in

Tachtig verbazingwekkende details in Red Dead Redemption 2


Let op: dit artikel bevat geen spoilers voor het verhaal van de game, maar verklapt natuurlijk wel allerlei details die je gedurende je speelsessies zelf tegen het lijf kunt lopen.

1. Je kunt iedereen in de spelwereld aanspreken en een (klein) gesprek met ze houden. De gespreksstof en de reactie van npc’s is afhankelijk van hoe je je op dat moment gedraagt en wat hun eerdere ervaring met je is.

2. Je kunt je hoed verliezen en weer oppakken. Je kunt ook hoeden van vijanden en andere personages van de grond pakken.

3. Je kunt bepaalde huiden van gedode dieren gebruiken om hoeden van te maken.

4. Je paard moet af en toe poepen en plassen, reageert op wat er om hem of haar heen gebeurt en zijn scrotum krimpt en zet uit afhankelijk van de temperatuur.

5. Je personage Arthur Morgan wordt vies, moe en krijgt honger. Je moet jezelf wassen (in een bad, rivier of dergelijke), af en toe slapen en eten. Ook je paard wordt vies en kan geborsteld worden of worden afgespoeld in een rivier enzovoort.

Red Dead Redemption 2

6. Alle dieren hebben hun eigen gedrag en bijbehorende patronen. Zo kan een buidelrat doen alsof hij dood is, maar wanneer je er naartoe loopt om hem te villen kan hij snel wegrennen.

7. Het hoofd- en gezichtshaar van Arthur wordt langer naarmate de tijd in de game verstrijkt. Je kunt zijn kapsel en baard laten bijwerken, of een specifiek kapsel nemen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld alleen de bakkebaarden of snor te scheren.

8. Arthur krijgt blauwe plekken en wonden na gevechten met de vuist of met geweren. Ook zijn kleding is tijdelijk verscheurd wanneer hij bijvoorbeeld aangevallen wordt door een dier.

9. Wapens worden na verloop van tijd vies of nat wanneer je er mee zwemt. Je moet ze regelmatig schoonmaken met olie.

10. Een gedeelte van je wapens zit in je paard, omdat je ze anders niet allemaal kan dragen. Op je paard kun je al je wapens selecteren, te voet moet je het doen met de wapens die je bij je hebt. Je ziet deze wapens ook echt in holsters en op je rug zitten.

11. Alle items die je in een winkel kunt kopen staan in een catalogus, maar ze staan ook allemaal in de schappen. Je kunt naar een item lopen, hem oppakken en op die manier kopen.

12. Arthur grijpt echt naar alle items in de spelwereld die je oppakt. Ook zie je hem daadwerkelijk lijken van vijanden doorzoeken wanneer je ze loot.

13. Er zijn diverse animaties voor het plaatsen van dierenhuiden en karkassen op je paard. Wanneer er bijvoorbeeld al een huid op het paard ligt, zie je een andere animatie wanneer Arthur nog een huid erop plaatst.

14. Je kunt tijdens het richten van je geweer omhoog drukken op de vierpuntdruktoets om een waarschuwingsschot te maken. Dat zien andere personages als dreigement. Ze kunnen bang worden of juist ervoor kiezen om te vluchten.

15. Door een paar keer snel op de linker trigger van je controller te drukken, draai je je revolver rond je vinger voordat je hem wegstopt.

16. Je kunt allerlei mensen die je onderweg tegenkomt helpen, bijvoorbeeld door ze te redden van een crimineel of ze te genezen wanneer ze gebeten zijn door een slang. Wanneer je ze later in de spelwereld tegenkomt, kunnen ze je als dank bijvoorbeeld een gratis item uit een winkel laten uitzoeken.

17. Bloed, water en modder drogen langzaam op op de kleding van Arthur.

18. Wanneer je met bloederige kleding het water in gaat, wordt het bloed er langzaam af gewassen. Het verdwijnt van je kleding en je ziet het bloed in het water.

19. Dieren hebben specifieke plekken op hun lichaam die als zwakke plek gelden. Door ze daar te raken, gaan ze meteen dood en blijft hun huid van goede kwaliteit. Door de Dead Eye verder te ontwikkelen kun je deze zwakke plekken automatisch selecteren.

20. De kwaliteit van een dierenhuid bepaalt wat je ermee kan doen. Met de beste huiden kun je een grotere inventory of nieuwe meubels en attributen voor je kamp laten maken.

Red Dead Redemption 2

21. Je kunt alcohol consumeren in saloons of in je kamp. Wanneer Arthur veel drinkt, wordt het beeld wazig en praat hij met een dronken stem tegen andere personages.

22. De temperatuur bepaalt welke kleding je het beste kunt dragen. Wanneer je in de sneeuw loopt moet je dikkere kleding dragen, wanneer je in een warm gebied bent moet je dunnere kleding dragen. Dat heeft invloed op het uithoudingsvermogen van Arthur.

