in , ,

Stream Deck Mk1

Ik ben een trotse eigenaar geworden van een stream deck Mk1. voor rond 60 euro.  Ik ben erg blij mee want eindelijk kan ik url links programma’s en games op starten met een knop start ipv elke keer invullen in de browser of met je muis naar het icoon. De software herkende gelijk de elgato stream deck en en stond klaar om het in te richten. Kwa softrware zit het wel goed met de stream deck , alleen buiten het streamen valt kwa mogelijkheden wat tegen.  Dit is volgens mijn vader voor luie mensen.  Maar ik gebruik tijdens het de sociale media afstruinen en kijk mijn vaste youtube en twitch kanalen. Verder gebruik ik het om programma’s en games op te starten.  Wat ik mis is een action pack v oor adobe photoshop , premiere en vegas movie studio.  Ik weet niet hoe professionele mensen dat gebruiken.  Maar die zie ik zelfs meerdere stream decks hebben om te editen, hoe dat weet ik even nog niet, hoop daar achter te komen. De iconen pakketen die je kan downloaden zijn uitgebreid en voorzien in de icoon behoefte.  De stand van de MK1 is dun en onhandig maar klikt uiteindelijk in het richeltje maar staat niet mooi. Ook vind ik het jammer dat er faceplates oppassen. Ik zou graag zelf een faceplate willen maken.  Conclusie dit is een aparaat wat je kan gebruiken buiten het streamen ook al zitten daar haken en ogen aan. De software is erg responsive en herkend de stream deck.  Dat zit wel goed alleen kwa mogelijkheden buiten het streamen valt het wat tegen.  Wat ik mis als je profile aangeeft met een programma dat de shortcut door  hotkey niet het juiste programma opstart maar dat je erin moet zitten. Ik maak shortcuts voor vegas movie studio maar het is niet snel duidelijk en het icon pack is er ook niet.  Inmiddels een photoshop icon pack gevonden maar helaas geen vegas movie studio pack wel da vinci resolve wat heel gaaf is.  Wat een groot nadeel is van de MK1 is dat de software het niet meer ondersteund en er geen goede download is voor MK1. Ook zijn niet alle icone packs ondersteund zoals het adobe premiere pack daar heb je de mk2 voor nodig , belachelijk natuurlijk.  Dus als ik dat wist had ik er meer over nagedacht en toch de mk1 genomen voor deze prijs . Voordeel is dat bij de MK1 de stream deck verstelbaar is tov de nieuwe versie die een vaste wel stabielere instelling heeft.  Wat ik nog niet kan oplossen dat bij opstarten van windows 10 de stream deck software pas later laad en niet meteen , waardoor het 10 seconden of langer niet bruikbaar is.  Ik heb geleerd dat als de stream deck software op een ssd staat het iets sneller laad maar je moet toch nog zeker 5 tot 10 seconden wachten.  

Notitie Ik merk nu wel omdat het tweedehands is dat de linker boven knop minder responsief is en al soms niet op indrukken reageert , dus mijn vraag als de buttons veel gebruikt of na een jaar al een nieuwe nodig hebt omdat de knoppen mechanisme kapot gaat. 

Nawoord Na stabilisatie problemen en vastzitten van de stream deck mk1 is nu gefixt met versie stream deck os 6,5,1,(19929) Het lijkt ook dat de stream deck mk 1 niet overweg kan met de nieuwste usb standaard, niet usb c en goed werkt met usb 1. 

Leuke post? Drop een hartje

Score: 1.8/5 volgens 4 gamers

Nog geen hartjes. First!

1 reactie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Review: Untitled Goose Game

Wat spelen we dit weekend? 12 en 13 augustus