in , , , ,

Stelling van de week: Super Mario steekt met kop en schouders boven andere platformers uit

Komende vrijdag verschijnt Super Mario Bros. Wonder, de nieuwste 2D Super Mario platformer. De eerste geluiden uit de previews zijn erg positief. Misschien ga je m aanschaffen, misschien is het niks voor jou.

De stelling voor deze week luidt:

Super Mario steekt met kop en schouders boven andere platformers uit!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 6 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
23 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Kunstschilder1987
1 maand geleden

ohja, meneer zal wel meeverdienen aan de inkomsten van zn broer en opeens gratis reclame in de stelling!?!?!!
#TOEVAL? nope!

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Hahahahahaha!!!

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Vlak voor de launch van zijn broer zijn nieuwe game, dat dan ook nog eens goed scoort in alle reviews! Heel doorzichtig!

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Dragon_Martin

Ja hè! Echt ongelooflijk

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Hahaha we houden iedereen in de gaten 😉

Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Jij dacht dat Batman de greatest detective is? Nee hoor, die zitten gewoon hier, ghehehe.

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

We kunnen het wel weer aan onze kunstschilder overlaten om met de grap van de week te komen. Ik lig nog steeds dubbel om deze opmerking. Weer erg goed gevonden! haha

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Was dat t maar… zelf vind ik t treurig dat ook de stekking vd week gecorrupteerd is door oliedollars uit qatar 😉

Laatst bewerkt 1 maand geleden door Kunstschilder1987
Rainking
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Volgend jaar in de winkel: Super Mario Oil-Stars!

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

hahaha
als er dan maar niet een oilblackface poppetje in zit, want dan wordt nintendo gecanceld!

adutchman
adutchman
1 maand geleden

Ik hou van elke goede platformer maar Mario games speel ik al sinds m’n zesde. Dus warme gevoelens daarbij, ik blijf meerdere keren per jaar terugkeren naar 1 van de games. Voor mij kan het echt niet mis gaan met Super Mario Bros Wonder…nog 2 daagjes wachten!

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden

Je gaat me nooit horen zeggen dat de mario spelletjes niet goed zijn. De besturing voelt altijd goed, ze zijn simpel in opzet maar heel leuk. Maar om te zeggen dat er niets zou kunnen tippen aan Mario in het platform genre is een beetje te snel door de bocht gaan.

Er zijn nog vele andere platformers uitgekomen waar ik ook veel plezier aan heb beleefd en die voor mij minstens even waardig zijn. Rayman Origins en legends, Crash Trilogy en het uitstekende maar ook heel uitdagende 4de deel, spyro Trilogy, ratchet and Clank, Astro’s Playroom, hollow knight, …

Daarnaast zijn er ook nog genoeg andere geprezen platformers die ik tot nu toe nog niet heb kunnen spelen, zoals cuphead, celeste, de Ori games, …

Mario staat qua populariteit natuurlijk aan de top als de bekende Nintendo mascotte. Maar gelukkig hoeven we niet enkel op hem rekenen voor een goede platformer. Want voor mij mag er gerust af en toe iemand anders in de spotlight staan dan onze favoriete loodgieter.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik heb niets tegen jouw stelling hoor! Integendeel ik vind het zelfs een heel leuke wekelijkse rubriek. Leuk om verschillende meningen steeds te zien!

Het laatste punt klopt wel, misschien zijn ze niet echt platformers. Alle game genres lopen tegenwoordig makkelijk door elkaar waardoor het moeilijk is een lijn te trekken tot waar het genre loopt. Ik denk maar aan alle games de typische RPG-elementen beginnen te bevatten. Hollow knight is inderdaad voornamelijk een Metroidvania, maar bevat toch ook wel heel uitdagende platforming zoals the path of pain.

Om eerlijk te zijn is spyro een van mijn favorieten. De remake van de Trilogy is ook zo goed gelukt, eenvoudig maar heel leuk spel.

Ik moet trouwens bekennen dat Mario 64 een van mijn favoriete spelletjes ooit is. Dus ja Mario is zeker ook top!

Rainking
1 maand geleden

Mijn allereerste eigen console was een Super Nintendo en ook al had ik het spel nooit voor mijn eerste exemplaar, toch zal Super Mario World wel mijn favoriete Mario game blijven. Toch is er één platformer die er voor mij boven staat en dat is Ratchet & Clank: A Crack In Time. Je had al aangegeven dat dat niet jouw serie is, maar ik vind het echt geweldig. Ik hou van die flauwe humor, de karakters en de animaties. Over het geheel gezien vind ik die serie denk ik ook leuker dan Mario. Met name dus A Crack In Time, omdat die wat persoonlijker is qua verhaal en over tijd gaat, iets wat me altijd enorm aanspreekt. Daarnaast vind ik de eerste Jak And Daxter echt een hele goede game. De delen erna werden meer een soort GTA, daar had ik een stuk minder mee, maar het origineel blijf ik geweldig vinden.

Dragon_Martin
Dragon_Martin
1 maand geleden
Antwoord aan  Rainking

Helemaal uit het oog verloren, maar ja! Die eerste Jak and daxter vond ik geweldig.

Dat doet me meteen weer denken aan de Sly Cooper reeks die ook zo leuk was!

Zonde dat beiden zo in de vergetelheid zijn geraakt. Maar ja beide naughty dog als suckerpunch zijn nu druk bezig met andere games.

Lavalera
1 maand geleden

Ik kan hier niet echt een antwoord opgeven. Simpelweg omdat platformers niet mijn type spel is. Hetgene het dichtst bij een platformer komt wat ik leuk vind is Ratchet en Clank, maar dat zijn meer actie games met lichte platform elementen dan platform games in mijn ogen maar goed 🙂
Maar jeetje dat ze 38 jaar na de allereerste super mario nog steeds platformers kunnen maken die het bij de fans zo goed doen is wel echt een compliment richting Nintentdo waardig. Ik hoop dan ook voor de Super Mario fans en de mensen die hier Super Mario Wonder gaan spelen dat de game voor hun net zo goed is als de reviews doen geloven!
Zelf ga ik morgen een web rondslingeren in New York 🙂

Screenshot Sunday #126

Wat spelen we dit weekend, Marvel’s Spider-Man 2 of Super Mario Bros. Wonder? (21 en 22 oktober)