23. Wanneer Arthur te weinig of te veel eet, wordt hij te dun of te dik. Ook dat heeft invloed op zijn stamina.

24. Door een bandana of masker op te doen heb je meer kans dat vijanden of premiejagers je niet herkennen, of dat je Wanted-niveau sneller daalt. Als je op de locatie van de misdrijf vaak bent met dezelfde kleding, herkennen mensen je sowieso, met of zonder bandana.

25. Door je goed te gedragen mogen mensen in de spelwereld je meer en kun je bijvoorbeeld korting krijgen in winkels. Wanneer je je slecht gedraagt in een gebied, zullen mensen botter tegen je zijn en opmerkingen maken over je criminele activiteiten.

26. Door neergeschoten wild te laten liggen, komen andere dieren erop af.

27. De vacht van honden die je aait beweegt realistisch mee. Hun staarten bewegen ook sneller wanneer je ze aait. Ze reageren zelfs anders op je aandacht afhankelijk van het weer.

28. Je komt in de spelwereld mensen tegen die op zoek zijn naar goud. Als je wacht tot ze iets vinden, kun je ze beroven.

29. Sneeuw en bladeren vallen van bomen.

30. Er zijn overal kranten te koop waarin artikelen staan over situaties waar je zelf aan deel hebt genomen.

31. Je kunt lijken bij varkens leggen. Ze zullen het lijk opeten.

32. Arthur maakt als hij dingen meemaakt of bepaalde gebouwen tegenkomt aantekeningen in zijn dagboek en op de kaart. Je kunt deze tekeningen en beschrijvingen daadwerkelijk op de kaart en in je dagboek bekijken en lezen.

33. Je kunt Arthur in spiegels laten kijken. Hij zal een opmerking maken over zijn reflectie.

34. Personages in de spelwereld kunnen proberen jou te zakkenrollen, je paard te stelen of een gevecht met je beginnen.

35. Vijanden reageren realistisch op waar je ze raakt met je vuisten of met kogels. Ze kunnen strompelen, naar hun gezicht of oren grijpen en afhankelijk van het geweer en de kogels die je gebruikt, wordt hun lichaam steeds meer verwond.

36. De spelwereld reageert op het weer. Mensen zullen minder snel buiten rondhangen wanneer het regent of stormt, en vissen bijten dan ook minder snel.

37. Bij weddenschappen kun je ervoor kiezen om niet te betalen en gewoon weg te lopen. Dit veroorzaakt natuurlijk wel ruzies.

38. Je kunt iedereen in de spelwereld vastbinden met je lasso en ze meenemen naar een plek naar keuze. Je kunt ze dan bijvoorbeeld doden, weer vrijlaten of met touw gebonden en al in de rivier gooien. Met je lasso kun je mensen ook weer uit de rivier sleuren.

39. Je kunt op verlichting schieten, waardoor de objecten of de personen eronder in brand kunnen vliegen.

40. Er zitten diverse tekenfilms en shows in de game, bijvoorbeeld in een tentje vlakbij Valentine of in een zaal in Saint-Denis. Deze shows kunnen minutenlang duren en er zijn er verschillende.

41. Mensen in de spelwereld kunnen op een onoplettend moment een trap van de achterpoten van een paard krijgen, waardoor ze sterven.

42. Wanneer je in plaats van loopt een winkel of huis in rent, ram je de deur open en schrikken de mensen die binnen zitten.

Red Dead Redemption 2

43. Wanneer je kort omhoog drukt op de vierpuntdruktoets, fluit Arthur om zijn paard te roepen. Wanneer je de knop langer inhoudt, fluit Arthur langer.

44. Wanneer je in je gezicht gewond raakt, kan dat littekens opleveren en is het mogelijk dat daar geen haar meer groeit.

45. Soms laten willekeurige personages die je in de spelwereld tegenkomt een scheet.

46. Er zitten allerlei groeperingen in de game die in die tijdsperiode in het echt ook bestonden. Denk aan een sekte en de Klu Klux Klan. Er is zelfs een seriemoordenaar die zijn ‘werk’ op diverse locaties ‘tentoonstelt’.

47. Wanneer je ontsnapt aan premiejagers of politie en je ze van een afstand kunt bekijken, zie je hoe ze je lijken opruimen.

48. Wanneer je te lang bij bepaalde personages staat of aan hun eigendommen of op hun grondgebied komt, kunnen ze boos worden en zelfs op je schieten of met je gaan vechten.

49. Dieren kunnen ook op elkaar jagen. Zo jagen katten op muizen en vogels.

50. Wanneer je een neergeschoten dier ergens achterlaat en niemand het opruimt, dan rot het lijk langzaam weg tot er na dagen spelen alleen nog maar botten liggen. Ook lijken van mensen kunnen wegrotten als ze niet opgeruimd worden.

51. Door op een paard te schieten kan de rijder eraf gegooid worden.

52. Arthur zingt soms zachtjes wanneer hij alleen loopt of rondrijdt. Je kunt in je kamp ook meezingen met je bendeleden.

