in , ,

Stelling van de week: VR-gamen wordt voorlopig niks

Gisteren kondigde Sony een nieuwe VR-bril aan die los van het gamen staat en kan concurreren met de Apple VR-bril voor het hogere segment. Beide brillen lijken daarmee vooral gericht op andere toepassingen dan het gamen.

Hoewel er al best toffe VR-mogelijkheden zijn binnen het gamen, lijkt het nog (lang) niet door de massa opgepakt te worden.

De stelling van de week luidt: VR-gamen wordt voorlopig niks.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 5/5 volgens 2 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
13 Reacties
Meest gestemd
Nieuwste Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lavalera
1 maand geleden

Ik denk zelf dat voorlopig VR nog niet echt super mainstream gaat worden en echt populair gaat worden. Het is nog een redelijke niche markt en ik verwacht niet dat het voorlopig gaat veranderen. Als ik zo kijk naar wat er aan games te krijgen is, is het toch nog heel erg beperkt. Variatie op shooter, variatie op ritme spel en dan is het een beetje.
In de toekomst zal VR zeker groter gaan worden en er zal meer variatie aan games gaan komen. Maar ik verwacht deze generatie niet echt een grote toename aan VR verkopen.

Zelf zal ik er voorlopig ook niet aan beginnen, ik ben met de Wii en de Kinect al in gimmicks getrapt die even leuk en speciaal waren, maar daarna werd het wel snel eentonig en was het nieuwe en speciale er weer vanaf. Voorlopig hou ik het bij gewoon ouderwets gamen op een schermpje of tv.

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Af en toe denk ik weleens dat we er samen vanaf kunnen vallen… want we zitten alwéér op 1 lijn!
teveel gimmick teveel gedoe, en daarna verlangen naar gewoon de goeie ouwe controller..
great minds think alike!

Lavalera
1 maand geleden
Antwoord aan  Kunstschilder1987

Haha ja das best grappig. Alhoewel er toch wel 1 groot belangrijk verschil is: jij speelt het liefste korte retro games en ik speel het liefste lange “modernere” games.

Kunstschilder1987
1 maand geleden
Antwoord aan  Lavalera

Tuurlijk en iedereen mag zijn voorkeur hebben… ik de mijne en dan mag jij er natuurlijk ook gewoon naast zitten, die vrijheid heb je. ik vergeef het je vriend 😉 😀

Michael-Raymond-Clayton
1 maand geleden

Voor mij niet inderdaad (totdat er iets wordt uitgevonden tegen de motion sickness). Maar ik blijf het wel jammer vinden. Want af en toe speel ik toch nog even een half uurtje en dan blijf ik mij verwonderen. Het is echt prachtige techniek!

marinden
marinden
1 maand geleden

Ik speel al jaren in VR. Eerst op de Samsung Gear VR, toen op de PSVR1, de Quest 2, nu ook de Quest 3 (vooral 3d films kijken) en de PSVR2. Het is al jaren supertof! Er zijn voldoende gave spellen te spelen. Op de PC denk ik dan aan Asgard Wrath, Lone Echo 1+2, Stormland etc, maar ook op PSVR2: Horizon, RE8/RE4, GT7, Paradise Hotel, Walking Dead, Synapse, Fishermans Tale 2, Moss1+2, Ven VR adventure, No Man’s Sky, Beat Saber, Arizone Sunshine2, 7th Guest en wellicht nog meer. Ik kom voorlopig niet door mijn backlog heen 😉

marinden
marinden
1 maand geleden
Antwoord aan  Luigi1985

Ik kijk vooral 3d films. Dat werkte namelijk best goed op de PSVR1. Echter kan de PS5 geen 3d bluray meer afspelen. Volgens mij kun je wel gewone films (bluray/4k) afspelen op de PS5 terwijl je de PSVR2 op hebt. Dan krijg je de film op een platscherm te zien, maar dan veel groter dan je TV. Beeld is echter wel een stuk minder scherp dan een 4k TV, houd daar rekening mee.

Op de Quest 3 kan je geripte films kijken. Ik heb mijn gehele 3d bluray collectie op de NAS staan en die kan ik dan kijken. Net alsof je in de bios zit. Ook zijn er apps waarmee je films kunt streamen. Bigscreen bijv. gebruik ik zelf niet dus weet ik niet hoe dat is.
Verder kun je op de Quest 3 spellen spelen zonder PC. Echter is de Quest 3 natuurlijk minder krachtig waardoor spellen grafisch minder indrukwekkend zijn. Maar bijvoorbeeld Asgward Wrath 2, Red Matter 2 of Assassins Creed Nexus geven een mooi beeld wat je kunt verwachten grafisch. Zoek maar eens op.

CarnifeX
1 maand geleden

Ik heb zelf een quest 2 en heb er geen seconde spijt van. Ik gebruik hem niet dagelijks, maar ik beleef er een hoop lol aan. Onlangs met een link kabel aan mijn laptop gekoppeld waardoor ik nu ook steam vr kan gebruiken. Half-life alyx op deze manier gespeeld en dat is zo vet.

marinden
marinden
1 maand geleden
Antwoord aan  CarnifeX

Tuurlijk. Half life alyx hoe kan ik die in mijn lijstje vergeten ….. beste spel in VR nog steeds. Maar daar heb je wel een redelijke gamepc nodig

CarnifeX
1 maand geleden
Antwoord aan  marinden

Valt wel mee. Ik gebruik een 6 jaar oude game laptop. De laadtijden tussen levels duren een minuutje of zo, maar grafisch ziet het er zelfs op medium goed uit

Kunstschilder1987
1 maand geleden

oke… jullie kennen me inmiddels als een retro gamer. er is maar 1 console waar ik echt een hekel aan heb en dat is de wii… teveel gimmick. ik ben een simpele fluitketel die maar op 1 toon fluit, en dat is met een controller in de hand op de bank (of een handheld, maar das een controller met een schermpie :D)
dus VR en alles wat er van andere dingen is… neehoor, laat ik lekker aan me voorbij gaan. niks voor mij, ik fluit lekker verder met andere zaakjes 😀

Screenshot Sunday heeft technische probleempies #jankjank

Review Dave the Diver: Een verslavend pareltje