooruitgang. Avonden achter elkaar zou ik het niet zo snel doen maar voor die snelle runs tussendoor vind ik de wel echt gaaf om te spelen. Maar daar zijn ze denk ik ook vooral voor bedoeld. Nog ff snel een run van game X

Dragon_Martin
Dragon_Martin
15 dagen geleden
Antwoord aan  Lavalera

Wat is het verschil tussen een Rogue like en een Rogue lite precies? Ik dacht dat er bij een Rogue lite permanente progressie is dat over verschillende runs worden meegenomen en bij een Rogue like niet. Maar dat maakt bijna alle moderne games onder dit genre eigenlijk een Rogue lite. Vaak kan je namelijk nieuwe wapens, characters of zelfs skills unlocken…

Lavalera
15 dagen geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Klopt helemaal wat je zegt. Op papier neem je met een roguelite progressie mee, bij een roguelike niet. Ik snap zelf ook niet zo heel goed waarom er een differentiatie nodig is, want het principe erachter is vaak redelijk hetzelfde. Er zijn wel mensen die echt per se het verschil aan willen houden en om de puristen voor te zijn benoemde ik het maar even haha. Mij maakt het niet uit of iemand het een roguelike of lite noemt, ik begrijp wel wat mensen bedoelen gelukkig.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
15 dagen geleden

Ik kan er wel van genieten. Er gaat niets boven een run hebben waar dat alles precies samen komt. Waarin de rng aan jouw zijde staat en je in een game dat normaal moeilijk is, de enemies weg vaagt.

Mijn favoriete game in dit genre moet slay the Spire zijn. Het spel is zo goed uitgedacht. De verschillende decks die helemaal verschillend zijn en de synergieën tussen de kaarten maken de game zo goed. Ik heb het altijd geïnstalleerd staan op mijn gsm en start het regelmatig eens op.

velocityx
velocityx
15 dagen geleden

Ik heb in Deadcells en Hades heel veel uur gestoken. De rest van de rogue games vindt ik niets. Van Spelunky wordt ik heel agressief. Ik was een keer heel ver. Botste een enemy tegen me aan, door het ijs gleed ik helemaal rechts door en kwam ergens beneden terecht. Ik kon niet meer naar boven komen, HELEMAAL VOOR NIKS ZO GOED GESPEELD. (zie je wordt alweer agressief)

Ruaidri1981
Ruaidri1981
15 dagen geleden

Ik vind het heerlijk om ze te spelen.

Steeds een beetje, beter worden heerlijk.
Voor lange games heb ik tegenwoordig geen tijd. Het is dan heerlijk voor mij als ik even een run kan doen, meteen weet wat ik moet doen.

Vooral het proberen van steeds weer verschillende builds vind ik een aantrekkelijk aspect van dit soort spellen.

Rainking
12 dagen geleden

Ik vind ze zo af en toe wel leuk, maar het is niet een genre dat ik teveel moet spelen. Laatst heb ik een aantal uur in Hades gestoken en dat was wel gaaf, maar daarna ben ik wel even aan een pauze toe. Ze willen ook nog wel eens erg pittig zijn. Dat, of ik ben zelf gewoon niet goed geboeg, hahaha. Zo zit ik bij Returnal nog steeds vast bij de eerste baas. Wel leuk om Dandy Ace in de thumbnail te zien. Die game wordt erg leuk gepresenteerd.

Screenshot Sunday #148

Review: Reflection of Mine (PC)