in

‘Tekort aan nieuwe Nvidia-kaarten duurt tot volgend jaar’


Dat meldde directeur Jensen Huang tijdens een vragensessie op 2020 GTC Digital. “Ik denk dat de vraag het gehele jaar groter blijft dan ons gehele aanbod. Het is twee keer zo erg omdat de feestdagen er aankomen. Zelfs voor de feestdagen deden we het heel goed, en met de feestdagen erbij opgeteld en de Ampere-factor, krijgen we een heel groot vierde kwartaal.”

Hij vervolgt: “De 3080 en 3090 hebben een probleem qua vraag, niet qua aanbod. De vraag is veel groter dan we hadden verwacht – en we hadden al op enorm veel interesse gerekend. Zelfs als we dit hadden verwacht, hadden we nog niet zo snel kunnen produceren. We gooien de productie al heel, heel snel omhoog. Het levert veel op, en het product verscheept geweldig, maar het is gewoon telkens uitverkocht.”

Een paar weken geleden lanceerde Nvidia de nieuwe high-end kaarten, waarbij de voorraad in enkele minuten uitverkocht was. Sindsdien kunnen geïnteresseerden sporadisch de kaarten bestellen, maar elke keer zijn ze binnen minuten uitverkocht. Volgens de directeur van Nvidia blijft dit dus de rest van het jaar het geval.

Render van de zijkant van een GeForce RTX 3080-videokaart van Nvidia.

Leuke post? Drop een hartje

Score: 0/5 volgens 0 gamers

Nog geen hartjes. First!

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Mini-Review #10: The Barbarian, Art of Balance en Sufoco

Days Gone en andere griezelige games op PlayStation Now verschenen