53. Je kunt een willekeurige gewonde npc naar de dokter brengen, die hem vervolgens beter probeert te maken.

54. Je kunt in de wildernis (zolang het veilig is) je eigen kampvuur maken en onder de sterren slapen of een tent opzetten. Je kunt hier ook vlees dat je bij hebt bereiden boven het vuur of verschillende soorten ammunitie maken.

55. Wanneer je met bendeleden op een missie bent, kunnen zij ook lichamen looten. Als ze er sneller bij zijn dan jij, kun jij deze lichamen niet meer looten.

56. Door lang hetzelfde paard te gebruiken en hem goed te verzorgen, ontgrendel je andere moves die je met hem kunt doen.

57. Wanneer je op de X- of A-knop drukt op het moment dat de hoeven van je paard de grond raken, kost dit het paard minder energie om snel te rennen.

58. De spelwereld zit vol met sigarettenkaartjes. Deze verzamelkaarten bestaan uit diverse series en zitten onder andere bij pakjes sigaretten of liggen overal verspreid in de spelwereld.

59. Je kunt treinen overvallen en de passagiers beroven. Natuurlijk krijg je dan de politie achter je aan.

60. Je bendeleden stellen het op prijs wanneer je af en toe met ze praat in het kamp, voedsel naar het kamp brengt, geld in het kampdoosje doet (waarmee je het kamp ook kunt verbeteren en van meer provisie kunt voorzien), of helpt door hout te hakken of hooi bij de paarden te plaatsen.

61. Wanneer je een gestroopt dier naar een nette winkel brengt, schrikt en schreeuwt de winkeleigenaar.

62. De oren van mensen gloeien rood op wanneer de zon achter hun staat.

63. In wapenwinkels kun je je wapens compleet personaliseren, waardoor ze beter worden en er ook mooier uitzien. Zo kun je bijvoorbeeld graveringen in het hout laten zetten.

64. Wanneer je soep eet in het kamp, kun je door achter elkaar de schouderknop in te drukken flink slurpen, of door de knop ingedrukt te houden het in één keer doorslikken. Dit werkt ook met een flesje bier.

65. Je kunt gaten in boten schieten, waardoor de boot in kwestie volloopt met water en uiteindelijk zinkt. Je kunt (grotere) boten ook opblazen met dynamiet.

66. Je kunt hakbijlen naar mensen gooien. Wanneer je ze in het gezicht van mensen gooit, blijven ze daar zitten. Je kunt de hakbijl weer oppakken.

67. Je kunt de pijlen die je in dieren schiet weer terugpakken.

Red Dead Redemption 2

68. Je kunt naar de sheriff in dorpjes gaan om te kijken welke criminelen binnengehaald moeten worden. Je kunt vervolgens als premiejager op zoek gaan naar deze criminelen en ervoor kiezen ze op te pakken en terug te brengen naar de sheriff. Hij zal zeggen dat je de crimineel in een cel moet stoppen en je wordt beloond met geld.

69. Je kunt vissen ook proberen te vangen met pijl en boog.

70. Je kunt mensen seks horen hebben in hotelkamers naast die van jou. Als je probeert in hun hotelkamer te komen roepen ze dat je ze met rust moet laten.

71. Je kunt gel voor je haar kopen, wat er een tijdje in blijft zitten tot het uitgewerkt is.

72. Afhankelijk van het aas dat je gebruikt, vang je verschillende soorten vissen.

73. Willekeurige personages in de wereld onthouden of ze je al eens eerder hebben ontmoet en laten dat blijken in gesprekken.

74. Je kunt met een shotgun ledematen van personages af schieten. Als ze het overleven, kun je ze later in de game tegenkomen en hebben ze bijvoorbeeld een houten been.

75. Wanneer je een gesprek hoort in je kamp tussen twee bendeleden en je er bij gaat staan, kun je ervoor kiezen deel te nemen aan dat gesprek. Het gesprek verloopt dan anders.

76. Personages in de spelwereld reageren op de kleding die je aanhebt en bepaalde accessoires die je draagt.

77. De dingen die Arthur tegen zijn paard zegt zijn afhankelijk van het geslacht van het paard.

78. Vlak voordat een dynamietstaaf afgaat, schermt Arthur zijn ogen af.

79. Omdat er in 1899 minder luchtvervuiling was, kun je de sterren aan de hemel ‘s nachts veel beter zien dan tegenwoordig. De plaatsing van de sterren klopt overigens: het is mogelijk om diverse sterrenbeelden te zien.

80. Voor de release van Red Dead Redemption 2 kwam naar buiten dat Rockstar-werknemers bizar veel overuren moesten draaien om de game af te kunnen krijgen. Werknemers lijken hier naar te refereren in een tekst in een wapencatalogus in de game. Zie de screenshot hieronder.

Je hebt vast nog meer details in Red Dead Redemption 2 gezien die de moeite van het vermelden waard zijn. Deel ze hieronder in de reacties!

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De tofste nieuwe mobiele games – oktober 2018

Assassin’s Creed Odyssey krijgt gratis dlc-missies